Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 10:11 35 827 90

Niva-та, която прилича на RAV4 била много по-безопасна и комфортна

  • lada-
  • niva-
  • travel-
  • лада-
  • нива

Минималната цена на новото SUV е 8 200 евро

Niva-та, която прилича на RAV4 била много по-безопасна и комфортна - 1

АвтоВАЗ направи официално онлайн представяне на обновената Lada Niva Travel. По време на презентацията руската марка посвети няколко слайда на ключовите предимства на новото SUV. Сред основните предимства на иновацията представителите на руския автомобилен завод наблегнаха на няколко ключови фактора - „Безопасност“, „Комфорт“, както и „Офроуд възможности“ и „Уникални търговски предимства“.

Niva-та, която прилича на RAV4 била много по-безопасна и комфортна

Сред предимствата в категорията "Безопасност" експертите отбелязват наличието на две предни въздушни възглавници, камера за обратно виждане и двугодишна гаранция без ограничение на пробега. Климатикът, отопляемото предно стъкло, огледалата, воланът и седалките, както и централен подлакътник и мултимедийна система са елементите отговорни за добрия, според руснаците, комфорт в обновената Lada Niva Travel.

Въпреки по-комфортната возия офроуд възможностите на Niva-та са подобрени. Те се дължат на модернизираното постоянно задвижване на всички колела с блокировка на диференциала, понижаващите предавки, както и на 220 мм пътен просвет и "шнорхел", който е включен в оборудването на офроуд версията. Уникалното търговско предимство на SUV-то пък е неговата приспособимост към труден климат, маневреност, както и ниската цена и ниските разходи за поддръжка.

Niva-та, която прилича на RAV4 била много по-безопасна и комфортна

Началото на приемане на поръчки за обновената Lada Niva Travel започва на 25 януари 2021 година. Въпреки сериозните промени в екстериора и интериора на колата, SUV-то запази своя 1.7-литров атмосферен двигател с мощност от 80 конски сили (127 Нм). В съчетание с този мотор се предлага петстепенна механична скоростна кутия. Цената на новите артикули започва от 747 900 рубли (приблизително около €8 200) за базовата версия. Началната цена на офроуд версията пък е 844 900 рубли (€9 200).

Ще припомним, че в края на януари дизайнерът на класическата Lada Niva Валери Семушкин изрази мнението си за рестайлинг версията на Lada Niva Travel. Според експерта актуализацията на екстериора на SUV-то е била неуспешна. Дизайнът беше критикуван и от много други специалисти, най-вече заради твърде близката прилика с японския бестселър в този клас Toyota RAV4.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 97 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    50 128 Отговор
    Га руднаците са правели коли Япония не е същесвтувала.

    Коментиран от #32, #37, #67

  • 2 мдаааа

    119 33 Отговор
    И новият Москвич ЩЕ е по - комфортен от Мерцедес !

    Коментиран от #58

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 !!!?

    55 71 Отговор
    Тази "Нива" май е зделана с "Тесла"...изтекъл модел !!!?
  • 5 Ффффф

    96 94 Отговор
    Ха ха голяма сигурност две въздушни възглавници. Климатик и мултимедия то това голяма иновация, то това руснака пръска мозък от всякъде. Те китайские коли са по напред.
  • 6 Без коментар

    154 34 Отговор
    Япония и Франция инвестират.Германия също.Ние къде сме ? Правиме фарове и жици.Коли Не !

    Коментиран от #9, #51, #52

  • 7 Денис

    44 55 Отговор
    поредната липса на въображение
  • 8 Турбо

    69 58 Отговор
    Безопастна и конфортна като wc на двора4745

    Коментиран от #10, #27

  • 9 гост

    51 44 Отговор

    До коментар #6 от "Без коментар":

    Че кога сме правили коли, ние и фарове не правихме ,ама сега мрънкаме.

    Коментиран от #59, #68

  • 10 неграмотник

    41 21 Отговор

    До коментар #8 от "Турбо":

    3 думи, 2 грешки
  • 11 Дедо Клец

    71 75 Отговор
    Нещо много мощна ми се вижда! Страх ме е ,да не се пребия някаде из балкана....или ,да не умрат от смях приятелите като изпуши немощно по средата,на баира...Като ги направят три цилиндрови 60к.с. ще купя една на детето,да си играе из двора....

