Last news in Fakti

22 Януари, 2017 10:00 32 135 39

Гонка и катастрофа в тунел (ВИДЕО)

  • касатрофа-
  • гонка-
  • тунел
Гонка и катастрофа в тунел (ВИДЕО) - 1

Борбата с т.нар. улични гонки не е от вчера, но и по света, и у нас мерките се затягат все повече, а глобите стават все по-големи. Това обаче не спира хората, решили да се състезават не на писта, а по т.нар. цивилна мрежа.

Често пъти подобни надпревари завършват с фатален край, а много пъти страдат и невинни участници в движението. Сега ви показваме какво може да се случи, ако доказвате възможностите си и тези на автомобила в тунел. Действието се развива в Китай.

Вижте и си извадете съответните изводи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    21 0 Отговор
    Смотаняк
  • 2 АДЕКВАТЕН ЧОВЕК

    55 17 Отговор
    Това ако е гонка, направо си късайте "журналистическите" дипломи, ако имате такива!

    ПО-СКОРО напишете заглавие "ЕТО ЗА ТОВА СЕ КАРА В ДЯСНАТА ЛЕНТА, когато се движиш бавно!"

    Коментиран от #5, #11

  • 3 некойси

    16 6 Отговор
    Пристигнаха :)
    лошото е че отнесоха нищо неподозиращите пътуващи хорица.
  • 4 Антон

    22 1 Отговор
    Така става когато гей и жена на която и се привиждат пениси се засечат,на едно и също място по-едно и също време.Един от двамата ,ако беше цъкнал леко спирачката,а не да дават газ,това нямаше да се случи.
  • 5 Антон

    17 20 Отговор

    До коментар #2 от "АДЕКВАТЕН ЧОВЕК":

    Ето,затова трябва да ти вземат книжката!Човека не кара бавно в лявата лента.Другите трима карат бързо.Ок.

    Коментиран от #7

  • 6 Неадекватен

    10 7 Отговор
    Добре, че се размина без жертви. Истината е че видеото е от автомобила на "комплексарче", което на съобрази, че все пак кара в клаустрофобичен тунел с голяма скорост. Не съм съгласен с АДЕКВАТЕН ЧОВЕК.
  • 7 незнайко

    36 11 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Лявата лента е за изпреварване а не за постоянно движение. Този не изпреварваше никого, но си караше в нея. Не го оправдавай !

    Коментиран от #9

  • 8 ase

    31 7 Отговор
    Същият проблем като в България. Полуграмотни комплексари или прости карат БАВНО в лявата лента. Лявата лента е за изпреварване, не за каране постоянно в нея с малка скорост.
  • 9 Иванчо

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Едно нещо е ясно.
    Черният автомобил повече няма да кара в лявата лента без да изпреварва.
    В случая и трите автомобила са виновни.
    Черният ,че кара с ниска скорост в лявата лента,белият и този който се прави на състезател ,че решават да го изпреварват отляво,но реално ако черният си беше в платното ПТП нямаше да има.
    И тука е така,шофирам си с 140-150 и някой ми стои в ляво - няма къси ,няма дълги ....През 70те така е било и в Германия и откакто взеха да ги глобяват културата на пътя е на много по-високо ниво,че чак да нямат ограничения на скоростта и ПТПтата да са по-малко от страни с ограничения.

    Коментиран от #15, #21

  • 10 БЕЯ

    4 6 Отговор
    Tova ne e li v Iaponia, zashtoto ako e ot tam vsushnost greshakata e na shofiorkata. Tam se izprevarva v diasnata lenta, tai kato dvijenieto e kakto v Anglia
  • 11 Manuil

    2 17 Отговор

    До коментар #2 от "АДЕКВАТЕН ЧОВЕК":

    Грубо незнание на правилника! В града, можеш да се движиш по която си искаш лента, защото ограничението е от 50 до 80 км/ч, а както знаем при ограничение до 80км/ч, задължението да се движим само в дясната лента отпада! То е и практично, когато става въпрос за престояване - ще ти е малко трудно да направиш ляв завой, ако се движиш винаги в дясната лента! :D

    Коментиран от #23, #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 alex

    2 7 Отговор
    Ne se darvete na cherna ta kola tam pravilnika e obraten na nashiat sas lqv volan sa i se kara od lqvo a od dqsno se isprevarva. Vinovniata kola e taq deto snima zashto to ne e precenil skorosta na beliqt avtomobil
  • 14 ЕгасиКостов

    9 5 Отговор
    Грешката е единствено на колата, от която е снимано - защо не изчака, като намали и му се освободи дясната лента да изпревари отдясно или пък да се залепи зад черния и със премигване на светлини и звуков сигнал го подсети да си отиде вдясно?
  • 15 Стан

    23 7 Отговор

    До коментар #9 от "Иванчо":

    Некомпетентен си, не различаваш лента от платно.
    Изказването ти не струва.

