Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 15:05 2 739 8

Специален Leaf от Nissan

  • nissan leaf-
  • nissan-
  • ev-
  • leaf10

Nissan чества 10-годишнината на електрическия Leaf със специална версия

Специален Leaf от Nissan - 1

Както може да се види и от заглавието, един от най-популярните електрически автомобили в Европа навърши 10 години в продажба, поради което от японската компания решиха да направят специална серия носеща името Leaf10 на базата на настоящото второ поколение Nissan Leaf.

Специален Leaf от Nissan

Отличаващите белези на юбилейната серия Leaf10 са двуцветната боя с интересна 3D шарка която започва от предните колонки стига до багажника и може да се забележи в долната част на огледалата. Друг външен белег по който ще познаете лимитираната серия е надписът Leaf10 от двете страни на C – колонката.

Специален Leaf от Nissan

В интериорът промени няма, високото ниво на оборудване включва глезотии като 4G връзка, възможност за Wi-Fi точка на достъп, както и асистиращата ProPilot система на Nissan, включваща адаптивен круиз контрол и система за следене на лентите. Стандартно включени при юбилейното издание са също и система за следене на мъртвата точка, както и интелигентно огледало за обратно виждане, което с натискането на копче се превръща в дисплей показващ картина от камера разположена в задната част.

Специален Leaf от Nissan

Задвижването се осъществява от електромотор с мощност от 147 конски сили, достатъчни за ускорение от 0 до 100 за 7.9 секунди, а 40кВч. батерия осигурява около 240 километра пробег с едно зареждане. Nissan Leaf10 ще бъде наличен в представителствата на марката още този месец с начална цена от 32 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    8 3 Отговор
    И къф е тоя пробег..не мойж и до морето да стигнеш от Софето...
  • 2 1234

    11 4 Отговор
    ...на символичната цена от 32хил. евро
  • 3 Голям Слон

    6 10 Отговор
    На простосмъртните остава да седнат и да чакат енергийното лоби да се наяде. Когато това се случи, нещата ще дойдат от самосебе си: ще минем на газ. Което е единственото разумно нещо в момента. Всички тия електрически глупотевини само показват колко изветрели са вече хората, щом се хващат на пропагандата на батерийното лоби. Кеф ти метан, кеф ти пропан-бутан. За какво ти е нещо, което минава 100-200 км с клизма? Сега е още безплатно по бензиностанциите, а след време? А цялата тази енергия откъде ще дойде? От вентилаторите и слънчевите батерии по полетата на Родината ли?

    Коментиран от #6, #8

  • 4 1234

    3 3 Отговор
    Все едно е нов тел на цената на и фон с батерия до обяд. Пълен боклук, за нишо не става! Нинза първа ни за втора кола ни за такси за 65 хил ?!?!?
  • 5 Всички сте прави

    7 2 Отговор
    Точно за това от най-продавания електромобил на земята, сега продажбите на nissan leaf са в дъното на класациите. Получава се нещо като nokia.
  • 6 tnhtn

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    А как се произвежда газ?

    Коментиран от #7

  • 7 Голям Слон

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "tnhtn":

    Въпросът е не как се произвежда и добива газ, а как се добавита материалите за батерии, как се произвеждат самите батерии, как горят, как се гасят и най-накрая как се утилизират. Това в момента е важното. Някои знаят как се случват нещата. Други си мислят, че батериите се телепортират от седморката на Блейк, а тук за въздуха само цветя и рози трябват...
  • 8 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Голям Слон явно не го знаеш. Затова ще те "светна" пропан-бутана е "отпадъчен" нефтопродукт. Получава се при рафинирането на на нефта и производството на бензина и дизела. Във времето, когато няма да има бензин и дизел нама да го има и пропан-бутана.