Last news in Fakti

4 Март, 2020 11:59 3 696 46

Мъск обеща да подобри дизайна на пикапа Tesla Cybertruck

  • илон мъск-
  • tesla-
  • cybertruck
Мъск обеща да подобри дизайна на пикапа Tesla Cybertruck - 1

Илон Мъск обеща да "леко да подобри" дизайна на пикапа на Tesla Cybertruck още преди старта на продажбите. Ръководителят на американския производител на електрически автомобили написа за това в своя туитър акаунт.

Ще припомним, че след премиерата на прототипа Tesla Cybertruck, която се състоя през ноември 2019 година, мнозина критикуваха появата на електрическия пикап заради прекомерната му примитивност.

В допълнение, изцяло металната каросерия на автомобила, която може би е твърде опасна за други автомобили при произшествие, също беше подложена под съмнение. Корпусът на Tesla Cybertruck е изработен от високоякостна стомана, използвана при изграждането на космическите ракети SpaceX.

Мъск обеща да подобри дизайна на пикапа Tesla Cybertruck

Според Мъск този материал може да издържи на изстрели от огнестрелно оръжие. Пикапът ще се предлага в три основни версии: с един, с два или с три силови агрегата. "По-малката" версия на пикапа с един агрегат ще може да ускорява до сто за 6.5 с, докато най-мощната тримоторна версия ще ускорява до 100 км/ч за 2.9 секунди.

Декларираният резерв на автономия без презареждане, в зависимост от модификацията, варира от 400 до 800 километра. По неофициални данни Tesla вече е получила повече от половин милион предварителни поръчки за електрическия пикап, серийното производство на което ще започне не по-рано от 2021 година.

Tesla Cybertruck ще се състезава с новия електрически пикап на GMC, специално за който името Hummer ще бъде съживено. Освен това други компании, като американският стартъп Nikola, също разработват подобни автомобили.

Мъск обеща да подобри дизайна на пикапа Tesla Cybertruck


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    17 32 Отговор
    Това ли е виждането на Мъск за серийно производство ? Сякаш аз съм го правил в гаража ! Дизайнерите ли уволни или някой се подиграва с него ?

    Коментиран от #2, #26, #27

  • 2 Шекспир

    17 18 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    Бил е фен на Зов за завръщане.
    Там колите бяха такива недоразумения.Поне се е усетил че с този дизайн ще нагризе дървото и е решил да го попромени
  • 3 Бачо Киро

    18 15 Отговор
    Пълни глупости. Ако ще да се пръсне това така не може да излезе за продажби, защото не покрива никакви стандарти. Тъй става то... А ако метне две лопати с кал отгоре и вече е подобрен дизайна, та нищо особено не е обещал, просто знае, че ще трябва да промени доста неща за да може да го продава. Иначе е цар в дрънкането де, няма грешка, мята шараните по върбите майсторски...

    Коментиран от #12

  • 4 Тесларат

    12 13 Отговор
    Аз направих депозит защото е толкова грозен че се откроява в морето от скучни, еднообразни автомобили. Не пипайте дизайна!
  • 5 Илон Мъскович

    12 14 Отговор
    С ежедневните си фокуси пестя милиони от безплатната реклама, от пръдни до уродливи пикапи.
  • 6 TeslaDelusional

    18 16 Отговор
    Всеки път ми се повръща като видя тази отврат.

    Коментиран от #8

  • 7 Ал та фанах Атаопънах

    11 12 Отговор
    Това което е лошото на този дизайн е че комбинира две напълно несъвместими неща - високотехнологично бъдеще и пикапи. Това просто прилича на джип версия на Делориан. Такава устремна форма с остри ъгли изглежда неудачно на автомобил с висок профил.
  • 8 Госあ

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "TeslaDelusional":

    На мен всеки път ми се повръща като видя тези грийнуошъри измекяри. В един момент обаче, нещата отново ще си дойдат на мястото.
  • 9 Госあ