    Коментиран от #54

  • 12 Евгене

    57 68 Отговор
    Кенеф
    Като всичкото им на тия
  • 13 БокоЕбастун

    105 49 Отговор
    Странно , т. е твъде глупав , тъп , безмозъчен и т. н е аргумента-критика , че ,, ..... твърде близката е приликата с японския бестселър в този клас Toyota RAV4 .... ". Е , хем бестселъра е нещо готино , ама щом е руски автомобил по презумция е "скапан" . Тъпо пичове , тъпо . Щом руснаците могат да правят най-добрата космическа и изтребително-бомбардировачна авиация в света , що да не почнат да правят и добри автомобили за Ората , да ге ! Стига сте мислили , че руснаците ходят само с ватенки и ушанки - и те са хора като нас !!!
  • 14 Californication

    73 71 Отговор
    Новата нива 2021 с двигател 1993-та 1.7. Смях в залата. Тия 2021 още не са открили дизеловия мотор. То за офроуд за кво ти е дизел и висок въртящ момент - нема смисъл. Баща ми има Уаз 469 с 2.4 бензин и последния път каза че иска да си сложи дизел от мерцедес и че след поредния ремонт на мотора не ще и да чува за руски двигател. Иначе шасито е ок. Тва че правят ракети и бомби не означава, че са се научили коли да правят - те швабите като не правят ракети и бомби та кво - коли не правят ли? Едното нема връзка с другото. И те на са хора рашаните - те са алкохолици :)

    Коментиран от #15, #23, #29, #90

  • 15 Бачо Киро

    49 32 Отговор

    До коментар #14 от "Californication":

    Ти пък къде толкова си тръгнал с тая Нива ... Сузуки Самурай и Джимни също са малолитражни, ма това не им пречи да минават навред. Ти кат си такъв специалист, що не си с къстъм Мерцедес Г или Дефендер 90, като толкова ти трябва да минаваш навред, ми се занимаваш с тоя УАЗ? Иначе няма зор, който наистина се занимава, не седи със заводски коли. Преправените много бегло приличат на това, от което са тръгнали ... Според нуждата и колата, туй то ... Ти искаш за 9 евра да ти продават космически кораб ...
  • 16 Тъпо

    88 38 Отговор
    Защо критикувате руската техника , да ладата не е от най-луксозните , но е здраво направена , да не говорим ,че зил, уаз и други тежкогорски техники нямат надминаване , подценявате руснаците , ладите още движат по улиците с минимални ремонти , не мога да кажа същото за някои немски кошници

    Коментиран от #18, #36, #39, #66, #76

  • 17 свидетел

    36 22 Отговор
    да , но само произведените в средата на седмицата и няколко дена преди заплата !
  • 18 Инспектор Мадуро

    50 25 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпо":

    Вярно е. Не мога да разбера мисленето на повечето хора - дадена кола щом е стара значи е боклук. Аз бих казал, че боклуци са коли, които след като ги купиш втора ръка трябва да се изръсиш с над 2 бона за първоначално обслужване.

    Коментиран от #22

  • 19 група зевзеци

    47 8 Отговор
    Не е вярно! РАФ 4 прилича на Нива.
  • 20 Kovak

    15 5 Отговор
    Тавариш кола...
  • 21 Ross

    45 26 Отговор
    Със сигурност ще е много по-проходима от повечето SUV-чета
  • 22 АНОНИМЕН

    18 18 Отговор

    До коментар #18 от "Инспектор Мадуро":

    Така си е! Аз бих казал, че с лош късмет и някои незабелязани дори и от наистина добронамерен към теб техник-експерт/защото му плащаш, а не заради честните му сини очи/ "екстри" - може да влезеш "вътре" и до 4 бона!
  • 23 Гост

    59 28 Отговор

    До коментар #14 от "Californication":

