Last news in Fakti

3 Юни, 2021 10:50 3 694 6

Един от най-бързите автомобили в света ще бъде продаден за 1 милион долара

  • koenigsegg-
  • ccr-
  • търг-
  • скорост-
  • рекорд

През юли първото серийно копие на Koenigsegg CCR, което през 2005 г. взе титлата на най-бързия автомобил в света от McLaren F1, ще бъде пуснато за продажба на търг

Един от най-бързите автомобили в света ще бъде продаден за 1 милион долара - 1

Аукционна къща RM Sotheby's ще пусне в продажба първото серийно копие на суперколата Koenigsegg CCR от 2004 г. Те планират да спечелят от 877 хиляди до 996 хиляди долара за колата.

Именно това купе стоеше на един от щандовете на автомобилното изложение в Женева, където беше представен третият модел на шведския производител на суперавтомобили.

Той служи като шоукар в Koenigsegg още няколко години, докато най-сетне стана собственост на един от известните френски колекционери, който притежава колата до 2009 г., след което я продава.

След това колата посети няколко частни колекции в Германия и Люксембург, за да стигне до търга на RM Sotheby's, който ще се проведе в Милано следващия месец. Автомобил с пробег от 2 300 километра е изцяло ревизиран и сервизиран.

Един от най-бързите автомобили в света ще бъде продаден за 1 милион долара

Koenigsegg CCR се произвежда от 2004 до 2006 г. Купето с тяло, изработено от въглеродни влакна и кевлар, е оборудвано с 4.7-литров V8 турбо агрегат, развиващ мощност от 807 к.с. и 920 Нм въртящ момент.

Двигателят работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия. Суперавтомобилът е способен да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, а декларираната му максимална скорост е 395 км в час.

От тази кола са произведени само 14 екземпляра. През февруари 2005 г. един от автомобилите беше докаран на италианската писта „Нардо“, където Koenigsegg CCR постави световен рекорд за скорост сред серийните автомобили, ускорявайки до 387,87 км в час.

Той взе титлата на най-бързия автомобил в света от легендарния McLaren F1. В същото време рекордът не продължи дълго - още през април същата година той беше подобрен от Bugatti Veyron.

Един от най-бързите автомобили в света ще бъде продаден за 1 милион долара


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jар

    17 1 Отговор
    807к.с и механична скоростна кутия със сигурност дават на опитните водачи усещания които малко модели в тази лига биха могли.
  • 2 Честито

    7 1 Отговор
    Веднага ще се предложи бартер за Голф 3, дизел, 1,9 TDI, 110к.с, тунинг, обслужен, гаражен, без пушеци и тем подобни, джанти 17-ки, с рег.N РК 4554 ВТ, с доплащане от ТЯХНА страна. Кво като е Кьонисег, хората Бугати даваха за тоя Голф, ама собственика грубо отхвърли офертата, като им просъска: "Да си карат там таралясника!"
  • 3 Това е

    11 1 Отговор
    Поздравление за инженерите разработили този автомобил, като доказателство как трябва да изглежда един спортен автомобил в цялата си същност.
  • 4 TSLA

    1 13 Отговор
    нее зле ама с тия 3.2 до 100 с Теслата го нсрвам веднага.

    Коментиран от #5

  • 5 ония

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    стига с тея прхвалени тесли
  • 6 Komapak

    4 0 Отговор
    Чудя се, че при 14 произведени в немското мобиле редовно има по две три за продан. Явно има нещо гнило в Дания... Иначе Кристиан фон Кьонигсег е пример за уважение и подражание. Съвзе се след големия пожар точно когато спря да произвежда тази глупост. Новите му модели са абсолютни шедьоври.