Last news in Fakti

30 Април, 2018 18:47 17 396 8

Някой да търси Smart с двигател от Hayabusa?

  • smart-
  • suzuki-
  • hayabusa-
  • обява-
  • продажба

С максимална скорост от 312 км/ч Suzuki Hayabusa остава най-бързият сериен мотоциклет преди производителите да приемат джентълменското споразумение за въвеждане на ограничение от 300 км/ч с цел безопасност. С подобен потенциал двигателят на японския Сокол скитник често намира различно от оригиналното си предназначение.

Този червено-черен Smart, например, трудно може да се нарече вълнуващ автомобил. С 1 299 мотоциклетни кубика над задния мост обаче дребосъкът автоматично се превръща в стършел, готов да жили безжалостно.

Агрегатът е на 3 350 мили (5 390 км) и е съчетан с оригиналната шестстепенна предавателна кутия. От Hayabusa е и приборният панел, разграфен до 180 мили/ч (290 км/ч).

Задният мост на "смарта" е разширен в леко комични пропорции, но при добро желание дребосъкът може да бъде оприличен на Renault R5 Turbo. Според обявата за продажба е изминал едва 1 000 мили (1 609 км), откакто е построен. Цената е $23 500 (€19 441).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак ли бе

    34 3 Отговор
    Тази разработка я правят от повече от 10 години. Открихте топлата вода, сега следва награда Пулицър за най-великото журналистическо откритие.
  • 2 Родолюбец

    15 1 Отговор
    Бутикова играчка за хора които не си знаят парите.
  • 3 Родолюбец

    6 5 Отговор
    Бутикова играчка за хора които не си знаят парите.
  • 4 Бат Мишо

    11 3 Отговор
    ако исках гъзария и имах пари щях да зема един чосквич и да му туря перка на тавана с двг от МИ 8 16000 коня
    и ще ми доде 2 пъти по евтино
    и ни КАТ ни камери ни дупки ни задръствания ни винетки ни граждански ни паркомясто- кацаш на тавана и не чакаш асансъор ако си на 16 тия етаж ......ПВО нямаме да ма изпердашат
    е гори малко повечко ама си е газотурбинен и от изпраянето на завоите ще компенсира
    за ефекта сред зяпачите няма нужда да казвам
    кът отпрашите с москвича НАГОРЕ
    въобще съм пълен с идеи т е идиот ама сухото ми куца да им покажа идеи

    Коментиран от #6

  • 5 Живко Абрашев

    20 3 Отговор
    Въпреки че съм фен на марката Сузуки, ще си позволя да Ви поправя. Отдавна Хаябуса не е най бързият сериино произвеждан мотор. Първо Кавазаки ZZR 1400 го би на ринга преди около 6 години, а с излизането на Kawasaki H2R нещата станаха вече съвсем смешни за любимото ми Сузуки... В тубата има клип на H2R 400km/h а след като го пуснаха в продажба почнаха и доработки разбира се и скоростите стават още по откачени... Не че ви упреквам в нещо, ама верно сверявайте малко инфото преди да пишете.
  • 6 Бат колю

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Мишо":

    ТО ГОСПОД НА БОДЛИВА КРАВА РОГА НЕ ДАВА БАТ МИШО .

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бат колю":

    Живко, Hayabusa -та яде шамари първо от ZX12R на Kawasaki, не от ZZR1400! Бусата излиза 1998 и до 2000 година беше първенец за максимална скорост, докато не излезе 12-ката на ринга. 14-ската си излезе заводски скопена на 299. За другото си прав
  • 8 Живко Абрашев

    0 1 Отговор
    Грешка в писането Zx14R имах предвид. Този мотор е с двигател на Хаябуса. Единствения мотор на Кавазаки които ползва двигатрл от конкурентна марка. И да малко е пилнат тук там за да стане 1.4.
    https://m.youtube.com/watch?v=RNlVFNiV1ds
    Около 4тата минута е същинския тест. В крайна сметка идеята на коментара ми беше да покаже че за съжаление сузуки леко изостават.
    Аз самия съм gsxr1100 така че колкото и да съм фен не мога да отрека фактите 😀😁