    А дали черният автомобил се движи правомерно в лявата лента, е въпрос, който зависи от действащото законодателство, към момента на заснемане на видеото, в страната, в която е заснето. Това е казус с юридически характер. Огромна част от коментиращите не го осъзнават.

    А огромна част от коментиращите, не знаят, че според българското законодателство, лявата лента се използва само за изпреварване и заобикаляне, когато ограничението е НАД 60км/ч.
    Като например, бул. България (в участъците, където е 70), бул. Цариградско шосе (в участъците, където е 80), магистрали, пътища извън населени места и т.н., с ограничение НАД 60км/ч.

    От там се получава ситуацията, в която гражданинът X си кара в лявата лента на бул. Сливница, където ограничението е 50км/ч, настига го неграмотен комплексар с 25 годишно БМВ3 и започва да му присветва, и да го псува през това време. Който прочете коментара и се познае, да цъка минусите здраво - не ми пука.
  • 16 Гостенин

    10 3 Отговор
    Тоя тунел е тотално сбъркан.
    В тунела трябва да е забранено изпреварването
    и да има непрекъсната осева линия.
    В тунела камери и на изхода полицай да прибира табелите на колата.
  • 17 razbivach

    2 4 Отговор
    abe viq idioti liste neznaeteli che tam e obratno dvijenie saotvetno chernata kola sie vav normalnoto platno
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 За всички разбирачи

    8 1 Отговор
    Защото тунела е в Япония! !!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Разбирач

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "За всички разбирачи":

    Китай*
  • 21 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иванчо":

    Да, но за да глобават своевременно трябва да има патрулки с камери и да обикалят постоянно, засичат и директно отбиват и санкционират. Така е в Германия,немаркирани патрули постоянно карат по магистралата с часове и наказват: говорене по телефон, неправомерни маневри, опасни дистанции, неизправни автомобили, колани, необезопасени деца в купето и др.
    У нас: полицаите дори няма нужда да палят патрулката: застават до детска градина, ясла, училище или просто покрай пътя и оглеждат какво става в купетата. Няма закони, няма норми, няма предпазливост. Един полицай на 50м с радиостанция и докладва на другия коя кола да спира и да санкционира, толкова ли е трудно? Патрулката дори не пише фишове на коли паркирани на пешеходни, на забранени места и др. макар и да са там, на място, те не се разправят с това, но инак висят пред някое кафенце.
    Манталитета е лош и докато не започнат показно да наказват шофьорите с отнемане на книжка, автомобил и влизане в арестите за неплатени глоби, няма нищо да се оправи. Колата не е за всеки, противно на националното убеждение. Защо на Запад да се използва градски транспорт, а у нас всеки с кола? Ако се нареди един независим технически преглед, поне 30-40% няма да минат и още толкова ще са с предупреждние.
  • 22 гост 1

    2 1 Отговор
    Тунела е в Хонгконг (Китай), движението е в лявата лента!
  • 23 Ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Manuil":

    До коментар # 11 от Manuil ако вземеш да прочетеш Закона за движение по пътищата, защото явно не си го виждал трябва да си скъсаш книжката и да я хвърлиш в кофата. Прочети чл. 15 и после главата в която е описано как се правят маневри и престрояване от едно платно в друго. И избягвай да пишеш такива тъпи коментари, защото по нашите улици сме в това положение от „разбирачи" като теб, които не са ѝ виждали закона и правилник за движение по пътищата.
  • 24 onq s konq

    3 0 Отговор
    И е казано:ВСЯКО НЕЩО Е ДОБРЕ,КОГАТО СВЪРШВА ДОБРЕ...ама кой да чува:)Оставете правилника на мира и си гледайте в пътя,ама по-малко напред И ПОВЕЧЕ НАЗАД!За мен категорично е виновен шофьорът който внезапно сменя лентите без да се е уверил,че ще попречи на движещия се в неговата си лента.Правили са ми го тоя номер,ама добре че имам яки спирачки и нови гуми.И ABS...Но най-вече ЧЕ ГО ОЧАКВАМ!
  • 25 3500000

