Last news in Fakti

16 Януари, 2017 14:25 18 451 13

Италианци показаха новата A-осмица

  • audi-
  • a8-
  • prologue
Италианци показаха новата A-осмица - 1

Четвъртото поколение на най-голямото Audi ще дебютира на някой от големите автосалони през втората половина на тази година. Италианското сп. OmniAuto обаче твърди, че вече знае как ще изглежда следващата A-осмица и публикува "фоторобот" на лимузината, съставен въз основата на шпионски снимки.

Новият инголщадски флагман ще стане първото Audi, създадено изцяло от Марк Лихте и екипа му. 48-годишният германец пое дизайна на марката през 2014-а и веднага подпали публиката със серията прототипи prologue.

Ако се вярва на OmniAuto, новото A8 ще има по-стегнат, хармоничен и агресивен дизайн от предшественика си. Във външността на седана ще намерят място много от стилистичните решения, показани с prologue.

В технически план следващата A-осмица ще бъде сходна с останалите флагмански модели на марките в състава на Volkswagen Group. Автомобилът ще бъде построен на платформата MLB Evo, която вече се използва за основа на Q7 и Bentley Bentayga.

Най-голямото Audi ще свали килограми и ще се противопостави на BMW M760Li xDrive с 6.0-литров W12 с два турбокомпресора от Bentayga. Спортната версия S8 пък ще бъде въоръжена с 4.0-литровия V8 с 550 коня от новото Porsche Panamera Turbo.

Големи промени се очакват в интериора. В салона на следващото A8 най-вероятно ще се появят сензорният панел на концептите prologue, виртуален кокпит от второ поколение и усъвършенствана мултимедийна система.

OmniAuto потвърждава информацията, че новият флагман на Audi ще разполага с автопилот. Параметрите на системата все още не са известни, но според италианците тя ще поема грижата за управлението най-малкото в задръствания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цар

    14 31 Отговор
    много грозни алудитата
  • 2 Clicko

    22 9 Отговор
    Доста хора си чупят вратовете докато ги зяпат.
  • 3 до цар

    19 9 Отговор
    Викаш киселко иде грозденцето ... :)

    Коментиран от #5

  • 4 656

    6 10 Отговор
    Новата А8 едва ли ще е в този син цвят, ще изглежда глуповато в него
  • 5 тйгкхйл

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "до цар":

    я си караи
    Audi 80 1.9 TDI 1 200 лв.
    дата на произв. - ноември 1994 г., цвят - Черен
    и да ти е сладко
  • 6 FORTE

    3 7 Отговор
    Научи се да пишеш АЛУДИ ЗВУЧИ КАТО БЕ ЕН ВЕ ПО ДОБРЕ ЧЕТИ САМО НЕ ПИШИ ЗДРАВОСЛОВНО Е ЗА ВСИЧКИ
  • 7 Брат ми

    6 1 Отговор
    Много ми харесва,ама като е изцяло дигитално и е като Appel- куатро...Дано да има тръпка в карането,а не само електронните джаджи да карат вместо щастливите собственици :-)

    Коментиран от #8

  • 8 Васичка Атанасова

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Брат ми":

    имаш ли си на предстAва 550 коня каква тръпка е
    карал съм с 435 коня S6 5.2 V 10 НЕ МИ СЕ СЛИЗАШЕ ОТ КОЛАТА
    МАЛЦИНА СА КОИТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА КАРАТ АУДИ
    А КАМО ЛИ А8 ДОРИ И НА 15 ГОДИНИ

    Коментиран от #10

  • 9 Червена баба

    4 1 Отговор
    Е.ати Октавията с анаправили
  • 10 мм84

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Васичка Атанасова":

    Имаш ли идея колко неграмотно си написал коментара. Много хора могат да си позволят тази кола, но разумните не го правят , а предпочитат да си купят нещо по-разумно и по-надеждно.
    Сега по темата. Нищо ново под слънцето. Добре, че има фарове , та да има разлика с предишното. Ауди са най-забуксувалата марка откъм дизайн. Силата им е да слагат лед диоди и да ти свети колата като коледна елха.
  • 11 Гост

    2 1 Отговор
    мм84 - сподели, моля те, щом Ауди са "най-забуксувалата" марка откъм дизайн, коя е тази толкова иновативна и напреднала в дизайна такава?
    Това че на теб не ти харесва дадено нещо, не мисля че е критерий, че нещото е лошо...
    Аз много харесвам и Мерцедес и БМВ, и Ауди, но нека не отваряме темата за колко "забуксували" са и другите 2 марки откъм дизайн...

    Коментиран от #13

  • 12 Алуфи много зле

    1 1 Отговор
    Майкоооо колко е грознооо
  • 13 мм84

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Колега споделих, че са забуксували откъм дизайн, защото като им разгледаш моделите 10 години назад няма почти никакви промени - лек рестайлинг на фарове и предна решетка. Това за мен означава липса на креативност и идея за нова визия на автомобилите. Харесвам модели на Ауди: предпоследната генерация на А5 беше един страхотен автомобил, но не мога да кажа същото за новото А5. Това е само пример. Лично мнение е , че Мерцедес и БМВ са доста по-смели откъм дизайн. Не съм фен на определена марка, харесвам модели на почти всеки производител и съм разочарован от консервативният подход при новите модели на Ауди.