    7 13 Отговор
    "Провежда се сравнителна оценка на жизнения цикъл на метанол, водород и електрически превозни средства, за да се проучи въздействието на алтернативните превозни средства върху околната среда и човешкото здраве. За всеки случай процесите се анализират от извличане на суровини за водород, метанол и електричество до изхвърляне на превозните средства. Избират се три различни категории въздействия върху околната среда, за да се разберат различните ефекти на превозните средства, а именно: глобалното затопляне, токсичността за човека и изчерпването на озоновия слой. Като алтернативно гориво за двигатели с вътрешно горене водородът и метанолът се използват директно в превозните средства с двигател с вътрешно горене. Резултатите от това проучване показват, че електрическите превозни средства произвеждат по-високи стойности на токсичност за човека поради съответните етапи на производство и поддръжка. Тъй като енергийната плътност на водорода е доста по-висока от метанола, превозните средства, задвижвани с водород, водят до по-благоприятна за околната среда възможност по отношение на потенциала за глобално затопляне и изчерпване на озоновия слой."

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Това е абстракт от поредната реферирана статия от списание с импакт фактор, където всичко се преглежда от специалисти. Пуснах го директно през транслейт,щото нямам време да се занимавам.
  • 11 Муаха-ха-ха-ха...

    0 17 Отговор
    Сделано в СССР !
  • 12 Все още ли има шарани?

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Чудя се как все още има шарани които все още вярват, че Илон Мъск няма да направи нещо, което е обещал? Изпълнил е всичко което е обещал досега, като в повечето случаи е надхвърлил обещанията, въпреки че по време на обещаването са изглеждали пълна фантастика. По принцип има проблеми единствено със сроковете, които обещава, но напоследък лъжите му вдигат акциите, защото изпълнява обещанията предсрочно, въпреки че когато е обещавал сроковете са изглеждали нереалистично кратки. Вече всички автомобилни производители открито заявяват, ние не можем да направим това, дори когато става въпрос само за срокове.

    Коментиран от #14

  • 13 мани мани

    6 4 Отговор
    трябва да чака китайците да се оттърсят от короната, че да почнат да му го правят :) голям грозник е тфа!
  • 14 TeslaDelusional

    10 16 Отговор

    До коментар #12 от "Все още ли има шарани?":

    Какви ги дрънкаш, тесланар смотан? Изпълнил е само най-лесно изпълнимите си цели.
    Беше обещал през 2017 кола на Тесла да вземе автономно разстоянието от единия бряг на Щатите до другия. Три години по-късно....
    Трите му най-фантасмагорични коли са все още в бъдещето- Роудстър, Семи и Сайбертрък.
    1 милион роботаксите до края на 2020? Пфффффффффффффффффф
    Тоя лъже още с отварянето на очите си рано сутрин. Като ти говори трябва да гледаш къде е слънцето...

    Коментиран от #16

  • 15 Коmapak

    4 9 Отговор
    Е как да го промени като изцяло трябва да го смени или да си пътува с машината на времето делориан! За края на 70те години дизайна е супер, но за днешни времена....
  • 16 И кое от тези няма да изпълни?

    14 7 Отговор

    До коментар #14 от "TeslaDelusional":

    Отново говориш за срокове. Иначе кое от тези мислиш, че няма да изпълни? Чисто технически? Защото аз се сещам за обещанията на стогодишните, и то краткосрочни обещания. Спомняш ли си обещанията за най-близкия конкурент на Тесла към ден днешен - Порше тайкан? Щеше да изминава повече километри и да бъде по-евтин от Тесла модел S. Зарядните на Йонити щяха да предлагат удобство за дълги пътувания с електромобили на разумни цени. Още преди 5 години, всички обясняваха Как през 2020 година, когато влязат в сила новите наредби за въглеродни емисии, всички щяли да предлагат по десетки модели електромобили и Тесла щяла да си остане нишов производител на скъпи електромобили е нямало кой да купи половин милион от заявените Тесла модел 3, защото така или иначе Илон Мъск нямала да може да ги произведе до 2025 година. Въобще да не отварям дума за ракетите, че там имаше още по фантастични обещания, които вече са факт, а повечето смятаха за невъзможни.

    Коментиран от #20

  • 17 Дизайна няма как да се промени драстично

    12 3 Отговор
    Дизайнът на Cybertruck е такъв, не заради дизайнерско решение, а по технически причини. Купето е направено от дебели неръждаеми листове ламарина, които са толкова твърди че не могат да се огъват, за да се получи някаква форма. На практика това са заварени един за друг прави листове. Колкото и да променят дизайна, ръбовете ще си останат, защото нямало толкова здрава машина, която да е способна да огъне тази ламарина.
  • 18 kjl

    9 10 Отговор
    Това да предложиш един продукт на пазара, да събереш депозити от 500 000 потенциални клиента и след това да промениш стоката за която хората са дали заявката си??!! Това не е ли вид измама?? Обикновено пари с събират, чак след като продукта е готов за производство. На другото му викат прототип и никой не събира пари за бъдещото му предлагане, защото е ясно, че няма да излезе на пазара така както е пределожен първоначално.

    Коментиран от #21

  • 19 Behemoth

    6 10 Отговор
    Не съ занимавай ....туй е толкуз грозно ,че всички загубеняци ще го купят ....а те са милиарди...прибирай парите да има за билки....
  • 20 Borislav Popov

    11 9 Отговор

    До коментар #16 от "И кое от тези няма да изпълни?":

    На този папуняк и не му обръщай внимание ! За това кои свои обещания е изпълнил Мъск и кои не е изпълнил, най добре говорят акциите на Тесла, а те вече се търгуват двойно по скъпо от предишната им цена. Това е истината, инвеститорите и борсите не можеш да ги излъжеш с празни обещания. те реагират на реално изпълнени планове и проекти. А не на раздути от медиите скандалчета, че вижте Мъск това, пуши трева, а Тесла пък онова, боята по праговете и била калпава. На тези евтини сензацийки, кълват преди всичко разните анти тролохейтъри и те за тях и са предназначени, та да ги раздуват.

    Коментиран от #22, #41

  • 21 Borislav Popov

    9 7 Отговор

    До коментар #18 от "kjl":

    Спокойно моряк, не се вълнувай за парите на хората, не е измама, ако се откажеш парите се връщат.
  • 22 TeslaDelusional

    14 13 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Какви ги говориш, бе дебилен тесланар? Не можело да излъжат борсите...Хахахахха. На борсите се търгуват фантазии, а не реални фундаменти. Там компании с огромни загуби и оборот от няколко милиона струват десетки милиарди хахаха. Та то не бяха Uber, някакви измислени тех стартъпи и такива за био и веган храни, където струват милиарди без да са направили печалба никога хахаха.
    Другият тесла идиот, където твърди, че Тайкана не става - вземи се удари с някоя тъпа Тесла..
    Тайкана разбива Теслата по всички тестове проведен досега - ускорение, издръжливост, маневреност, лукс, скорост на зареждане...На магистрала Тайкана е почти толкова икономичен, колкото Теслата...Бегай се хвърли от некой мост...800 V система на Поршето е с години напред пред 400 V на Теслата...
    Бахмама му, колко са прости и неграмотни тесланарите.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 антиизмекяр

    8 9 Отговор

    До коментар #22 от "TeslaDelusional":

    ти още ли си тука ма антиелектрик?! Днеска с колко ника ще громиш империализъма?!?! Хайде вече да вземеш да се изнесеш като пр*дня от гащи.
  • 24 Borislav Popov

    10 11 Отговор

    До коментар #22 от "TeslaDelusional":

    А ти какви ги говориш бе дебилен антитеслар ? Да, именно Тесла не лъже борсите и нейните акции не са раздути изкуствено, а поскъпнаха за реално изпълнени задачи, които си беше поставил Мъск. А именно, откриването на завода в Китай, началото на строителството на завода в Германия ! Увеличаването на производството и продажбите, ето завчера и Тесла Модел У излезе на пазара. Ти на това ли викаш фантазии бе умньо ? Фантазиите са в главата ти на теб, а не на борсата. Какво толкова си се развълнувал, акции на Тесла ли имаш, че не те свърта на едно място или си се закъхърил за акцонерите на Тесла, не мога да те разбера ?? Я малко успокой топката, а като гръмне балона и Тесла фалира и когато затворят мошеника Мъск зад решетките, обади се и тогава пак ще поговрим.