    Първо да започна с това, че имам УАЗ. На такива глупости съм се нагледал и наслушал относно поддръжката на тези автомобили, че изобщо не ме очудват митовете, които са се нароили. Първо бензиновите двигатели на УАЗ са си много добри, тъй като са леки и с голям въртящ момент. Дизелът е със 100кг отгоре, което значително намаля офроуд възможностите. Уазовите двигатели са си двигатели като всички други, но ги барат хора, дето нищо не разбират, а и обикновенно има големи мурдари, които не могат да обслужват колата адекватно. Ако двигателят се обслужва според препоръките на производителя и се отремонтира кадърно, няма да имаш проблем. Обикновенно тези машини се експлоатират зверски и без жал и затова е нормално да се чупят. Просто повечето собственици пазят другите джипове, защото ремонтите са цифра, докато при Уаза са достъпни и се кара на заварка.

    Коментиран от #53

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 В болните глави

    45 5 Отговор
    НИВА-та която прилича на RAV4 !? Тая НИВА си прилича точно на предходния модел на НИВА шевролет. Такива "заглавия" явно целят трафик и луди коментари увеличаващи трефика. Ако наистина Радославчо е убеден в заглавието, то той е абсолютно некомпетентен за областта която "пише"/копира.
  • 27 Турбонеграмотник,

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "Турбо":

    а първо се научи да пишеш, пък тогава ръси глупости.
  • 28 2107

    50 30 Отговор
    Какво да ви кажа...на години съм и с огромен опит ,разбира се натрупан на соц.авто-техника и то предимно СССР-такава. В годините на "демокрация" съм карал и всякакви други "западни" и "японски" машини и по -нови и стари гробници повечето НЕ мои , а служебни или на приятели.
    И днес една от колите ми е Лада-седмичка 2107 производство 2004-та 5 ск.карбуратор 1,5 класически мотор вървяла само на LPG.Още е на само 150 000 км и на ориг.боя даже съединителят и е оригинал...купувана е ЧИСТО НОВА от вносител през 2004-та за 8300 лв -тогава . Та тая нова "Нива" както пишете , щом излиза на руският пазар за около 750 000 рубли (или 16 000 лв) ...за 18-20 000 лв да дойде на нашият пазар ...повярвайте ми ще се харчи добре ...ДА ама ...пусти ЕС ни сковава.

    Коментиран от #77

  • 29 Данъкоплатец

    39 23 Отговор

    До коментар #14 от "Californication":

    Ние платихме за самолети, модел 1974, и то на чертеж....ти сега за какво се хващаш!
  • 30 Йонко Евреина

    29 24 Отговор
    Откак съществува рали Дакар, КАМАЗите нема кой да ги бие... Хората си правят, що им требе. Требе ли да праят ФВ, Тойота, Форд, Мерцедес, като има бол да си ги купят!

    Коментиран от #35

  • 31 Пантуди

    44 25 Отговор
    За тази цена колата е идеалка! Нека да има и за сиромасите. Иначе не плюйте по руснаците , че можеше да участваме в турските сериали на живо все още!
  • 32 Реално

    21 13 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Га руснаците правеха жигули по патент на италиански фият,ние карахме москвичите им по патент на BMV.

    Коментиран от #38, #56

  • 33 Алфа Ромео

    19 8 Отговор
    Нагло е да се каже че това е нов модел, нищо повече от фейслифт, предни възглавници се поставят масово от 30 години
  • 34 Кирпич

    35 9 Отговор
    Една моя колежка си купи нова " Нива " и ме попита дали е нормално да има ръжда под дръжката. Вие какво мислите?
  • 35 Реалист

    28 20 Отговор

    До коментар #30 от "Йонко Евреина":

    Ати чул ли си че в тези камази за рали дакар ссмо името е руско

    Коментиран от #46

  • 36 2379

    29 27 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпо":

    Ладата здраво направена ? Ти в час ли си въобще ? Това е най-големия коптор който може да си купиш.Още от завода излизат с ръжда и се разпадат ! Други такива автомобили няма.
  • 37 3554

    22 15 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Руснаците пък кога са правили автомобили ,че ми е много интересно ? Това е крайно непонятна тема за тях.Русия и автомобил в едно изречение не могат да стоят.Японците са като царе пред руснаците на тая тема.Дори не може да става и дума за сравнение.
  • 38 Иван

    23 18 Отговор

    До коментар #32 от "Реално":

    Я кажи кое на Москвич е патент на БМВ или какво им е общото? Ако кажеш, че е мотора, ще ти кажа Не. На М10 и УЗАМ 412 единственото им общо е 120гр наклон и до там. Така, че стига с тая легенда. Разглабял съм ги двата един до друг. Нямат един общ или еднакъв детайл.

    Коментиран от #79

  • 39 руски самовар

    33 31 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпо":

    Има една приказка.Много по-добре е да купиш 15 годишно БМВ от колкото чисто нова Лада !

    Коментиран от #42

  • 40 qweqw

    31 25 Отговор
    Супер хорошой баклук . Късмет на баламите , дето ще си я копуват.

    Коментиран от #60, #88

  • 41 кат китайците

    18 12 Отговор
    жалка работа.
  • 42 КГБ

    18 25 Отговор

    До коментар #39 от "руски самовар":

    Като си прост и скъсан ще слушаш такива приказки.. Обреден съм че който ти я е разказал тази приказка не е по умен от теб кавал.. Ахахаха 15 годишното по добре от новото че и bmw axaxaxa
  • 43 Gena

    13 23 Отговор
    Цената е супер за нов автомобил.идална ми е за на село.бих си взел една .кога ли ще я пуснат в бг?

    Коментиран от #45

  • 44 " ОТВОРКО"

    12 24 Отговор
    Отворкоковците почнаха да коментират, българина разбира от всичко, за това сме на това дередже. Кой разбрал разбрал.
  • 45 Гост

    15 8 Отговор

    До коментар #43 от "Gena":

    Кой да ти я пусне? Кънчо горският ли да ти я пусне? Като ти харесва, отиваш и си я купуваш! Нали в статията всичко е истина.
    На мен като ми хареса някое БМВ отивам до Германия и си го купувам.

    Коментиран от #48

  • 46 соларис

    4 16 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    НЕЕ,НЕ СА РУСКИ!ИЗВЪНЗЕМНИ СА ОТ ВЕГА-ОРИОН,И ПИЛОТИТЕ СА РЕПТИЛИ!тивиждаш ли какви ги плещиш бе?
  • 47 Браво на автора

    21 8 Отговор
    Уникално заглавие. По комфорта е безопасна. От какво беее. От ЗАЗ 968м сигурно. Неграмотни уж журналя
  • 48 Ессерем

    9 4 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Ако не те видят "купи " и едно за мен!
  • 49 гост

    22 21 Отговор
    Някога за нова Лада се спестяваше с десетилетия и се чакаше с вноска по 12 години. Сега от Лада искат да ни я продават, но и две заплати за нея ни се виждат много.
  • 50 Аре бегай

    20 8 Отговор
    Какъв комфорт когато само тенекиите са сменени
  • 51 Реалист

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Без коментар":

    Ше кучуваме наготово ние сме тарикати:) остави простите да работят:)
  • 52 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Без коментар":

    Ше кучуваме наготово ние сме тарикати:) остави простите да работят:)
  • 53 Газ 66

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Гост , по принцип уважавам мнението ти за доста неща , но с тая реплика за голям въртящ момент на двигател на УАЗ изкърти мивката. Едва ли има нужда да ти обяснявам кои са двигателите с голям въртящ момент. Имам над 100 хил километра с УАЗки и Нива от които половината из къра. И то служебни , знаеш там как се кара и пази. Веднъж се качих за малко на УАЗ с двигател дизел 2.5 от мерцедес 124ка. Е нищо общо няма да знаеш

    Коментиран от #80

  • 54 руcoфoбcкa гaд

    23 7 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо Клец":

    ти щo пишeш прoтив рAЗИЯ брe? Вcичкo oт рAЗИЯ e пeрeдaвoe, уникaлнo и бeзaнaлoгoвo, Hивитe тoжe. Oт рAЗИЯ и зa рAЗИЯ - caмo хубaви нeщa. Cлaвa нa рAЗИЯ, cлaвa нa пу Т кин!
  • 55 Само питам

    13 2 Отговор
    А хидравлика на волана има ли? Защото доскоро руснаците не поставяха такива екстри.Има и климатик,значи започнали са добавят и екстри.

