Last news in Fakti

13 Юли, 2021 15:56 9 520 31

Виетнамски автомобили ще се опитат да превземат Европа и Америка

  • vinfast-
  • виетнам

Компанията ще реализира плановете си през 2022 година

Виетнамски автомобили ще се опитат да превземат Европа и Америка - 1
Снимки: VinFast

Виетнамската компания VinFast обяви, че ще започне търговия в Европа и Северна Америка, като отвори няколко представителства в различни държави. Марката е основана през 2017 година, а една година по-късно участва и на автомобилното изложение в Париж. От следващата 2022 година VinFast ще се пробва да навлезе и на вече споменатите пазари.

За целта от компанията ще отворят свои офиси в Германия, Франция, Нидерландия, като също така планират по подобна схема да навлязат в САЩ и Канада, макар по-голямата част от продажбите там да се осъществяват онлайн.

Виетнамски автомобили ще се опитат да превземат Европа и Америка

Първоначалните планове на VinFast да произведат 56 хиляди автомобила през 2022 година се промениха поради кризата с полупроводници и към момента компанията си поставя за цел 15 хиляди произведени коли.

Все още не е ясно кои модели ще се предлагат на клиентите извън Виетнам, но пък за сметка на това се знае, че освен автомобилите, клиентите ще трябва да плащат и месечен наем за батериите. От компанията споделят, че той ще е в размер, който ще е сравним с този за зареждането на автомобил с бензинов или дизелов двигател, а когато капацитетът на батериите падне под 70%, те ще бъдат заменяни безплатно.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    36 18 Отговор
    Колко кучешки сили са?

    Коментиран от #4

  • 2 Мототехника

    9 26 Отговор
    Майтап дрОгарки и дрОгари лададжии-русофилици.

    Коментиран от #25

  • 3 антрашпиц

    25 2 Отговор
    То и ние сега кат напраим завода в Ловеч и ги почваме европейците и американците.Ще бъдем световен производител на коли и ще доминираме на световния пазар.

    Коментиран от #17, #19

  • 4 Съдията Дред

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Ти пък, как да изхабиш такава вкусотия, за да тегли рикшата ?

    Коментиран от #6

  • 5 рено ентусиаст

    29 2 Отговор
    Примката все повече се затяга около немското крехко вратле
  • 6 Дельо Хайдутин

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Съдията Дред":

    Ама те се пържат под капака.ха ха ха
  • 7 Анджело

    12 1 Отговор
    Нашите ще са по-грозни ама Ивропейцки

    Коментиран от #26

  • 8 И така и така

    45 4 Отговор
    По време на следването ми в института имаше и студенти от Виетнам. Не че знаехме малко за тази страна, но разказите им за състоянието на страната след войната бяха покъртителни. Купонни системи за всичко, не само за храните. Мечтата им беше, като се дипломират, да си тръгнат с кашон лекарства, основно аналгин. Там търсенето и спекулата били толкова развити, че с този кашон лекарства, който у нас беше на цени около 20 лева, можеш да си купиш мотор и това те издига сред най-богатите.
    Защо ли пиша толкова обстоятелствено !? Естествено, за да се види какво произвежда днес Виетнам и какво ние. Може и да не са перфектните коли, но къде е нащето автомобилостроене с достъпни нови автомобили. Или по добре е да чистим автоморгите на Европа ? А?

    Коментиран от #11, #16, #18, #22

  • 9 Кметът на Симитли (влогър)

    1 3 Отговор
    Ще се опитат, ама ще ми превземат само влога.
  • 10 Ленко Петканин

    19 3 Отговор
    Не се смейте,бастуни.И ние ще произвеждаме някаква електрическа каручка,която в сравнение с виетнамската е като количка за голф.Тази поне има четири врати.
  • 11 Анджело

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "И така и така":

    Пожелавам ти да отидеш там. Аз съм ходил. Просто е .. Хубаво
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 авто

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "И така и така":

    Нима мислиш,че ако произвеждаме наши автомобили,то те ще бъдат толкова достъпни,че масово българите ще купуват тях,а не автомобилите втора употреба от Европа,ето Румъния произвежда достатъчно евтини бюджетни автомобили,но не сме се избили да ги купуваме.Явно мислиш и, че автомобилостроенето има социални функции и притежанието на автомобил е конституционно право на всеки.
  • 17 Пилот на Ферари

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    Ние нищо няма да доминираме защото собствениците са Германци. При нас производството ще е на ишляме. А тия автомобили са си Виетнамски .
  • 18 Пламен

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "И така и така":

    И аз като чуя за Виетнам, и веднага правя асоциации с работещите преди години в Б-я. Живееха в общежития в края на градовете, или къщи-коптори, продаваха дънки и електронни часовници, и наистина пълнеха едни огромни дървени сандъци с "каквото се сетиш". Ама - ...минаха години демокрация, Европа, НАТО, и ето, че ние сме за ожалване живи!

    Коментиран от #20

  • 19 Луд

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    Ама той Бойко им го каза в Ю. КОРЕЯ ,че цял свят ни знае с производството на автомобили.
  • 20 Йо Несбьо

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пламен":

    В Чехия има много виетнамци. Обикновено отварят магазин за хранителни стоки или дрехи и отделно имат и ресторант. Нищо не се хвърля! Всичко се изяжда или сготвя в ресторанта. В такива "Хранителни стоки" попаднах на български вафли с изтекъл срок на годност, както и на "Советское игристое", демек пенливи вина от едно 30 години назад. За студена напитка от хладилника плащаш повече пари. Ако те набута 2-3 крони е го.яма радост. Нещо като онези нещастници украинците впрочем, но украинците нямат търговски нюх. Ще видим виетнамските автомобили какви са.
  • 21 МАФИЯ НА ББ

    2 2 Отговор
    ХЕЙ РАЗБОЙКО ДАЖЕ ВИЕТНАМ ПРАВЯТ КОЛИ А ПРИ ТЕБ ТРИ МАНДАТА ЧУШКОПЕЦИ. ВЕЛИК КРАДЕЦ СИ БОЙКО!!!
  • 22 Капитана

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "И така и така":

    Живял съм във Виетнам,изплеварват БГ по производство, всички световни марки обувки се правят там, Nike, Adidas, Timberland, Geox, Samsonite, Helly Hansen, Polo, да не изброявам, строят кораби, младите хора са скромни и работят много. В Хо Ши Мин Сити има музей на воината, на зверствата на агресорите. Виетнамците са един от народите които не са побеждавани във война въпреки че са били под окупация и на французи и на американци. И технологията в тези автомобили както и парите зад фирмата сигурно са чужди.

    Коментиран от #29, #31

  • 23 баба яга

    0 1 Отговор
    Наема на батерийте ще е сравним с цената за зареждане на бензин или дизел и като турим и цената за тока и на всичкото неизвестна Виетнамска компания ще се пробва малейййййй, виетнамците уж кучета ядът ама май кучета ги нахапаха
  • 24 номад

    4 1 Отговор
    ние сме най великите от всички сме най най кадърни и умни всичко ни е ясно само немога да разбера защо тънеме в мизерия и църцветните безчинстват кадът ток неплащат данъци карат каруци по улиците обаче ние сме велики

    Коментиран от #27

  • 25 яко ни лъжат

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мототехника":

    ТОЯ МОДЕЛ КАТО ГО ГЛЕДАМ Е ДОСТА НО КРАСИВ И С 4 ВРАТИ СПРЯМА НАШИЯ НА ДОМУЗА-ДВУВРАТАТА ДЕТСКА КОЛИЧКА.МАЙ МНОГО ЩЕ СЕ УЧИМ ДОКАТО НАПРАВИМ ОТ ЕДНОМЕСТЕН ЧЕТИРИМЕСТЕН. Е ПА НАЙ-СМЕ ДОБРИ НА ЧУШКОПЕЦИТЕ. ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ЕВРО-АТЛАНТИЗЪМ СТИГНАХМЕ ДО ТРОЕН ЧУШКОПЕК.
  • 26 куку руку ку

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анджело":

    По-точно албански, на пода ще има и дупки за краката, че да се помага на моторя.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 морски

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Капитана":

    Подкрепям те напълно! Който не е живял там няма представа колко по развита икономика и производство имат от България!
  • 30 Виетнам

    0 0 Отговор
    Виетнамците са фанатици във всяко отношение !Вманиачени са до крайност в това което вършат ! Като производство са едни от най-добрите производители на маркови облекла и маратонки ! Уверен съм ,че автомобилите им ще бъдат с добро качество ! Преди 47 години бях в Исул със скъсан менискус от ски . Там се запознах с някакъв полковник от виетнамската армия , който се подложи на операция за удължаване на краката ! Истинска лудост ! Спомена ,че е участвал във войната с американците и е "взел много техни скалпове " !
  • 31 Киро казана

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Капитана":

    Колата изглежда добре но виетнамките по сладки.