Last news in Fakti

6 Януари, 2022 11:07 14 173 3

Автомобилите, които ще се сглобяват от ЗАЗ през 2022-а

  • заз-
  • задод-
  • kia-
  • renault-
  • lada

Запорожкият автомобилостроителен завод изготви нов производствен план

Автомобилите, които ще се сглобяват от ЗАЗ през 2022-а - 1

В новите разчети на завода се предвижда сглобяване на няколко модела автомобили и автобуси от различни модификации. През следващата година Запорожкият автомобилен завод планира да произвежда модели на леки коли от марките Kia и Renault, както и автобуси под собствената си марка ЗАЗ.

Това потвърди прессекретарят на корпорацията "Укравто", която притежава ЗАЗ, Дмитрий Скляренко. „Гамата леки автомобили ще се състои от моделите Kia Rio седан, Kia Rio X и Renault Arkana. Що се отнася до автобусите, заводът ще продължи да произвежда моделите ЗАЗ A08, в училищни, крайградски и градски модификации, както и автобус от среден клас ЗАЗ A10 “, каза той.

Корпорация Укравто обяви и завършването на сертифицирането на модела на деветметровия автобус ЗАЗ A09, построен на шасито на Mercedes-Benz. Одит от Mercedes-Benz и пускането на пилотна партида от този модел е предвидено за следващата година.

След потвърждаване на съответствието с изискванията на Mercedes-Benz, автобусът може да бъде произведен под немска марка. ЗАЗ се надява, че именно този модел ще му позволи да навлезе на пазарите на Европа, Казахстан и Узбекистан.

В същото време от "Укравто" не споменаха нищо за пътническите модели Lada, които благодарение на сглобяването в завода на ЗАЗ могат да се продават в Украйна, заобикаляйки забраната за внос на автомобили от Русия.

Според обществеността Автоград, АвтоВАЗ не изпраща автомобилни комплекти на ЗАЗ от два месеца. Причините за спиране на износа не се уточняват. Припомняме, че лади в завода на ЗАЗ се сглобяваха през пролетта на 2020 г. в рамките на споразумения с Groupe Renault, която е съсобственик в АвтоВАЗ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    2 1 Отговор
    Пак едно голямо ЩЕ....
  • 2 един от многото

    6 1 Отговор
    Завод для автомобилних зверей!
  • 3 Руснака

    3 2 Отговор
    Те пари за газ нямат, вие за плановете им за производство говорите..... дано да оцелеят до пролетта, пък тогава ще видим какво и дали ще произвеждат