Last news in Fakti

13 Март, 2017 10:19 28 502 39

Новата M-петица ще вдига 100 за 3.5 сек.

  • bmw-
  • 5er-
  • m5-
  • g30

BMW ще представи следващото поколение на M5 на салона във Франкфурт през есента. Баварският суперседан ще запази 4.4-литровия V8 с два турбокомпресора, но мощността му ще бъде увеличена от 560 на 600 к.с., а седемстепенната роботизирана трансмисия ще отстъпи място на автомат с осем предавки, информира Autocar.

Британското списание потвърждава слуховете, че новата M-петица се прощава с класическото задно предаване. Освен задвижващи, четирите колела ще бъдат и завиващи. Въпреки двойното задвижване и увеличените габарити моделът няма да тежи повече от 1 900-те килограма на предишната генерация.

BMW M5 G30 ще спринтира от място до 100 км/ч за около 3.5 секунди. Максималната скорост по традиция ще бъде ограничена на 250 км/ч, но срещу допълнително заплащане "таванът" ще може да се пренастройва на 305 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    37 12 Отговор
    УБИЕЦ
  • 2 кроко

    31 11 Отговор
    Айде сега БМВ-фобите имат думата или плюнката.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Петър

    31 4 Отговор
    Харесва ми но за да поддържаш такава кола се изисква много ...
  • 4 Yas

    35 6 Отговор
    Лично на мен много ми допада новата петица, ще се радвам да видя такова нещо на живо.

    Коментиран от #33

  • 5 Селянина с колелото

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Айдеее сега смотльовците да се изкажат, но първо паркирай коня, а това че ти го нямаш а го искаш е видно още като написа тъпия ти коментар.И следващите кометатори по темата мразя БМВ, могат да се свържат с японския гений на автомобилостроенето Хванети Мазакура току виж открили истината. Карайте си магарето и не гледайте по -далече от носа си !
  • 6 Сап

    22 8 Отговор
    Уникален е бавареца нямам думи убиец
  • 7 БМВ

    12 3 Отговор
    Щом изкараха новата 5-ца значи скоро трябва да излезе новата 6-ца
  • 8 Един бастун там

    6 6 Отговор
    Дано на новата 6-ца да и сложат V10 BI-TURBO
  • 9 гост

    8 35 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    А кога да очакваме 2,5 сек като Тесла , при това на два-три пъти по-добра цена ????
  • 10 onq bez konq

    14 11 Отговор
    Дизайна го е измислил onq s konq
  • 11 Баварец

    5 3 Отговор
    Четох някаде че следващото M6 може пак да е V10 ама Bi-Turbo
  • 12 ВПИ

    10 5 Отговор
    Купува се чисто нов. Поддържа се гаранционно. Продаваш го след четири години. Получаваш половината цена. Купуваш пак нов. Това е кръговрата. Никога втора ръка. Особено с БМВ.

    Коментиран от #14, #25

  • 13 ддд

    6 1 Отговор
    от ЦРУ ще кажат колко вдига:))
    Публикувано във факти.бг: Автомобили - убийци или кои коли са под контрола на ЦРУ
  • 14 ЯК КАРАЧ

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "ВПИ":

    А какво правят тези, които го купят от тебе след 4 години? Или те са малоумници, които са се набутали и да се спасяват? Ами нали ако не са те да те отърват от "негодната" ти кола, няма да имаш парите да си купиш следващата? Или трябва да го направиш доста по-късно, или да минеш на по-евтин вариант? Колата е кола докато не отиде за скрап, и през целият и живот има значение как се държи, а не само през първите 4 години. И ако продължат да правят коли, които не стават да се карат след 5 години или 200 000км, то това ще се отрази в един момент на самите преки купувачи на чисто нови коли, защото няма да има кой да ги отърве от "старите" им еднодневки,.... Истината и тук лъсна като голо дупе- може да си добре само ако прецакаш някой друг....

    Коментиран от #27

  • 15 BOBI

    13 14 Отговор
    NE6TO NEPOSTIJIMO ZA MERCEDES I AUDI

    Коментиран от #18, #31

  • 16 Киро

    21 14 Отговор
    А в сервиза ще вдига фактурата до 5 бона само за 1 секунда, докато ти се усмихне приемчика и си готов!

    ...добъъъър дееен, по книжка имате смяна на масълце и филтри, днес имаме промоция, само 1826 лева и получавате безплатен беемве напръстник за чистене на ушна кал, господинееее...

    ...ауу, счупило ви се е нещо пак, миналата седмица пак сте били при нас? - еее ми стават такива работи бе, господинеее, аааа ма скъпо било да го сменим, щото не може да го ремонтираме, ма тва е беемве бе, господинеее, толкова си струва...


    МЕРСИ! ;)

    Коментиран от #21, #34, #37

  • 17 TSFH

    9 5 Отговор
    Зверска е!
    Харесва ми.
  • 18 BRABUS

    7 12 Отговор

    До коментар #15 от "BOBI":

    И кое по-точно е непостижимо?!!Че Мерцедес е по-бърз?!!

