Last news in Fakti

11 Май, 2010 11:05 1 132 0

БАТА АГРО 2010

  • бата агро-
  • изложение

Днес се открива второто издание на изложението на селскостопанска техника в Стара Загора. От тази година то се нарича "БАТА-Агро". Изложението ще се проведе на пистата на летище "Стара Загора". Мероприятието е организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника - БАТА, които обединяват представителствата на най-големите световни марки в този бранш.

БАТА – Агро е замислено като алтернатива на изложението „Агра”- Пловдив и е своеобразен протест на вносителите на земеделска техника срещу високите цени на Пловдивски панаир.

По време на изложението разположено на площ от 15 000 кв.м ще бъдат представени голяма част от европейските премиери на селскостопанска техника. По подобие на много от американските изложения мероприятието ще бъде уникално по рода си и „под открито небе” с демонстрации на техниката и тест-драйв.

Организаторите на "БАТА Агро" се надяват събитието да привлече вниманието на политиците, които да ревизират програмата за развитие на селското стопанство, пренасочвайки средства от мерки, към които селските стопани имат по-малък интерес, към мярка 121, чрез която се финансира технологичното обновяване на земеделските стопанства. Статистиката сочи, че 92% от тракторите в България са на възраст над 10 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА