Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 12:26 7 256 16

Четири врати за Mercedes-Benz SLS AMG?

  • mercedes-benz-
  • sls amg

Щутгартският суперкар може да се сдобие с трета модификация след купето и роудстъра. Ако се съди по документи, подадени в патентното ведемство на Германия, в Mercedes-Benz планират версия с четири врати.

Чертежите, депозирани в Deutsches Patent- und Markenamt, показват втори чифт задни врати, които се отварят обратно на посоката на движение. Централна колонка на покрива липсва.
 
От Mercedes-Benz очаквано отказват всякакъв коментар по изтеклите в интернет документи. Според специалисти може да става дума както за сериен модел, така и за пистов уникат или изложбен експонат, предназначен само за автосалони.
 
Ако бъде пуснат в серийно производство, четиривратият SLS AMG би се изправил срещу автомобили като Aston Martin Rapide, Porsche Panamera Turbo и евентуалния Estoque на Lamborghini. Закритата версия на модела струва 186 830 евро, а роудстърът - 195 160.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контакт

    2 0 Отговор
    Според мен ще бъде най-некомфортната кола с 4 врати след новия модел на Волга, но пък ще бъде изключително интересен.....както бяха измайсторили едно Ауди R8 с 4 врати...нека видим кво ще излезе....днешно време какви ли не ниши измислят, да им се начуди човек... ;)
  • 2 gad

    5 0 Отговор
    Mazda RX8 anybody?
  • 3 Клаус Лешке

    2 0 Отговор
    Поне като се обърне по таван, ще има откъде да се евакуира човек. Знам, че пантите се взривяват за да се освободи вратата при SLS, обаче това е глупост....

    Коментиран от #4

  • 4 Ганьо Балкански

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Клаус Лешке":

    @3 То това да не е БМВ да се обръща по таван. А взривяването на вратите въобще не е глупост, а ги прави лесно премахваеми дори да са смачкани... за разлика от смачкани нормални врати!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Клаус Лешке

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо Балкански":

    @4 Чак да е лесно. Няма от къде да знаеш.
  • 6 Клаус Лешке

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо Балкански":

    @4 Открих и следния ергономичен проблем с вратите на SLS:
    Когато си седнал, дръжката за затваряне на вратата остава прекалено високо за да се достигне от повечето хора.... чети!
    Тhe local main dealer has put his own car up for sale and that they have had 3 orders cancelled. The alleged reason is that some people, seated in the car and ready to drive off, haven't got long enough arms to reach the doors to shut them! At the price asked I am suprised that there isn't some sort of power assist.
  • 7 Бай Гън

    3 0 Отговор
    Да направят багажника да се отваря настрани а капака на двигателя да се плъзга напред.Ба... и грозотията.
  • 8 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    По късно през тази година очаквайте и версия "Комби" на Mercedes-Benz SLS AMG. Тя ще бъде оборудвана с новия супер икономичен 1.3 Diesel ЕКО Green двигател изпускащ вредни емисии под 99 г./км. Уникания дизелов двигател е с 67к.с., 175 Н.М. въртящ момент и ще ускорява просторното спортно комби на SLS AMG до 100км/ч само за 16.7сек.
  • 9 Ганьо Балкански

    2 2 Отговор
    Има откъде да знам защото гледам краш тестове и съм чел статии по въпроса, запознай се повече пък тогава си изкажи мнението. Направо си открил топлата вода със ергономичния проблем. Това го споменават всички автожурналисти тип лилипут от излизането на модела. А и на въпроса от извадката която си лепнал - защо няма някакво автоматично затваряне... от Мерцедес са отговорили отдавна. Спортните автомобили не са за възрастни хора които немогат да се сгънат за да влязат или да се наддигнат малко от седалката за да си свалят вратата. Ако искаш да ти е удобно като влизаш в колата си вземи джип.
  • 10 4ipi

    1 1 Отговор
    Мерцедес имат конкурент на Панамера ЦЛС..Въперки че МЕрцедес искараха 1-ви 4-врати купе!
  • 11 Атанас Велики

    0 3 Отговор
    На тия скици изглежда мноо калпаво... Тр да се види на живо! SLSа е сън кола иначе... Тва като го видя на живо и ми омекват коленцата... Някакси нереално ми става!
  • 12 Нема Бира

    1 3 Отговор
    Туй ще е най-лудата кола...
  • 13 ВИП АМГ

    0 3 Отговор
    shte e dobro kato vseki avtomobil na mercedes
  • 14 The Bear

    1 1 Отговор
    Вкусове различни... - на мен тази кола ми е страшно грозна и непропорционална..... Знаейки, че е Мерцедес съчетаващ върха на технологиите на марката съм сигурен че ще е невероятна при шофиране, но пък много ми е грозна - това няма значение разбира се, защото не мога и да си позволя тази кола, но просто изказвам мнение. За пример на красив за мен автомобил и то на Мерцедес - C клас, Е клас и GL...

    Коментиран от #15

  • 15 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "The Bear":

    @14 to ot tezi grafiki niama kak da ti se vidi krasiva.mercedes si znaiat rabotata i kolata shte e unikalna.
  • 16 МММ

    2 0 Отговор
    Не ми се сърдете но на мен ми изглеждат като присадени и понеже тука се изказват мнения моето е поне да бяха запазили стила на отваряне на горе на задните врати или да е една голяма цяла врата с ел. отваряне. Все пак това вече няма да е двуместният SLS и би трябвало да е удобен и за по-възрастни хора.