Last news in Fakti

19 Март, 2021 10:26 4 117 5

VW ще започне да продава новото крос-купе на базата на Polo в Европа преди края на годината

  • volkswagen-
  • polo-
  • nivus

До края на 2021 г. германският концерн ще стартира европейските продажби на ново купе-кросоувър, който е известен в Южна Америка като Volkswagen Nivus

VW ще започне да продава новото крос-купе на базата на Polo в Европа преди края на годината - 1

До края на 2021 г. Volkswagen ще представи на европейския пазар нов модел. Това е купе-кросоувърът Nivus, който преди това дебютира в Южна Америка. Това обяви на годишната конференция на концерна главният изпълнителен Ралф Брандстщетер.

Според топ мениджъра, новият модел за европейския пазар ще дебютира през втората половина на тази година, а продажбите му трябва да стартират преди началото на зимата. Както беше съобщено по-рано, сглобката на европейската версия на кросоувъра ще бъде правена в предприятие в Барселона, Испания.

Volkswagen Nivus за Южна Америка беше представен в Бразилия през май 2020 г. Кросоувърът с формата на купе е споделил основните компоненти и възли със седана Virtus, който от своя страна е базиран на новото поколение Polo.

Кросоувърът е изграден на опростена модулна платформа MQB-A0 с предно окачване McPherson и полузависимо задно окачване. В Южна Америка Volkswagen Nivus се предлага изключително с еднолитров трицилиндров турбо двигател.

На бензин той развива 116 конски сили, а на етанол мощността стига до 128 конски сили. Двигателят е сдвоен с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Възможно е в Европа гамата двигатели да включва и по-мощен 1.5-литров турбо четирицилиндров мотор, произвеждащ 150 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    6 3 Отговор
    Кросоувърът с формата на купе 🤔🤔🤔
  • 2 Оги

    10 10 Отговор
    След дизел скандала трябва да си ненормален да купиш кола от тези мошеници.
  • 3 GTE

    8 6 Отговор
    Всичко хубаво, само цените .... бяха доста високи, а в последните 2 -3 години се увеличиха допълнително още. По-добре за 26 хил Дъстър от това Поло.
  • 4 What

    7 0 Отговор
    Каква е тази "стратегия" от VW при компактните SUV-та...
    С какво това е по-различно от T-Roc и T-Cross?!
    Почти идентични като размери и възможности...
    Макар да съм с SUV от VAG Групата, това е обречено срещу Peugeot 2008, например...
  • 5 DBS

    0 2 Отговор
    Няма ли вече да им отминава модата на тия простотии.