Last news in Fakti

16 Март, 2020 11:38 7 502 7

Най-необичайните японски серийни коли

  • японски автомобили-
  • серийно производство
Най-необичайните японски серийни коли - 1

Мнозина заявяват, че Япония е друга планета. И имат право. Японците имат различно виждане по много различни въпроси, а сега ще ви покажем на едно място тяхното виждане за автомобилите. По-конкретно ви предлагаме да видите едни от най-необичайните и нестандартни автомобили, направени в Страната на изгряващото слънце. Имайте предвид, че тук говорим за серийни модели, пуснати в продажба.

Subaru SVX

Най-необичайните японски серийни коли

Дори в България можете да намерите този модел, който без преувеличение заслужава да бъде наречен култов. Най-забележителното в Subaru SVX е, разбира се, дизайнът на страничните стъкла. През 90-те години това купе изглеждаше много футуристично, но това не се отрази на успеха на продажбите.

Suzuki X-90

Най-необичайните японски серийни коли

Друг виден автомобил от 90-те, който представлява кросоувър кабриолет, или по-точно, SUV с каросерия тарга. Благодарение на успешния дизайн, дори сега този модел не изглежда 25-годишен. Между другото, колата се прави само две години - от 1995 до 1997-а.

Mitsuoka Orochi

Най-необичайните японски серийни коли

Този спортен автомобил се произвежда от 2006 г. до 2014 г. и е кръстен на митичния дракон с осем глави и осем опашки. Очевидно с това се обяснява силно екстравагантния външен вид на колата.

Dome Zero

Най-необичайните японски серийни коли

Този автомобил наистина беше пуснат серийно, макар и в много малки тиражи, и се произвеждаше от средата на 70-те до 1986-та. В онези дни подобен дизайн се смята за модерен. Колата е оборудвана с 2.8-литров двигател на Nissan с мощност 145 к.с. Ускорение до сто - 7 секунди. Според спецификациите максималната скорост на Dome Zero е 220 км в час.

Toyota Sera

Най-необичайните японски серийни коли

На пръв поглед може да изглежда, че в този автомобил няма нищо свръхестествено. Но щом вратите се отворят, осъзнавате, че това е почти Lamborghini. Между другото, Toyota Sera е позиционирана като бюджетен спортен автомобил, базиран на Toyota Paseo.

Nissan S-Cargo

Най-необичайните японски серийни коли

Това е един от най-слети японски проекти, особено що се касае до лекотоварни автомобили. Тази кола се произвежда от 1989 до 1992 година, но въпросът е: Кой има нужда от нея? Да, всъщност това са само местните любители на стила неоретро, за които са произведени 12 хиляди такива возила.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    13 7 Отговор
    SVX e страхотен автомобил
  • 2 Гербераси долни

    20 2 Отговор
    Повечето японски автомобили са найстина добри като качество и здравина ,но и те като големите германски производители преместиха заводите си извън Япония и последните 20 години качеството им постепенно спада.
  • 3 jар

    14 0 Отговор
    Един познат имаше Субару SVX но бързо го продаде защото харчеше много и вървеше мудно с 4 степенната автоматична кутия.Интересното e,че го купи един собственик на автоморга и го продаде на части за няколко дни.
  • 4 ЕвроЗона

    10 2 Отговор
    Done Zero прилича на Lancia Stratos
  • 5 Голям Слон

    9 1 Отговор
    Да, действително имат различен поглед върху почти всеки един аспект от този живот. Като отявлен меломан мога да кажа, че японските издания ушевадно се различават, като звучене, от американски и европейски. Съответно и цената е различна.
  • 6 Yamazaki

    5 1 Отговор
    Амииии......разбират от автомобили май тия весели япончета!!!
  • 7 Va60

    2 1 Отговор
    Не харесвам японските автомобили ама това червеното ме кефи