Last news in Fakti

23 Март, 2021 15:22 22 439 27

Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми

  • apocalypse manufacturing-
  • hellfire
Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми  - 1

Американската компания Apocalypse Manufacturing разработи огромен шестколесен всъдеход, наречен Apocalypse Hellfire, а по информация на Carscoops високопроходимото превозно средство се продава за 199 990 долара.

Колата е построена на базата на Jeep, но кой американски модел е използван - не е уточнено. Hellfire се задвижва от 6.2-литров двигател Hellcat V8. Мощността на агрегата е 750 конски сили.

Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми

Двигателят работи заедно с осемстепенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела. Динамичните характеристики на автомобила също не са посочени.

Екстремният всъдеход има необичайна радиаторна решетка с LED лента, огромни 40-цолови гуми с подчертано изразени грайфери, лебедки отпред и отзад и подвижни врати. Интериорът на колата е изцяло тапициран с кожа.

Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми

Водачът има достъп до камера за обратно виждане, бутон за стартиране на двигателя, усъвършенствана навигационна система и първокласна аудио система. Подобни огромни всъдеходи се радват на огромен интерес зад Океана.

Миналата година американската тунинг компания Hennessey построи подобен гигантски шестколесен пикап, базиран на пикапа Ram 1500 TRX. Триосното превозно средство се нарича Mammoth 6X6 и се задвижва от 7.0-литров V8 двигател.

Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми

Този двигател е разработен от тунинг студиото Mopar. Мощността на агрегата, получил името Hellephant, надвишава 1200 конски сили. След това на свой ред американската компания Rezvani, известна с екстремния високопроходим автомобил Tank, представи нов модел, наречен Hercules 6x6.

Шестколесният автомобил е построен на базата на Jeep Gladiator. Базовата версия на пикапа е оборудвана с 3.6-литров V6 бензинов двигател Pentastar. Мощността на агрегата е 289 конски сили. В гамата от двигатели също е включен 3.0-литров дизелов агрегат с 260 конски сили. Освен това на клиентите ще се предлага 6.4-литров V8 двигател с 507 конски сили.

Продава се чудовищен 6х6 джип с мощност 750 коня и с... 40-цолови гуми


Поставете оценка:
Оценка 4 от 33 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУПУВАЙ

    28 13 Отговор
    БАТЕ БОЙКО БОРИСОВ И МАЧКАЙ ГРОЗДЕТО
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    36 7 Отговор
    А бронирана ли е?
  • 3 русенец

    50 5 Отговор
    Този е перфектен за пътищата в Русе и североизтока! Само Т-72 би бил по-добър.
  • 4 русенец

    38 15 Отговор
    Трябва на Тиквата да му купим такъв. Едва ли струва повече от Фъ-16 .
  • 5 за изложба

    43 5 Отговор
    е перфектен, но иначе като динамични характеристики и тежък офроуд при тегло повече от 3тона, е обречен,в ютюб има един страхотен клип от САЩ за дърпане между един такъв мастодонт V12 бензин, и един обикновен Фолксваген Туарег, дизел V10, такова подскачане правеше мастодонта, докато Фолксвагена го теглеше като бръмбар сламка, и междувпрочем, най високия връх в Андите до които има черен път около 5000м.надморска височина, е изкачен със Сузуки Джимни с доработки разбира се, направиха опит и с един тежък всъдеход 6х6, V8, но им прегря мотора още по средата на трасето, така че като един всъдеход е голям като габарити и двигател, не означава, че ще отиде там където отива малкия и невзрачен всъдеход.

    Коментиран от #15, #24, #26

  • 6 ПЕТКО

    16 6 Отговор
    Почти като"УАЗ"ката е, ама не съвсем!
  • 7 Американски

    38 5 Отговор
    Безсмислен варел....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трудни работи

    26 1 Отговор
    Най вероятно потенциалните купувачи ще са комплексари. На подобно нещо практичните хора му викат - С атомна бомба да трепеш врабчета!
    То врабчета почти не останаха, ама лафа остана ! А и комплексари дал Господ !
  • 11 един от многото

    32 2 Отговор
    200 000 долара. За 5 , ще си купя един фургон , Виетнамка и ще обикалям язовирите в захлас!
  • 12 Човек

    28 8 Отговор
    Мисля си,колко такива като нас биват ограбвани за да ногат да карат такива коли братята американци. И за какво му са 700 к.с. За чесане на самочувствието на някой олигофрен. Боклук кара боклук.
  • 13 MOTORNOMASLO

    7 2 Отговор
    Колко ли масло му побира двигателя на това животно?!
  • 14 ка да го напише

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Asdfg":

    сас А ли
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шофьор

    3 7 Отговор
    Това дано става на газ, че иначе ще изпразва банкови сметки.

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 17 Пунта Мара

    4 5 Отговор
    Тоя е за Тиквата
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Знаещ

    12 2 Отговор
    В САЩ литър гориво е 15-20 цента, какви газови уредби бълнуваш? Минималната заплата е четирицифрено число в долари, докато в бълХарника заплатите са мега жалки, а горивото скъпо, а и некачествено..
  • 21 Знаещ

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "Шофьор":

    В САЩ литър гориво е 15-20 цента, какви газови уредби бълнуваш? Минималната заплата е четирицифрено число в долари, докато в бълХарника заплатите са мега жалки, а горивото скъпо, а и некачествено..
    другите коментари са мои, но автоматично се изтриват защото напсувах държавата, ако бълхарника може да се нарече държава
  • 22 оня с коня

    5 6 Отговор
    Очаква се Съкрушителният отговор на "Нива".ВСЕКИ МОМЕНТ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 куку руку ку

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "за изложба":

    To, това не е създадено за офроуд, а да те забележат пред дискотеката.
  • 25 незнайко

    8 0 Отговор
    Какви са тези КАМИОНИ ? Тези два моста отзад, кога и с какво могат да ги натоварят при наличието на тази малка платформа ??? Това е най големия КИЧ, който може да се създаде, без да има някакъв смисъл !!!
  • 26 Прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "за изложба":

    Но само донякъде. Щом та тоя всъдеход му е прегрял мотора значи не е бил правилно сметнат за него. Или е имал някакъв друг проблем. Иначе ще се съгласиш предполагам, че едно е да въртят 4 гуми, друго да са 6 или 8. Естествено със подходящото окачване. До тоя връх в Андите ако наистина има черен път , една татра 8×8 или 10×10 ще се качи без ядове. И между впрочем съм виждал Мерцедес Унимог, и то доста стар да се катери до хижа в Алпите на около 3800 метра. И това го прави поне по веднъж на седмицата
  • 27 азсъм си аз

    1 0 Отговор
    40 цолови гуми хахаха ще му кажа