Last news in Fakti

21 Декември, 2020 12:21 7 987 18

Най-икономичните бензинови кросоувъри

  • кросоувъри-
  • икономичност-
  • бензин

Покупката на такава машина може да стане икономически изгодна по време на нейната експлоатация

Най-икономичните бензинови кросоувъри - 1

Експертите на аналитичната агенция Autostat публикуваха едно интересно изследване, касаещо кросоувъри от SUV C сегмента. Проучването е на база данни от собственици на такива автомобили. Ето и кои автомобили от този клас са най-икономичните (по мнението на техните собственици). В проучването участват собствениците на 15 от най-популярните модели от сегмента SUV C, като са взети предвид само бензиновите модификации.

Според проучването най-икономичният автомобил в сегмента SUV C е Mazda CX-5 с показател 80.7 точки от 100 възможни. Топ-5 за този индикатор, с малко изоставане един от друг, включва още: Toyota RAV4 (68.3 точки), Subaru Forester и Nissan Qashqai (по 67.5 точки), както и Honda CR-V (65.8 точки).

Автомобилите с най-малко умерен разход на гориво в този рейтинг, според резултатите от оценката на собствениците, са бензиновите Renault Captur, които отбелязват съответно 41.4 точки. Новият доклад съдържа и информация за оценката на различни параметри на автомобилите - за ролята, която автомобилът играе в живота на собствениците, за плановете за подмяна на автомобила и др.

В хода на проучването на респондентите бяха предложени редица параметри, които те оцениха като подходящи (или неподходящи) за своята кола. Оценката е направена по 5-бална скала, където 1 - напълно не съответства на посочената характеристика, а 5 - напълно съответства. Съгласно специална методология, показателите за оценка са намалени до 100 точки.

Най-икономичните бензинови кросоувъри


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    28 18 Отговор
    Аз карам Рено Сценик. Весочко е, няма проблеми с дупки и бордюри. Даже на офроуд добре се справя. 10 лв на 100 км, само градско, газ. Части бол, евтини. Няма каско. Даже като карах, едно момиче се обърна и ме зягледа. Може и да е кихнала..

    Коментиран от #3, #17

  • 2 Притежател

    2 16 Отговор
    най-добре е 2,7 битурбо, повече от 16л/100 км и да искаш не мое да направиш.
  • 3 Алфа Ромео

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм":

    Кихнала е
  • 4 селтак

    11 11 Отговор
    Сценик и аз карам но ДТИ , невероятна кола , която и тотката на тиквата не мой я стигне повсякакви пътища !
  • 5 Гостенин

    17 2 Отговор
    Е щом като Мазда е най-икономична, за какво беше тоя даунсайзинг с тия скапаните мотори дето и направиха ?

    Коментиран от #6

  • 6 Гостенин

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гостенин":

    Имах предвид ГИ направиха навсякъде.
  • 7 Алфа Ромео

    11 4 Отговор
    Икономичен бензинов SUV а и дизелов са несъвместими в едно изречение.
  • 8 Знайко

    24 1 Отговор
    С какво ми помогна тази статия, резервоара ми не се зарежда с точки. А с литри респективно левчета. Една точка на колко литра/лева е равна? Техническото обслужване, данъци, застрановки ... и то се измерват в левчета, не в точки.
  • 9 Японеца

    10 5 Отговор
    Само японски и корейски!

    Коментиран от #10

  • 10 Komapak

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    Имам Лексус хибрид. Единствения му проблем е, че харчи много. Средно е около 14л/100км. В интерес на истината вече 6г. не е посещавал сервиз освен за консумативи. По-здрава кола не съм имал.
  • 11 перничанин

    22 4 Отговор
    Какво означава икономически изгодна кола????!!!! Какви са тия точки? На жена ми Полото е икономически изгодна кола. Данък 14,25 лв , газ около 8/100 км това са към 7 лв. Една нова зимна гума Бриджстоун 14 цола около 80 лв. Това по точките на класацията колко е , би трябвало да е към 95 точки и какво? Значи ли това, че всички трябва да търсят Поло от 200 6г. Изобщо автора прочете ли статията? А , и тия експерти "питали" собствениците . Ами за някой собственик 15/100 разход може да е икономично, ако другата му кола харчи 20/100 или данъка и е 1000 евро , защото е 6000 кубика и 600к.с. Изобщо пунта мара е цялата статия.

    Коментиран от #14

  • 12 фалш

    12 0 Отговор
    Всички показани коли в статията имат много и различни бензинови мотори. За кои става въпрос? За 3 цилиндровите ли или за 8? За кои кубатури?

    Пълен таш.ак е тая "класация"

    Коментиран от #13

  • 13 ВАГ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "фалш":

    Всички класации са фалшиви ,не само тази ...а за най-фалшива е тази за пазарната капитализация.
  • 14 Alo

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "перничанин":

    Прочете ли въобще, че става въпрос за SUV. Като перничанин ти обяснявам че VW Touareg (който е на SUV) е нещо като гоуем Гоуф.

    Коментиран от #15

  • 15 перничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Alo":

    Като перничанин ти отговарям. Поднесената информация е безпочвена и безполезна. Дали за СУВ, дали за редосеялка - все тая. Ти разбра ли кой е най-икономически изгоден и за кого!?
  • 16 прост

    2 3 Отговор
    S80 2.9 на газ, сто пъти по-кола от всичките изброени в статията, за една десета от парите, и без никакви проблеми.
  • 17 Пурко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм":

    Кихнала е и след това погнусена е повърнала бъди сигурен!
  • 18 Българин

    0 0 Отговор
    СУЗУКИ СПЛАШ Е МИНИВАН И Е ДАЛЕЧ ПО-ФУНКЦИОНАЛЕН, БЪРЗ И ИКОНОМИЧЕН , А ТЕЗИ СЮФЧЕТА НЕ СА НИКАКВИ ОФРОУД АВТОМОБИЛИ, А СА ПАРКЕТНИ ЛЪВОВЕ!!!