Last news in Fakti

22 Януари, 2017 20:30 8 198 7

БГ тунинг в Китай

  • тунинг-
  • vilner
БГ тунинг в Китай - 1

Крайният облик на един автомобил се определя от дизайнерите на Vilner, като базовото задание идва от клиента. В случая това е дама от Китай, която е изключителен почитател на пеперудите и дори отглежда такива. Когато жизненият цикъл на няколко от любимите и насекоми приключил, дамата решила да „запази красотата им„ с пети етап – вграждането на крилата им в автомобила си.

„Собственичката дойде с малка сребърна кутийка, в която се намираха шест пеперуди. Разказа ни за четирите жизнени фази, през които преминават тези красиви насекоми, след което ни изложи идеята си. Желанието и бе да „добави“ още една фаза към трансформацията им, след края на техния естествен жизнен цикъл.“БГ тунинг в Китай

Екипът се заема за работа на чело с г-н Чао, съоснователя на Vilner China, който е възпитаник на Централната китайска академия за изящни изкуства и е сред скулптурния елит на страната. Резултатът е впечатляващ. Основен акцент в автомобила са въпросните крила, които са вложени в апликациите на таблото и задните врати. Прецизно нанесеното прозрачно лаково покритие, допълнително подчертава естествената красота на цветовете и жилките.

Същият мотив е използван в оформлението на волана, облицовките на вратите, подлакътника и самите седалки. Комбинацията от фина черно-лилава кожа и синьо-лилава алкантара интерпретира жилките на красивото насекомо, като заоблените ръбове придават естествено, биологично усещане на салона. Цялото табло е облечено в алкантара.БГ тунинг в Китай

Morph обаче има няколко аспекта от своята трансформация, също като неговия източник на вдъхновение. Това е изумителният звезден таван на колата, който е създаден чрез прецизното насищане на платното от алкантара с оптични влакна. Светът видя подобно нещо за пръв път в специално изпълнение на Rolls-Royce Phantom - опция за 13 000 долара -, като в случая изпълнението не отстъпва по качество, макар и направено с малко по-малко количество „звезди“.

Екстериорът на Acura MDX ‘Morph’ също получава био елементи кореспондиращи с природата на пеперудата. Акцентите от светло синьо са създадени, чрез специална техника, която придава матов ефект на линиите и графиките, наподобяващ прашеца на крилата на пеперудата. Основният цвят е тъмно лилав, чиято текстура имитира текстил.БГ тунинг в Китай

2010 Acura MDX, 3664 куб. см, V6, 300 к.с., 370 Нм, 5 ст. автоматична, AWD, 2118 кг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчо

    6 0 Отговор
    На мен лично не ми допадат такива неща, но все пак това е субективно на други може да им харесват, а и важно е китайкта да е доволна. Иначе отичтам сложността на проекта.
    Интересно ми е обаче, колко струва една таква трансформация, защо никога не "говорите" в цени ?
  • 2 Симеон Тасев

    3 5 Отговор
    Съсипали са хубавото Рено

    Коментиран от #5

  • 3 Shmeker

    4 5 Отговор
    На мен пък това Renault Koleos никога не ми е харесвало. Вилнер го е направил по интересно
  • 4 Някой

    7 1 Отговор
    И къде видяхте Рено господа разбирачи ?На снимката е Акура.Погледнете първо и тогава пишете глупости.
  • 5 хохо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Симеон Тасев":

    Това не е Рено, в статията много добре е написано, че е Acura.
  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Акура, май правилното произношение е Акюра е подразделение на Хонда за американсккя и хонг гокския пазар.
  • 7 Lol

    0 0 Отговор
    Емблемата копие на Acura... :-)