Last news in Fakti

6 Юли, 2021 19:31 8 769 9

Как би могъл да изглежда ЗАЗ Tavria

  • заз-
  • запорожец-
  • tavria
Как би могъл да изглежда ЗАЗ Tavria - 1

Дизайнерът Роман Прядко публикува интересни рендери, в които представя своето виждане за това как може да изглежда ново поколение на последния независим модел на ЗАЗ - 1102 Tavria. Авторът на изображенията класифицира нарисувания автомобил като А-клас и го нарича Tavria Nova 2022.

Според проекта "Tavria Nova 2022" ще остане хечбек с 3 врати. Клиновидният силует и много от линиите на каросерията на оригиналния автомобил са отразени в новия проект, но в същото време новото поколение изглежда много по-спортно и модерно.

За отбелязване са практичните брони, изработени от небоядисана пластмаса, черни странични защитни лайстни и заострен преден край. Също така, авторът внимателно е пресъздал джантите на Tavria с характерните им 6 кръгли отвора.

Оригиналната Tavria някога бе замислена като заместител на моделите Запорожец -966, 968, 968A и 968 M. Колата е с предно предаване, а през годините от производството ѝ се монтират двигатели MeMZ, VAZ, Fiat с мощност от 45 до 71 конски сили. Скоростните кутии са 4- или 5-степенни механични.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    22 2 Отговор
    90-те баща ми купи нова такава !!!
    След точно 10 години само двг работеше все още …
    По купето почти нищо дето да не се клати или да не беше счупено … а да и харчеше доста малко
  • 2 Ххх

    19 18 Отговор
    Защо в алкохолизирана държава една рисунка става новина ?

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Дедо ви!

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    За Украйна ли говориш?
  • 4 фен на сидеров

    12 1 Отговор
    и през 21 век си остава същия боклук !
  • 5 3963

    3 6 Отговор
    пр Ъ днах лай-но
  • 6 БАЙ КУРТИ

    7 4 Отговор
    Този завод отдавна даде фира , като азлк/Москвич/ ,на журналистите за това им плащат . КОЛКОТО една статия е коментирана повече пари взима .
  • 7 14/88

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Защото Хитлер зави към нефтените полета в Кавказ иначе нямаше да се чува нищо за тия днеска
  • 8 Леле мале

    9 3 Отговор
    Пак недоразумения. Руснаците/украинците наистина имат попадения в производствата, но това НЕ са леките автомобили. Да са благодарни на тези които купиха лиценза от FIAT за производството на ВАЗ. ВАЗ-овете проектирани изцяло от италиански инженери и произвеждани в СССР, после Русия са наистина легендарни. Даже от първите ВАЗ 2101 внесени у нас през 1972-73 година още някои се търкалят по пътищата. А това което е проектирано от руснаци вече го няма. Визирам ЛА Волги, Москвици, ЗАЗ и т.н.
  • 9 Кико

    4 2 Отговор
    Сакън ,не го показвайте повече!