    2 3 Отговор
    така става като карат смотаняци в лявата лента ,тя е за хора които могат да карат поне с230км/ч.
  • 26 3500000

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Manuil":

    когато имаж престрояване да завиваш значи имаш ограничение идва крастовище
  • 27 1111111111111111111111

    0 0 Отговор
    че кой американски екшън герой кара бавно спазва знаци и закони.с това ни промиват мозъчите 25 години .не можем и не искаме да бъдем швейцарски дойни крави искаме като рамбо искаме като агент 007 искаме като тексаския ренджър искаме като в умирай трудно. уринира ми се върхо новите глоби.
  • 28 гостенче

    2 1 Отговор
    Когато ограничението да речем е 80км/ч и има трафик, е добре да поддържаш лявата ленат в случай, че караш с 80-90, с цел да избегнеш непрекъснати престроявания ляво-дясно, които са предпоставки за ПТП.
    Това обаче съвсем не осначава, че си длъжен да се прибереш в дясно само защото някой е решил да кара със 120 да речем.... Не разбирам защо трябва да се осигури предимство на някой който е в нарушение...... ?

    Конкретно за клипа, мисля че автомобила в ляво си беше в пълното право. А К**еленцата с БМВ-тата, които си мислят, че могат да хвърчат навсякъде без мигачи и с висока скорост могат да си е**т м....та. Някой от тях да посика предимство....???? Нещо къси дълги, това оноа....??? НЯМА!!! директно волана и минава в дясно. Тоя с белия джип директно си му отмота гаста и си тръгна и той да изпреварва от дясно. Оператора на клипа по същия начин.....
    Ами ако човека ги беше видял и си беше пуснал мигач и минал в ляво...... тогава какво щеше да стане???? МАРМАЛАД.

    Същата хава е и по магистралите в БГ. Караш си в ляво със 140-150 а в дясно хората карат със 90-100-110, камиони, бусови, и т.н. В един момент изниква някакъв к*пелдак решил че ще кара със 180 и ти веднага трябва да се почувстваш виновен, че не си му направил път. Можеби заради негово величество "Батката" трябва да се забиеш зад камиона и после пак да ускориш..... и така няколко пъти докато изминеш 100-200км.
    За скорост 180, лента няма....!!!! Да си хвърчат по мантинели по авариини ленти през кан
  • 29 Змия

    4 1 Отговор
    Абе, омашляци, к'во се напъвате да коментирате тука и да се правите всички на света вода, като всички се знаеме, че след като стъпиме на асфалта, било то с БМВ на библия или Голф 1.4, всеки натиска педала до долу колко може да отнесе и после се прибирате и почвате да пишете тука сърцераздирателни коментарчета, колко било неправилно и така нататъка. Проумейте го, че живеете в България и тук никога няма да спре да се кара бързо и неразумно, ние сме си такива, манталител ли е простотия ли е не знам какво е. Като Не ви харесва знаете изходите от държавата, било то през граничните пунктове или Летище София, напускайте!

    Коментиран от #31

  • 30 Трифонов

    7 0 Отговор
    Винаги съм казвал, че "комплексарите" са не тези с БМВ-тата, а всички останали, които се оплакват от тях. Когато по някаква причина, не ми се кара бързо, просто не карам и обстоятелството, че някой си с Тойота например или Ауди, ме бил изпреварил, никога не ми е въздействало по никакъв начин. Обаче, карам ли бързо, в 9 от 10 случая, в които изпреваря някой в Тойота (изключително често), или Ауди (също много често), той се втурва след мен да ме гони и нещо да ми показва! Последното ми подобно приключение беше по Симеоновско шосе преди няколко седмици, когато си карах съвсем нормално и на кръстовището на Семинарията спрях зад едно дърто Субару. Е, в мига, в който светна зелено, тоя смешник полудя. Даде газ, тръгна да изпреварва колите отляво, отдясно без всякакво разумно обяснение. Аз карах зад него, на доста голямо разстояние, но все пак все зад него... Е, блъсна се в една кола, която спираше, за да завие към Ловния парк. Подминах го бавно и го погледнах, като преминавах покрай него... "Браво, мъжки, какво точно ми доказа, според теб... че си тъп комплексар, нищо повече!" Та ситуацията във видеото горе е същата. В мига, в който ги изпревари М4-ката, полудяха и хукнаха да го гонят. Загледайте внимателно клипа и ще видите, че и колата с камерата, и бялата кола, започнаха да ускоряват щом БМВ-то мина покрай тях. Нещастници! После - шофьорите на БМВ били комплексари. Какви точно комплекси си представяте, че имаме, не мога да си обясня.
  • 31 лекаря

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Змия":

    Змия ли си, мишка ли си, не те знам и не ме еве, но си пий лекарствата редовно.
    Всеки има право да коментира и всеки има право на мнение, както и ти си се изс*ал, така има право всеки.
  • 32 терориста

    0 1 Отговор
    Причината за катастрофата е, че тъпана тръгна да изпреварва без да се е огледал, в Чалгария има много такива селяци.
    Особено сега по заледените улици селяците най-обичат да се режат и дрифтят.

    Коментиран от #33

  • 33 повече от милион километра стаж

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "терориста":

    До всички умници, четете бе. В град можеш да ползваш най-удобната лента, защото се очаква, че може да правиш маневра ляв/десен завой на следващия светофар.

    Цитат от закона (това за оня, който чете само член 15. Чети и надолу.)

    (2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
    2. (изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;

    Много ги обичам такива на Цариградско. Карам в лява лента с 90-100, на границата на нарушението, и идиота отзад ми светка с фарове да се дръпна, защото кара с 120. Е, не се дърпам, даже отпускам педала на газта и го гледам в огледалото как се пеняви.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 между 90к и 100к стаж

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "повече от милион километра стаж":

    Да управляваш 90-100км/ч при ограничение 80км/ч, за теб е на границата на нарушението, така ли?

    А на Цариградско при ограничение 80км/ч важи следният закон:
    Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

    И ако ти си караш в лявата лента с 90-100, а дясната е свободна (още повече, някой те настига!), нарочно стоиш да го дразниш, извършваш ОЩЕ ЕДНО НАРУШЕНИЕ - неправилно разположение на МПС в/у пътното платно.

    Трето, ти не си компетентен, да определиш, кой с колко се движи.

    В момента, в който дясната лента се освободи, трябва да минеш в нея - ЗАКОН.

    Още повече, когато някой те настига. Независимо С КОЛКО.

    Много ме кефят такива отворковци като теб.

    Аз ще си карам в лявата лента на магистралата, щото карам със 140, тия дето ме настигат, да го д.хат. Наскоро ми се случи с ОПЕЛ МЕРИВА!

    Само да не ви изтреска някоя сериозна магистрална кола, като S8 или Quattroporte, че може да нямате втори шанс да помислите, аджеба, прави ли сте.

    Коментиран от #36

  • 35 ффффф

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "повече от милион километра стаж":

    Много бой ще изядеш!
  • 36 повече от милион километра

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "между 90к и 100к стаж":

    Добре четеш, но явно имаш проблеми с разбирането и осмислянето. Айде още веднъж, бавно, като за първи клас.
    (2) Разпоредбите на ал. 1 НЕ СЕ ПРИЛАГАТ....
    .... в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак ..... до 80 км/ч.

    Много са ми се пенявили, да ям бой, но после се прибират по-живо и по-здраво по колите. Не знам защо се отказват да ме бият.

    Коментиран от #38

  • 37 гост 1

    2 1 Отговор
    Ако, някой се напъне и забележи че, движението е с десен волан !!! Всички шофьори слизат от дясната врата, значи и БМВ -то и тази мадама с камерата на колата изпреварват от ЗАБРАНЕНАТА за тяхното обърнато движение,... лява страна бялото SUV !!! Ако, има някой пред теб който изпреварва по бавно, редно е търпеливо да го изчакаш понеже има по-несигурни водачи или с по-маломощни коли....или минимума е да му присветнеш за да му покажеш че, много бързаш ( евентуално ! ) въпреки че за къде... най-много за да гушнеш букета !!!
  • 38 Аман от Бай Ганьовци

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "повече от милион километра":

    Абе ти си най-якия и никой не може да те бие, най-големия шофьор си и никой не може да те изпреваи-караш с 80 в ляво....направо супер Ганьо си. Заради такива турбо селтаци като теб сме на това дередже.
  • 39 ГЪА

    1 1 Отговор
    Язък за БМВ-то!