Last news in Fakti

22 Август, 2009 17:21 741 0

Британски суперкар ускорява за три секунди

  • noble-
  • m600-
  • noble m600

На фестивала Goodwood Revival, който ще се проведе от 19 до 21 септември т.г. във Великобритания, местният производител Noble ще представи изцяло готов за серийно производство суперкар M600. Шефът на фирмата Питър Боутууд подсказва, че мощността на двигателя е 650 конски сили. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди.

Возилото е с тръбен стоманен скелет, въглеродни панели на купето и 4.4-литров бензинов двигател V8, разработен от Yamaha. Базовият вариант на този агрегат се монтира в коли на Volvo. Специалистите на Noble са го модернизирали, като са го обогатили с два турбокомпресора Garrett и блок за управление на двигателя Motec. Според представители на британския производител, инженерите са успели да постигнат мощност от 750 к.с., но по-късно са решили да я ограничат до 650 коня. Водачът ще може да избира още две мощности само чрез натискане на бутон на арматурното табло - 450 или 550 к.с.

По данни на Noble при максимална мощност суперкарът може да ускори от 0 до 160 км/ч за 6.5 секунди. Двигателят работи в комплект с шестстепенна механична предавателна кутия Graziano (с аналогична трансмисия се оборудва Aston Martin V8 Vantage). Максималната скорост на возилото е 360 километра в час.

Теглото на суперкара е 1 275 килограма. Возилото няма да разполага със система за стабилизация или антиблокиращи системи на спирачките.

Очаква се във Великобритания стойността на Noble M600 да е около 200 000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА