Last news in Fakti

20 Декември, 2012 12:47 3 606 4

Gumpert се завръща с Tornante

  • gumpert-
  • tornante-
  • carrozzeria touring superleggera

Обявилият фалит немски производител Gumpert и италианското дизайнерско студио Carrozzeria Touring Superleggera патентоваха сериен варинт на прототипа Tornante, показан през март в Женева. В края на август германската компания подаде документи за защита от кредиторите и бе оглавена от назначения от съда синдик Йорг Шид, който успя да я вдигне отново на крака.



Gumpert Tornante ще се оборудва с 4.2-литров V8 от Audi с два турбокомпресора и мощност над 700 к.с. Окончателната външност на суперавтомобила с дизайн от Carrozzeria Touring Superleggera се различава от концепта по новата радиаторна решетка, страничните въздухозаборници и стоповете.



Все още няма яснота дали и кога Gumpert ще започне производството на Tornante. Колата най-вероятно ще бъде показана на салона в Женева догодина. Компанията, създадена от бившия ръководител на спортното поделение на Audi Роланд Гумперт, се надява Tornante да й помогне за пробив на китайския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    1 0 Отговор
    Задницата е като на Астън Джантите имат прилика с на Бугати .
  • 2 Хи Хи

    0 1 Отговор
    Яяяя чи то имало и по-недодялани коли от БМВ йест пак от ДЖЕРМАНИ.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хи Хи":

    Много ми е чудно твойта кола пък каква е?

    Коментиран от #4

  • 4 Хи Хи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Онзи":

    Задай си въпроса в множествено число, като включиш джипове и мотоциклети.