    Коментиран от #25

  • 25 TeslaDelusional

    10 8 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Тесла няма година с печалба в историят си, идиот тесланарски. Акциите им са като биткойн - тотална спекула. Скачат и падат с по 20% на ден.Хахаха.Изпълнил цели Мъск...Пфффф, не ме карай да се смея. Произвеждат 360 000 коли на година с помощта на огромни субсидии. За първите два месеца на 2020 продажбите им в Европа и Китай се сринаха..
    Аз съм еко активист, но не съм малоумен като тесланарите.
    Още по-малко ме впечатляват грозните Тесли.

    Коментиран от #29

  • 26 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    Ами виж коментарите на светила в бизнеса, които казват, че разходите за подобно производство в малки серии до 50х.бройки годишно са 30-35% от тези за направата на Форд Ф150. Панелите се щамповат така, че с няколко заварки да се сглабят роботизирано, отпада едно от най-скъпите звена в производството - бояджийския цех, самата прибираща се щора от доста време е предлагана на старите компании, но те не са искали да я интегрират. Реномирани имена в отрасъла за производственни процеси са възхитени от Сайбъртрък. За мен е много голям, затова се надявам следващата ми кола да е модел У.

    Коментиран от #28

  • 27 Boxer 3.0

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    По повод на външният вид:
    Един води жена си пластичен хирург.
    - Докторе, какво можете да направите за нея?
    - Така, като я гледам - отвръща хирургът - мога да й забия дървен кол в сърцето...
  • 28 TeslaDelusional

    11 7 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Няма да те питам дали си малоумен, защото очевидно си. Няма нищо революционно в технологията на производство на CT. Бай ти Елон Тръмп иска да спести от качество и боя, защото знае, че лапнишараните като теб ще купят всичко, което предложи. Тая грозотия ще тежи над три тона и след няколко години на пътя ще дрънка като 20 годишен Камаз...

    Коментиран от #40

  • 29 Borislav Popov

    9 11 Отговор

    До коментар #25 от "TeslaDelusional":

    Ми нямат печалба още, защото влагат огромни средства в строителство на заводи, организация на производства и създаване на нови модели бе. То да не става така както ти мислиш, раз-два и готово, давай печалбата ! А и никакви продажби в Европа и Китай не са се сривали, всичко си върви по план, затова и акциите им са постоянно на зелено. Напротив, продажбите на коли с ДВГ се сринаха. Уж не те впечатлявала Теслата и не те интересувала, в само в статии за нея висиш и тролиш, не видях нито един коментар да си написал в новина за кола с ДВГ или за друга електричка. Някакъв платен антитеслар ли си, какъв си, от къде е тази омраза към Мъск и Тесла ??

    Коментиран от #30

  • 30 TeslaDelusional

    8 7 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Виж се какъв си кух тесланарски трол. Говориш небивалици, че всичко си вървяло по план. Мале, мале, куха лейко, уж си фен на Елон Тръмп, но нищо не следиш. Двата най-големи пазара на Тесла в Европа са пълна бомба от началото на годината. В Холандия и Норвегия Тесланарите едва продадоха 500 автомобила общо за първите два месеца хахахха. Ауди Етрон само в Норвегия е продал повече от 2000 бройки за тия два месеца.
    В Китай продадоха 3000 коли януари, ама сега февруари ще е тотал щета с корона вируса. Надали и 2000 бройки ще продадат.
    Интересувай се малко и спри да говориш наизуст каквото само Бай Мъск ти спуска с туитове...

    Коментиран от #31, #37

  • 31 Borislav Popov

    6 9 Отговор

    До коментар #30 от "TeslaDelusional":

    Виж ce ти кaкъв cи кух антитeсларcки трoл. Гoвoря ти истини, чe вcичкo cи върви пo плaн, дори строителството и фабриката в Германия върви с пълна пара. Затова, кухa лeйкo и акциите им са на зелено, уж не cи им фeн нa Мъск и Тесла, нo само за тях cлeдиш. Ми като следиш за тях, следи и за акциите поне бе, глухарче .

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Borislav Popov

    7 12 Отговор

    До коментар #32 от "TeslaDelusional":

    Ей папуняк, защо след като следиш за всички ел. автомобили, коментираш само Тесла и Мъск и само с тях се заяждаш ? За втори път те питам. Някакъв платен антитеслар ли си какъв си, от къде такава омраза към Мъск и Тесла ??

