Last news in Fakti

18 Декември, 2020 18:05 4 796 19

Обявиха финалистите за американска "Кола на годината"

  • автомобил на годината-
  • north american car and truck of the year

Обявиха финалистите за американска "Кола на годината" - 1

Журито на конкурса North American Car and Truck of the Year обяви финалистите в трите категории, в които се връчва призът. Деветте модела са избрани от 27 кандидати, а решителното гласуване ще се състои на 2-4 януари.

За титлата при леките автомобили ще спорят Genesis G80, Hyundai Elantra и Nissan Sentra. В полуфиналната фаза от конкурса те са надделели над Acura TLX, Cadillac CT4, Kia K5, Mercedes-Benz E-Klasse и Polestar 2.

Финалистите в категорията на всъдеходите са Ford Mustang Mach-E, Genesis GV80 и Land Rover Defender. От борбата отпадат новият Ford Bronco Sport и Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Hyundai Santa ­Fe, Kia Sorento, Mazda CX-30, Toyota RAV4 и електрическото Volvo XC40.

В категорията на пикапите по традиция доминират американските модели. За титлата ще се състезават Ford F-150, Jeep Gladiator Mojave и Ram 1500 TRX, а на крачка от финала отпада Ford Super Duty.

Победителят ще бъде обявен на 11 януари от жури, съставено от 50 автомобилни журналисти от САЩ и Канада. Миналата година конкурса спечели Chevrolet Corvette.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червена Армия

    32 4 Отговор
    Форд Ф150 не е кола а булдозер.Можеш да си монтираш зенитно оръдие в багажното.

    Коментиран от #18

  • 2 Смех

    13 18 Отговор
    Тия американците са бти отрепките.Превзели са ги изцяло азиатците а тия вече нищо не могат да сделат.Самите те не си кярат бклуците
  • 3 Хо хо хо

    6 16 Отговор
    И като са спечелили Коврет миналата година някой да го е купил тоя бклук американски още повече тва извън Сащ не се продава защото няма смисъл никой го неще
  • 4 Японеца

    25 5 Отговор
    САЩ са извън парижкото споразумение! Колите им нямат Евро 5 или 6! Дреме им за електричките и околната среда! Там си вървят V6 и V8, като пазара е голяма! ЕС е кукла на САЩ!
  • 5 Зайко Байко многознайко

    9 27 Отговор
    Не раэбират от коли! Най-добрите са проиэведените от Mercedes-Benz! The best or nothing!
  • 6 ВВВВВВВ

    17 4 Отговор
    бмв, дачии и други боклуци да прочетохте ,САМО АМЕРИКАНСКИ КОЛИ С V8 БЕЗ ГАЗ .

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Хо хо хо

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "ВВВВВВВ":

    Къде ги аз виждам само азиатски с четрье цилиндре
  • 8 гост

    11 1 Отговор
    Genesis е луссозния вариант на хюндай

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Хо хо хо

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Американският талаш кефи уж тяхна гордост брандове като Кейдиляк и Линкоулн са навряни в к.чи г.з по продажби бетер Лада са.Щото Лада в Русия а и в някой бивши соц.държави са лидери по продажби а американските освен при пикапите които се карат от все повече намаляващите реднеци нищо друго не се продава.Да не говорим че американските коли с малки изключения ги няма никъде зад граница дори в съседните Мексико и Кенъда

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Шамара

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хо хо хо":

    Прав си особено в ,,Кенъда " ги няма хич!
  • 11 един от стадото

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хо хо хо":

    Кадилак и Линкълн не са ширпотреба, да ти е ясно. И къде Лада е лидер по общ брой продадени коли на глава от населението. В Русия ли, там са като нас. 80/100 втора употреба, останалите проценти всички останали нови коли, включително и Ладата. В щатите е на обратно, ходил си там. Иди и ще видиш, европейска кола е 1/50. Такъв контрол на втора употреба няма никъде по света, с досие като на наркобарон, карам такава и никакви забележки. Нормалните ремонти като на нова кола, а е вече на 170хл мл. Не плямпайте чули, недочули, но не видели.

    Коментиран от #12

  • 12 Хо хо хо

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Хаха Лада е тотален лидернпо продажби в Русия и всеки месец имат увеличение в Казахстан Белярус и тн. също са лидери.Тва че мразиш руснаците не опровергава статистиката.Кадилак не бил ширпотреба ми то и Мерцедес и Лексъс и БМВ и Дженезис не са ширпотреба по цени са съизмерими и въпреки това японските корейски и немски лъкжури марки се продават а Кадилак и Линкълн са на опашката.Да не говорим че извън Сащ никъде не се купуват докато вече дори Дженезис например се карат в България.

    Коментиран от #15

  • 13 Случаен

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "ВВВВВВВ":

    Мда, Хюндай, Нисан, Тойота, ЛендРовер, все американски и все с осмаци, мхм...
  • 14 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Дубрутру
  • 15 един от стадото

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хо хо хо":

    Казахстан и Беларус казваш. По територии колкото две Европи, по население колкото две Българии. А кой мразя и кой не, не бери грижа, всеки получава оценката ми, никой не е застрахован в коментарите ми, не слугувам на никой

    Коментиран от #16

  • 16 Хо хо хо

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "един от стадото":

    Ти пак се фана за Ладата защото не ти изнася факта че Кадилак еле па Линкоулн никой ги неще дори в самите Сащ

    Коментиран от #17

  • 17 Казуар

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хо хо хо":

    Линкълн е луксозна марка, защо я слагаш до Лада.
  • 18 сектант

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Червена Армия":

    този хюндай го е правил същия дизайнер на джипа на бентли и е чисто копие единствената разлика са фаровете
  • 19 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    ПЪРВО-ЛАДА Е ФОРД И ДАЖЕ СЕГА НЕ МОЖЕ ДА МЕЧТАЕ ЗА КАЧЕСТВОТО НА НЕМСКИТЕ АВТОМОБИЛИ, ОСОБЕНО НА МЕРЦЕДЕС. СМЕШНИ СРАВНЕНИЯ НА СМЕШНИ ХОРА "РАЗБИРАЧИ" С КОЛИ НА 30Г. ТОВА СА НОВИ АВТОМОБИЛИ... 2020.