Last news in Fakti

12 Април, 2017 09:00 12 386 10

Сбогом, Skoda Yeti! Здравей, Karoq!

  • skoda-
  • yeti-
  • karoq

В интернет пространството много бързо се разпространи една сензационна новост. Ново поколение на компактния кросоувър Skoda Yeti няма да има. Чехите обаче не се отказват от създаването на нов компактен кросоувър.

Такъв ще има, но той ще се казва Skoda Karoq. Наследникът на Yeti е с толкова радикално изменена визия, че няма нищо общо със своя предшественик. Моделът ще бъде произвеждан върху модулната MQB платформа.Най-близкият до него модел от VAG групата ще е Seat Ateca. Skoda Karoq ще е много сходна с Ateca, но предницата и ще е издържана в стила на по-голямата Skoda Kodiaq. В сравнение с Yeti новият компактен кросоувър ще е по-голям.

Дължината му ще е от порядъка на 4.3 метра. Теглото обаче ще бъде по-ниско с около 100 килограма. Новата Skoda ще е и по-просторна, като ще разполага с багажник с обем 500 литра.

За модела Karoq ще са налични бензинови турбомотори с обем 1.4 л (150 к. с.) и 2.0 л (180 и 220 к. с.), а така също и турбодизели с обем 1.6 л (115 к. с.) и 2.0 л (150 и 190 к. с.). През 2019 ще се появи хибридна версия, а общото годишно производство ще е 150 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гоол

    18 4 Отговор
    АУДИ Q3
  • 3 Ярослав Станчев

    17 3 Отговор
    Няма ли да смените дизайна на мобилето и факти че много остаряха вече , неудобни са , трудно се четат с тия ситни букви и малки снимки
  • 4 оня същия

    23 11 Отговор
    поредната безлична фаг кошница
  • 5 Гост

    24 13 Отговор
    ВАГ......Много марки и модели...едно и също нещо.....Масови боклуци!
  • 6 123

    15 12 Отговор
    Ако е вярно - жалко. Йети си беше добро попадение, като име на модела.
    Това горе даже не мога да произнеса.
    Иначе колата изглежда супер - малък Кодиак и са преодолели единствения сериозен недостатък на старото Йети - малкия обем на багажника.
    Кю3 - на половин цена и с три пъти по-евтина поддръжка. Ще е хит!
  • 7 Марио

    2 3 Отговор
    Yeti е един дърврски боклук.Нито качество има нито дизайн нито пък върви добре.

    Коментиран от #8

  • 8 123

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    От изказването ти личи, че си го гледал само снимки. Да ти кажа, не подхожда на дама да пише за автомобили - линиите не ми харесват, цветът не му подхожда.

    А за вървенето - ти с кой двигател кара, с някои върви по-добре от други.
  • 9 Spec b

    3 2 Отговор
    По-добрия туарег? Ако не то по-красивия!:)
  • 10 Мърц

    0 0 Отговор
    Имам Yeti-2010 г. 4×4 2.0 TD с малкия мотор 110 коня. Изобщо не е боклук !
    Перфектна за града, компактна и маневрена с разход под 7/100,а извън пътя и на снега е повече от прилична, при честите ми излети в Осогово и по поречието на р.Струма. Е... не е Defender, да се рови в дълбоката кал и да преминавам речните бродове, но това не е и предназначението на този автомобил.Не вози и като S- класа по магистралите защото няма въздушно окачване, но при 140 км/ ч, на 6-та предавка,външни шумове почти няма, колата е стабилна ( 1600 кг) и моторът е в оборотите си без да се чувства напрегнат. Среден разход 6.1 - 6.5. Ако някой комплексар мечтае да лети с 250 по жалките ни магистрали - МОЛЯ !На пазара има " престижни марки " с огромни кубатури, в чиито пакети само "свирки не се предлагат! Тук става дума за добре измислен и сносно изработен многофункционален автомобил, предназначен да улесни ежедневието на средностатистическия българин - автомобил, чиито данъци, застраховки и обслужване няма да ви докарат до фалит.Автомобил, който е спечелил през 2009-2011 куп престижни награди в страни, където разбират от автомобилостроене... Пожелавам поне на половината си сънародници възможността да притежават тоя "боклук,а разните му там поршета, ферарита и вездесъщи БЕНТЛИ - нека оставим на "разбирачите"...