Last news in Fakti

29 Април, 2021 10:00 12 134 17

Ето го краля на екстремните всъдеходи

  • henessey-
  • mammoth-
  • всъдеход-
  • ram-
  • 1500-
  • тунинг

Hennessey Mammoth е с мощност 1 026 конски сили, а цената му започва от 375 хиляди долара

Ето го краля на екстремните всъдеходи - 1

Тунинг студиото Hennessey представи една новост за 2021 година. Става дума за всъдеход, носещ названието Mammoth 1000, построен на базата на пикапа RAM 1500. Автомобилът се задвижва от V8 двигател с мощност... 1 026 конски сили, който осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 3.2 секунди. Екстремният SUV се оценява на 375 хиляди долара, като тази сума не включва данъци и разходи за доставка.

Досега колата е показана само на едно изображение. Всъдеходът има изцяло оригинална задница, която е ефектно комбинирана с цялостния облик на каросерията, персонализирана предна броня с опционален светодиоден модул, 20-цолови Hennessey 10-спицови джанти и 35-инчови офроуд гуми. Салонът е проектиран за седем места, осигурен е просторен заден багажник., а пътният просвет е 364 мм.

Стандартният 6,2-литров V8 двигател от 1500 TRX е оборудван с нов компресор и контролен блок, което води до увеличаване на мощността на двигателя от 712 конски сили и 881 Нм въртящ момент до 1 026 конски сили и 1 314 Нм въртящ момент. Ускорението до 97 километра в час в сравнение с RAM 1500 TRX е бъде намалено от 4.5 на 3.2 секунди, а времето за изминаване на четвърт миля (402 метра) е намаляло от 12.9 на 11.4 секунди.

Ръководителят на ателието Джон Хенеси нарече Mammoth 1000 „кралят на джипове с характеристики на суперавтомобил“. Хенеси планира да построи само 20 от тези свръхнаточени автомобили. Те ще получат пълноценна гаранция - две години или 40 000 хиляди километра пробег.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ggg

    18 3 Отговор
    Параметрите с авпечатляващи в предвид чудовищния размер и тегло! 20 бройки най-вероятно ще бъдат предварително изкупени!

    Коментиран от #14

  • 2 Онодим

    6 3 Отговор
    Забрави за лада нива. Май днес няма грандове.
  • 3 рено ентусиаст

    14 9 Отговор
    Да се зачуди човек как при такива коли американците купувят Тойоти и Хонда.
  • 4 екстримър

    13 6 Отговор
    Екстремен вседеход значи че ще се движи там където няма бензиностанции. А с 1000 и косур коня пробегът му ще е моточас.

    Коментиран от #6

  • 5 Тия пък

    8 9 Отговор
    Колко пък да е екстремен, до първата канавка и след това трябва да идвам да го дърпам с нивата!
  • 6 ЧувАл ЧувАл

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "екстримър":

    Движат се още от рали Дакар ако не си го чувАл.А и има туби за гориво.
  • 7 Психо Доктор

    1 5 Отговор
    ))) Прилича на кралица.
  • 8 Лично мнение

    14 6 Отговор
    Перфектен джип е всъдеход с късо междуосие, голям просвет, ниско тегло. Като гледам този няма нито едно от тези.

    Коментиран от #11

  • 9 viki

    5 0 Отговор
    Няма много смисъл от още коне дори фабричната му мощност от 712 к.с този РАМ 1500 ТРХ ...тъй като в САЩ фабрично са ограничени - всички джипове и пикапи над 2500 кг. с висок център на тежеста на 207 км в час! Изискването е от федералната агенция по безопасност. И с 1026 коня пак максимума му е 207 км в час в САЩ....защо точно на тази скорост 207 км в час ограничават пикапите и джиповете над 2500 кг...не ми е ясно обаче...
  • 10 ikem

    4 5 Отговор
    Наистина си е пълно с балъци по света. За малко лед крушки и нови джанти да изсипеш една купчина пари. Оригиналните характеристики почти не се разчават от тунинг варианта, но пък цената е 5 пъти повече.
  • 11 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лично мнение":

    То и тези гуми на картинката са далеч от всякакви офроуд мераци, ако не броим да го качиш на бордюра пред дискотеката. С тези гуми на мокра трева ще станеш за смях, а на педя кал + коловоз ще разгъваш лебедката. Колата е красива, но е по-скоро за имидж и да вълнува въображението, отколкото да я прежалиш по чукарите и горите.
  • 12 Atom

    9 3 Отговор
    Само разбирачи тука.
    Типични бг-ако го видят на живо ще ходят да си правят селфита,ама сега плюят.
    Другия пък -с тея гуми и за трева не ставал.
    Как ги разбра бе професоре,аз ти казвам,че става за повечето терени,като изключим някакви екстреми

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Atom":

    Човекът горе ти е написал, че геометричните закони на офроуд-а, които не можеш да ги заобиколиш. Тези ол-терейн гуми не са подходящи дори за средно тежък офроуд. Колата има достатъчно мощ, за да завърти по-голяма и агресивна гума.
  • 14 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "ggg":

    Винаги като нямам какво да правя , вземам всъдеход и хващам гората.Или седя и пия бира? Дано похарча 375 хиляди за бира:)
  • 15 Лично мнение

    7 7 Отговор
    Аз лично, ако ги имах парите и ми трябваше офроудър бих си купил Mercedes G500 4x4 на квадрат не ми пука че не бил ускорявал за 3.2 сек. Много повече джип е от този.
  • 16 Normalen idiot

    3 1 Отговор
    Това е тунинг за 500000 лева , а де ... Аз ще говоря за Зазилака от преди , всяко нещо си има стратегия за бъдещето , къде са 20 бройки , къде са 2000000 по за 4500 лева , трябваше да се задоволят нуждите на народа , който нямаше пари , заради желязната завеса и заради това " да настигнем американците " , за да не сме бананови републики ; както сме сега !!??!
    Изкам да кажа че : нишата на ЗАЗ-а си беше о'кей , но изпълнението беше отвратително и то заради водката - всички знаят !!
    През комунизма бяхме така ; ако си мъж трябва да си майстор и да знаеш всичко , следователно и да можеш всичко , така беше ! Рено продава във Индия модела Куейд за 6500 лева , нещо като същото . Или кажи ми как си , за да ти кажа с какво си ?! Познат " сцепи " двигател на магистралата със още един човек , и след два часа ЗАЗ-а , беше о'кей ! Аз съм го правил сам , вторият човек помага за обезвъздушаване на съединителя !!!
    Возех с мене 90 кила инструменти и части плюс ключ # 36 , и минавах навсякъде , а след мене идваха само джипове , а на магистралата можех 145 , докато по заводска норма беше 118 , но това защото АЗ ГО БЯХ ПРАВИЛ !!
    Политиката е виновна , че сутрин руснаците виждат американският
    микрометър като отварячка за бира !?! Американците са си такива , като не може с пари , става със много пари ! Като нямаш 500000 лева кво се дзверите ?? Така де , яд ме е за живота , едно време " ядяхме месото сурово ".... Сори - казвам се Марин
  • 17 Jacques Yves Moineau

    2 2 Отговор
    Краля на екстремните всъдеходи е трактор Беларус.