    Коментиран от #75

  • 56 хаххахахахаха

    3 30 Отговор

    До коментар #32 от "Реално":

    ти си супер заблуден хахахаха жигулата по италиански фият хахахахахахаха не бях чувал подобна глупост хахахахахаха сигурно и си вярваш

    Коментиран от #61, #82

  • 57 Йозеф

    17 4 Отговор
    Същия курник, изглежда като сделано преди 15 години.
  • 58 Българин

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "мдаааа":

    То като гледам последно време мерцедес как го закъсаха с качеството май ще минавам на москвич поне да не ме е яд за парите

    Коментиран от #72

  • 59 шофйор

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Да ама правехме оръжие
  • 60 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "qweqw":

    Купи си буквар
  • 61 Иван

    28 1 Отговор

    До коментар #56 от "хаххахахахаха":

    Ами нЕма да е зле да вземеш да се образова малко. Жигулата си е Фиат 124 отвсякъде.

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Брат4

    19 16 Отговор
    Е за 9200 евро, нов автомобил и то 4х4. Даже интериора ми харесва - класика! Днес като влезнеш във всяка нова кола, виждаш че се опитва на изтребител да се прави. От най малката въшка, до по големите. Направо е досадно какъв кич са. Не, че ще си взема евтина кола, аз съм, да си призная комплексарче, а Нивата, народен автомобил не заслужава плюнки чак.
  • 64 васик атанасова

    14 10 Отговор
    дялано с тесла
  • 65 8888

    11 4 Отговор
    гледай таблото без промяна от 40 години
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Въх

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Рядка глупост изказваш . Га е съществувала Япония , руснаците са били просто разхвърляни племена , че и ние дори

    Коментиран от #89

  • 68 дърт шофьор

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Правехме коли, питай баща си или по-добре дядо си! Булгар Рено, АЗЛК, Шкода Мадара, че и трактор Болгар, говорят ли ти нещо?

    Коментиран от #69

  • 69 898

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "дърт шофьор":

    Чадар.
  • 70 ГоЩо

    10 3 Отговор
    Страшна е! Всеки вика,вземи я ти!
  • 71 Дрът шифиьор

    8 1 Отговор
    Най- добрата кола на " АвтоВаз" е " Мерцедесът" на директора! Без майтап: Сменил съм доста " 'жипки", но, за мен, истински си остават " Нива 2121" и " Сузуки Витара"!
  • 72 Турбоселянин

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    Москвич или алуминиево Ауди- поне от скрап си на далавера...
  • 73 onq

    17 5 Отговор
    Елон Мъск, като видял новата Нива и изпаднал в малодушие. Едвам го спряли да си пререже вените. Шефът на Тойота пък искал да си направи сепуко, но и него го спрели. Сега е на хапчета в една лудница. Мига с лявото око и му тече лига от устата. Инженерните екипи на RAM и Ford пък се алкохолизилрали и казали, че повече няма да се занимават с автомобили. Щяли да правят акордеони, тези от RAM и шевни машини - тези от FORD.
    От Белия Дом пък заявили, че бракуват лимузините на Lincoln, и започват да купуват само Ниви, които ще преоборудват само с нова тапицерия за нуждите на президента. Иначе всичко останало им било на ШЕССС! ;)

    Коментиран от #83

  • 74 Перник

    8 9 Отговор
    повръща ми се от тоя дизайн и от всичко руско
  • 75 Йо Несбьо

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Само питам":

    Виж колко си прост! Хидравлика не поставяха, защото всеки мужик требе да е по-якичък у ръцете. Като шофираш така 1000 км и все едно си бил цел ден у фитнесо...
  • 76 Йо Несбьо

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпо":

    Движат по улиците ладите само на най-запалените мазохисти. 99% от тях ползват и само тази "Нива"... С френските технологии Лада може и да заприличат на автомобили, но никъде по света не ги искат, защо ли?!
  • 77 Йо Несбьо