    Коментиран от #35, #43

  • 35 TeslaDelusional

    9 8 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Аз мразя лъжците, а никой не лъже повече от Тесларите и Мъск. Автомобилите им не ме впечатляват изоооообщо. Скучни и грозни бръкми.

    Коментиран от #36

  • 36 Borislav Popov

    6 8 Отговор

    До коментар #35 от "TeslaDelusional":

    Лично теб, какво те е излъгал Мъск, че така си разпенил срещу него ? А Тесла какво ти е направила, да не ти е изпръскала белите панталонки, когато е минала през някой локва ?
  • 37 Borislav Popov

    6 8 Отговор

    До коментар #30 от "TeslaDelusional":

    На бе, умньо, чети - https://fakti.bg/avto/451838-avtomobilniat-pazar-v-aponia-se-srina
    Виж кой се срива и каква е причината, не само да пелтечиш, че продажбите на Тесла се сринали.
  • 38 Електрошок

    9 5 Отговор
    Формата е една от основните причини да се поръча пикапа,така че ако има корекции те трябва да са минимални.Инженерите и дизайнерите на Мъск потвърдиха максимата,че само функционалното е красиво!Пикапа не е грозен,а необичаен!Грозно е БМВ-то с оромните и излишни ""бъбреци""в предната статия!А колите на Мъск,които по-горе някой описа като грозни,имат едни от най-ниските въздушни съпротивления!
  • 39 Джони

    6 2 Отговор
    Фалшива новина, а вие дами и господа я коментирате? Единствените промени ще бъдат леки корекции на дължината, широчината и височината на пикапа! Използването на обидни епитети и подигравателен изказ не ви прави компетентни по никоя тема, не само по тази. Дерзайте!
  • 40 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "TeslaDelusional":

    Вероятно всички клиенти на Тесла са малоумни, както предполагаш, като мен. Това е просто стока на пазара, никой не те задължава, не се рекламира, не се субсидира различно от другите, нищо. Искаш я, купуваш я и си я ползваш. Виж индкса на удоволетвореност в САЩ при колите, това е най-важното, защото човек трябва да е доволен от стоката, която ползва без оглед на това колко струва, какъв цвят е, колко е бърза, тежка или качествена.

    Коментиран от #42

  • 41 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Мух.льо точно на борсите цените се определят предимно от слухове и от това кой директор е хванат в изневяра и жена му ще го съди че секретарката му направила чек.ия. Какви резултати в Тесла? Вече пети месец не могат да преминат към производство на прехвалената си каруца. Нищо не ти разбира кра.туна.та от борсови операции. Скрии се поне надълбоко да не миришеш.
  • 42 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Не е просто стока, а е стоката за която няма да те глобят за нарушения на съвременните джендърски закони за екологията. Когато другите стоки са забранени, единствената която е разрешена не е най-хубавата, а е единствен възможен изход. Май не си разрал, че Тесла търгува на принципа на лабиринта за мишлета. Затваря всички изходи и оставя само нейният, към нейните пазари. Колкото до индекса на удовлетвореност на зомбираните краварчета - просто не ми говори. На ония им дай само холивудски глупости и бира. Кефят се на снимки на голи момченца и на дебели жени по 200кг. Олиго.френска нация.
  • 43 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Що не питаш и гост, откъде такава омраза към традиционните марки, а? Щото знаеш отговора ли?

    Коментиран от #44

  • 44 за гъби съм

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Изобщо не си елементарен значи. Бутали го нашия да си купува Тесла - хаха. Мче - хората си карат тесли-те и свалят на студенките прашките с ускорения под 3 секунди на градско, после порят и пълнят на автопилот, доставят обратно на адреса и утре пак. Ти си седнал да им светиш на дедовия и да се плюнчиш че кат *икия на пясък. Като не ти харесва не карай Тесла, не чети статии за Тесла и си карай голфа на деда ти дето като седне вътре жена ти си влачи гърнето по земята - какъв ти е проблема!?!?

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Те и у нас повечето момиченца не са барали жена, ама не се движат с Тесли а с Гоуфчета. Ти май си един от тях.