Last news in Fakti

15 Април, 2011 08:30 3 251 1

Тъмната магия на Icon El Fabuloso

Един прекрасен мотор, една прекрасна изработка. Всъщност, животът му започва като неугледен спортстър и бива отнесен в тайните дебри на производството на ICON, където е преобразен до неузнаваемост. Тежка пластична операция с прекрасен резултат – ето така можем да наречем новата рама висок клас Sawzall. И не само – фабричните ламарини са изхвърлени и подменени с пластмасови панели от KTM, а предния фар е от Buell. Окачването е GP Suspension, подкрепено от крака на Buell. За щастие Harley (както и крал Джордж) създават своите компоненти с едни и същи размери. Така че, малко сглобяване от тук – малко нагласяне оттам и готово – една рама Harley и предница от Buell са съединени в красиво единство.

Джантите са обработени с прахово покритие Excel. Този сатанински ритуал на сглобяването на 80 къстъм направени спици и разместени колесни компоненти е изпълнен от тъмните магьосници от Portland Wheel & Tire. Посещение в сервиза на момчеата е преживяване, което категорично не се препоръчва за хора със слаби сърца.

Шарнирът е произведен в Англия от JMC. $800 и четири месеца по-късно, огромният къстъм шарнир пристига по въдушна поща. Той обаче не паснал точно, но няма прекалено малки мерки,  търпение и най-вече флекс, който да не се справят. И ето – шасрнирът към рамата, гумите към шарнира и вече сме почти готови.

Спецификациите по двигателя включват плосък, плъзгащ се карбуратор,2-1 тръби, въздушна система и други.

Последният етап от конструкцията на удивителният ICON е боята и графиките – създадени по някакъв тъмен и демоничен начин от подобен художник. Той решил, че ако един череп е „добре”, то осем ще е „фантастично”. Така че, ето ги осем черепа плюс три слоя покритие.

На десетия месец моторът бил готов, момчетата от Icon разпуснали и всички заживели щастливо и доволно!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dannie

    1 0 Отговор
    .... :)))