    8 4 Отговор

    До коментар #28 от "2107":

    Не не сковава ЕС! Става дума за това, че Лада не покриват елементарните изисквания, за да се продават в ЕС. И второ, биха се продавали всеки същите "Нива" и УаЗ, може би някоя заблудена "Кранта", но за целта трябва да са с конкурентни цени. Такива ли са?! Ще ги докарат ли до €11000 заедно с митата и данъците, за да се излъже някой? Не могат!
  • 78 Гришата

    4 18 Отговор
    никой паркетен лъскав джип не може да се мери по проходимост от НИВАТА,за нея не и трябва асфалт пере през ливади ,гористи терени ,мочурища и блата а частите са и на смешна цена и е супер здрава ,почти вечен автомобил
  • 79 незнайко

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    Абсолютно сте прав . Принципно всички двигатели си приличат .
  • 80 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #53 от "Газ 66":

    Сравняваш въртящ момент на дизелов с такъв на бензинов мотор. Разбира се, че този параметър е винаги в полза на дизеловия при еднаква кубатура. УАЗовият бензинов мотор е направен за мощ в ниските обороти, но затова пък не може да се "развърти", т.е няма обороти. Но такива и не трябват. Недостатъкът на дизеловия мотор извън пътя е единствено неговото тегло, като този показател може да даде разлика от 100кг например. Например ЗМЗ410 и УМЗ421 са 2900см2 с тегло около 170кг. Беларуския дизелов мотор ММЗ-4DTI е 2100см2 с тегло около 270кг. Тези 100кг. са фактор, когато аха да издрапа.
  • 81 Ваз

    7 3 Отговор
    Ако бяхве 2000г. е чудесен автомобил, но сега сме 2021, никога няма да се научат как се првят и продават автомобили. Не го знам на каква база е направен, но отново изостават, въпреки легендите за Руските (Соц.) возила, били сте млади и е нямало друго какво да се кара и сравни.
  • 82 kenef TRAVEL

    12 0 Отговор

    До коментар #56 от "хаххахахахаха":

    менье пить надо,, мурзилка, и повечко четене преди дежурство в този сайт. мутрофановна не ви ли ги казва тея работи?
  • 83 pycПуТкин

    12 0 Отговор

    До коментар #73 от "onq":

    И всички вкупом тръгнали да сглобяват балалайки и "гармошки" за "необятния" пазар на рАЗИЯ. А късака им пратил по едно юзче от специалния бояришник "кремльовский" с личен автограф:))
  • 84 Хитър Петър

    1 0 Отговор
    не знам дали е била...но определено е беля...
  • 85 Ташаков

    1 1 Отговор
    Всичко хубо и най накрая се изсират на метенето със : запази своя 1.7-литров атмосферен двигател с мощност от 80 конски сили (127 Нм)
  • 86 СВИДЕТЕЛ

    3 0 Отговор
    Като и сложа газовата бутилка , ще има да си пъркам 20 год. с нея , като предишната която имах.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хъв

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Въх":

    Рядка глупост изписваш.
    Га' е съществувала България я по н чи-тата са били просто разхвърляни -не някои там племена ами някакви родови, сбрани на едно,като феодални общностни, като мравуняци.
    Безкрайно ограничени,затворени и алчни!
    Вземи прочети някоя книжка, Вземе да вземеш се образоваш!
    До Първата Св.война,са се само изолирали и не са Знаели,че има Технически прогрес и Човешки Просперитет по земното кълбо.
    Тръгнало да сравнява тия дръпнатите с Държавата чието име е Най Старото в Европа БЪЛГАРИЯ.
    Бягай и са скрий Невежа.
  • 90 Floridacation

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Californication":

    те швабите правят ракети и бомби (Фау-1/2)още от 1941 лето Господно, но Ти от къде да знаеш това?!та кво -Руснаците коли не правят ли, дори по издръжливи при адски студ? Прав си птичият Ти мозък и тялото ти -Едното нема връзка с другото. И те на са хора швабите и японче.тата- те са нацисти :)