Last news in Fakti

10 Ноември, 2012 09:30 8 028 8

12-тонен брониран всъдеход за спецчастите

  • navistar international mxt-
  • navistar defense

 

Кралската канадска конна полиция (RCMP) стана първата правоохранителна структура в света, която започна да използва бронетранспортьора Navistar International MXT, предназначен за отрядите на т.нар. специални сили.
 
Договорът между канадското министерство на отбраната и Navistar Defense е на стойност $14 млн. За тази сума ще бъдат изработени и доставени на канадската полиция 18 бронетранспортьора.
 
Те ще се използват основно за повишаване на сигурността на застрашени длъжностни лица, както и в акции по освобождаване на заложници. Автомобилите ще са под пряко разпореждане на специалния отряд към полицията.
 
Бронираният всъдеход MXT може да превозва до десет души. Модификацията MXT APC е оборудвана с осемцилиндров турбо двигател MaxxForce 6.0d, който притежава мощност 340 к.с. Максималният въртящ момент е 897 Нм.
Масата на MXT е 12 474 килограма, а товароносимостта му може да стигне до 3 402 килограма. Огромната маса се дължи основно на бронировката на всъдехода. Каросерията е защитена с технологията MRAP.
 
Бронираната капсула е способна да предпази екипажа на Navistar International MXT, както от мини, така и от директен обстрел с автоматично оръжие. За да могат тежките врати да се отварят бързо е разработена специална хидравлична система.
 
Още от особеностите на Navistar International MXT са система за нощно виждане, автоматична противопожарна система, мощна предна лебедка, регулируемо окачване и автоматично помпане на гумите.
 
Navistar International MXT беше използван за първи път от британската армия по време на конфликта в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воин

    1 1 Отговор
    Това го дайте на нашите спец-части, за да могат да хващат притежателите на пиратски филми, музика и игри.
  • 2 bastunetii

    1 0 Отговор
    Може да го използват , с/у някой 18 - 19 годишен наркобарон , закупил си 1-2 цигари марихуана от местния дилър .
  • 3 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    qka djipara maina
  • 4 dokim

    0 0 Отговор
    Нещо ви е погрешна информацията за тази машина - Казва се MRAP - тежи 18 тона , супер неустойчива е - може да е обърне на легнал полицаи с скорост 40 км. и доста демоде . Създадена е още за войната в залива и отдавна е излязла от употреба в US army . Иначе издържа на 100 кг тротилив еквивален капсулата . До скоро се возих в нея

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Ърл

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "dokim":

    daй некви снимки, щото тука пише че е ново производство
  • 6 Георги Наков

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "dokim":

    MRAP означава Mine Resistant Ambush Protected, което е тип на автомобила, нещо като седан за колите, това въобще не е марка и има много и най-различни такива машини, така че това също е MRAР, но е съвсем друго от това което ти си мислиш че е.
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    kato tozi na snimkata logichno ne sam pritejaval no sam imal udovolstvieto da karam niakolko dni v debel sniag obiknoven faabrichen wrangler i pak kazvam mnogo seriozna mashina.dovolen li si ot otgovora.
  • 8 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    wranglera e mnogo stabilna mashina.mnogo prohodim.zaslujava si parite ot vsiakade.