    Коментиран от #26

  • 19 Китайци

    8 11 Отговор
    Мекия за всички хейтъри с еврини стари изгнили китайски коли - тоест японски пластмаси. Луксът, класата и динамиката идват от Германия, не от Нагазаки. Не правете сметката на хората, те си знаят най-добре вие колко сте зле :)))))
  • 20 раз два

    3 4 Отговор
    То бива бива да копират от другите марки автомобили ама чак пък толкова не бива .... чак изкопирали и кръглите гуми
  • 21 Селянина с колелото

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Това за български сервиз ли говориш а? там си донор бе, ходи си ти в сервизите и те там сменят маслаа оо даа на 100к км, а масло в автомат скорости как сменят , а па като ти кажат че филтъра не се сменя на скоростите че се самопочиства ооо дааа така се самопочиства че направо скоростите се изчистват в кофата. И това не е на бай Пешо сервиза а лицензирани сервизи Дарукар, Каморауто, Емкар все известни морги за автомобили, работещи със специалисти. Които се учат на твоето БМВ и като се научат си отварят сервиз. Иначе там фактурата може и 10к да ти легне, зависи кой е отворил капака срещу 20лв. Най големия К.. който можеш да си наденеш е да си купиш кола със сервизна история от България, по-голям няма как да си го монтирате. Так че г-да Тъпаци карайте си кочините и недейте да гледате в паницата на знаещите и можещите. Всичко е по-хубаво от БМВ във вашите очи защото завистта е по-силна от ТОКА. Само един без вкус може да оплюе един автомобилен шедьовър. Пример: кой си купува черна кола с бежав, г..нян, сив, бял кожен салон....отворете мобиле и вижте че 99% от продаваните коли с кожен салон са именно такива кенефи, а иначе като видиш изпъната кола(не само БМВ) то цвят, стойка,....ииииотваряш вратата и ти идва да повърнеш вътре. Чул за БМВ че било гъзария и невежия отива да си купи черно...ма нали иска да си се чувства като у тях си(кочината) си поръчва една на.рана тапицерия. А следващия "гъзар" като я вземе втора ръка си вика е
  • 22 Божко

    7 2 Отговор
    Не робувам на марки,но това определено ми хареса!
  • 23 пилот

    6 11 Отговор
    Очакваме с нетърпение към 2142 година БМВ да минат границата от 600 коня

    Коментиран от #24

  • 24 корса опел пежо

    8 12 Отговор

    До коментар #23 от "пилот":

    А дано, да паднат под:
    3.5сек/100км/ч
    10л масло /10 000км
    20л бензин/100км
  • 25 тъйва

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "ВПИ":

    купуваш си каквато и да е друга марка и след 4 години я хвърляш на боклука... ей там е разликата хахахааа
  • 26 хас

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "BRABUS":

    по-бърз в чупенето, със сигурност!
  • 27 MX6

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "ЯК КАРАЧ":

    Ако решиш да си вземеш новия модел след първите 4 години има buy-back опция. Не се оправдавай защо не можеш да си купиш нещо плюейки другите, а се замисли как да изкарваш повече. И между другото в семейството имаме БМВ на 9 години, на което до сега са сменяни само биалетки, масла и филтри. Свалете ги малко тия капаци и вижте как живеят хората.
  • 28 gas

    5 0 Отговор
    Kato gledam komentarite pove4ete det sa pisali si karat audi a3 ili golfu 4 ot 2000 godini i komentirat kolko bili s4upeni bmw i mercedes a daje sigurni i ne sa se ka4vali!Ne moga da razbera ne6to kato e hubavo kak moje da kaje6 4e ne e ama kvo se u4udvam to ili si tap ili ne:sreden variant nqma!

    Vsqka marka si ima hubavi i lo6i modeli!
  • 29 Beko

    4 9 Отговор
    Не съм фен на БЕ-МЕ-ВЕ та: 3-та,5-та и 7-та серия си приличат толкова много че единствената разлика са габаритите на колите..

    Но джантите са перфектни !!
  • 30 Десислав Попов

    3 1 Отговор
    Много важно.
  • 31 Тривелий

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "BOBI":

    Недостижимо?! Трябва да се знае, че преди десет години едни хора създадоха една кола с по-малък двигател би-турбо, по-евтина и ускоряваща по-бързо! Тук въпросът не е за нещо недостижимо, а че е крайно време да се направи и такъв модел от БМВ!
  • 32 БМВ

    3 1 Отговор
    Перфектна това е!Който има пари и може да си я позволи нека да се кефи че притежава такова произведение на искуството и да си я кара със здраве.
  • 33 БМВ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Yas":

    Това не е обикновенна петица а продължение на легендата.
  • 34 The real BMW

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Господине сменяй си на игнилия голф горелото масло и не се притеснявай за хората които могат да си позволят БМВ М5 за да го купи някой това означава,че не го интересува колко гори не го интересува в сервиза дали 4000 лв ще му струват разни ремонти или повече защото някой скъсаняк неможе да си го позволи това само колко да се прави на голем тарикат.И междодругото на тия не им слагат газ просто хората които могат да си ги позволят нямат такъв аграрен манталитет.
  • 35 The real BMW

    9 0 Отговор
    Междодругото може да се наложи да правиш ремонт на БМВ при положение че не е добре поддържано с оригинални части или си слагал газ,метан,въглероден диоксид или каквото и да е различно от оригинално създадения начин за работа на двигателя бензин или дизел.БМВ са много здрави и добри автомобили в противното ни убеждават само разни хейтари и непрокопсаници които завиждат яко че не могат да си го позволят.
  • 36 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Не е лоша колата, но в сърцето ми е Алфа Ромео!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Denis keskin

    0 0 Отговор
    Super kola e.. az imam 2011 535D ama Audi A6 g4 poveche mi haresva ..
  • 39 BOBI

    2 0 Отговор
    NEZNAM DA IMA PO BURZ MAGARCEDES OT BMW KAMOLI PUK DA USKOPRQVA OT 0 DO 100 ZA POD 3.5 SEKUNDI MERCEDES E PENSIONERSKA MARKA