Last news in Fakti

6 Септември, 2020 10:30 22 517 9

"Съкровище" или "боклуци"в изоставен гараж: Откриха коли на стойност €1 121 815 (ВИДЕО)

  • bristol-
  • автомобили-
  • гараж

Уникална колекция от спортни автомобили, прототипи и дървени модели бе открита от YouTube блогър

"Съкровище" или "боклуци"в изоставен гараж: Откриха коли на стойност €1 121 815 (ВИДЕО) - 1

Блогър на име Бен, подвизаващ се в социалната мрежа YouTube и неговият приятел Еран от Уинчестър (Великобритания) решават да влязат в изоставена от няколко години сграда. Именно в нея и по-конкретно в гаража ѝ момчетата откриват съкровище: парк от прототипи на спортни автомобили, класически коли, редки спорткари, както и дървени модели автомобили и много части за мотоциклети.

Бен управлява канал в YouTube, наречен Lost Adventures, и е ясно, че се е подготвил за "екскурзията", като не си е забравил камерата. "Абсолютно невероятно място, никога не сте виждали или няма да видите такива коли на пътя и искам да ги покажа!" споделя под видеото Бен.

Сред находките са автомобили, като рядък Bristol Bullet, Bentley Continental Flying Spur, такси Beardmore от 1957 г. ... Има и прототипи на Bristol Fighter от 1982 г., автомобил в стил Bentley с глинени и дървени колела ... В гаража има общо 15 коли. От видеото се вижда, че всички те са покрити с дебел слой прах.

Находката е собственост на Bristol Cars, последният независим британски автомобилен производител, който фалира през май тази година по време на изолацията. По-интересното е, че говорител на компанията заяви, че автомобилите нямат никаква стойност и ги нарече "боклуци".

Не така смята обаче Дейвид Флетчър, оценител в Wyles Hardy & Co, един от търговците, който контролира активите на фирмата. Той заяви, че 15-те автомобила, съхранявани в подземното съоръжение, могат да бъдат продадени за около милион лири (в евро - 1 121 815).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа да

    49 7 Отговор
    Некой си влагал парите, ама не е успял да ги вземе с него си в отвъдното.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мишев

    28 3 Отговор
    Моля колеги интелигентни кометарии. Да пише който знае. Моля без изтъркани селски тъпотии. Интелигентно !

    Коментиран от #9

  • 4 Коментьор

    12 5 Отговор
    Браво Мишев ! Че ни писна от простотии.А бе че паднало нивото ясно ама ха малко така по културно по умно с вкус към нещата .
  • 5 1001 нощ

    9 3 Отговор
    "открили" , ама те всички знаели за колите, биле боклуци, ама стрували милион, изобщо приказки за наивници !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "1001 нощ":

    Според мен просто са били скрити, нали са фалирали. Тоя ги е прецакал здраво с показването и сега трябва да се оправдават.
  • 7 Любо

    4 2 Отговор
    Много интересно къде видяха дебелите слоеве прах? За пореден път всичко е легенда с цел повишаване на цената на купчина старо желязо!
  • 8 Катерина

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ааа да":

    Тъка сие но защо лъмтим за многото нека всеки е равен на другия па всички да имат всички да се наситят и на всичко. Ето починал и всичко остава тук на тоя свят сигорно внезапна смърт, ръкува са богатите и откъде са богати от простолюдието от богат хляб неможещи да ядеш но от бедния винаги. Товае алчността и ако не се спре всичко това и всички да се обичаме и помагаме даже и войни няма да има. Сега се изнамират много неща скрити и покрити къде се казва има и съзвездие има и видюв ден. Кой знае колко хорица са изгорели с пари от тоя или Тея кой знае. Един ден все се открива изтината излиза на яве колкото и да крият или се крият. Мисля че съм права и всички нека станем равни нито бедни нито богати средни обикновени хора. Все пак сме създадени от Бога Затуи че не търсим многото защото ще загубим и малкото. Благодаря на всички моето уважение към вас.
  • 9 Котараков

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мишев":

    Мишев, що са праШ?