Last news in Fakti

26 Февруари, 2010 16:10 809 0

"Трейс" ще стои лот 2 на АМ "Тракия"

  • ам "тракия"-
  • лот-
  • трейс

Пътностроителната компания „Трейс” бе представена като победител в конкурса за строителството на строителството на лот 2 (Стара Загора – Нова Загора) от автомагистрала „Тракия”.

Председателят на Управителния съвет на агенция „Пънта инфраструктура” Божидар Йотов допълни, че освен най-ниската ценова оферта, подадена от компанията, опитът й и близостта на нейните бази до аутобана са били решаващи за избора на компанията за победител в търга. Цената за строителството на отсечката, предложена от компанията, е 137 млн. лева. По думите на Йотов – комисията за избор на победител в конкурса за лот 2 на „Тракия” си е свършила съвестно работата.

Регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че се надява първата копка на отсечката да бъде направена на 3 май. От регионалното министерство обявиха и новите критерии за избор на строител на лот 3 (Нова Загора – Ямбол). В него обаче е завишен рискът, който ще понесе държавата, при евентуалното възникване на проблеми при изпълнението на обекта.

„Трейс” и още седем фирми подадоха оферти за строителството на лот 2 от „Тракия”. Четири от кандидатите, сред които „Щрабаг” и „Главболгарстрой”, бяха отстранени от търга заради пропуски в документацията. Решението на комисията за избор на победител в търга бе взето вчера. То може да бъде обжалвано в десетдневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА