Last news in Fakti

19 Август, 2021 10:13 3 559 8

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

  • genesis-
  • gv60-
  • kia-
  • ev6-
  • ioniq 5

GV60 е средно голямо SUV с купеобразен дизайн

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis - 1
Снимки: Genesis

Корейската компания Genesis, която се отдели от Hyundai продължава да попълва гамата си с нови модели и показа своят първи електрически автомобил в лицето на GV60. Това е средно голям електрически SUV, построен на платформата E-GMP, подобно на Ioniq 5 и KIA EV6, а от корейската компания казват, че това е тяхната луксозна версия.

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

Въпреки електрическата си природа, GV60 разполага с голяма решетка в долната част на предната броня, а над нея виждаме и светлини, разделени на две части с по 5 елемента във всяка от тях.

Страничната част има по-скоро купеобразен вид, а интересен елемент зад задната врата имитира удължение на задното стъкло в страничната част. Пластмасови елементи по броните, калниците и праговете пък са там за по-офроуд излъчване.

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

За по-добра аеродинамика огледалата са заменени от камери, а дръжките на вратите се прибират, подобно на тези при новата S-Klasse. Задната част също е заложила на изчистените форми със светлини разделени на две части и надпис Genesis между тях.

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

В интериора нещата също не са много по-различни, като в конкретното изпълнение виждаме доста луксозно изглеждащи на пръв поглед материали и комбинация от син и черен цвят. Два дисплея разположени в лявата и средната част на таблото показват всичката информация, а вместо огледала са разположени още два дисплея в предната част на лявата и дясната врата. Интересен е и елементът за смяна на скорости, който представлява кристална топка, която се завърта при „запалване“ на колата.

Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

От Genesis все още не са обявили техническите характеристики на модела, но се очаква те да са подобни на тези на KIA EV6 и Ioniq 5, но това ще бъде ясно едва след няколко месеца, когато ще видим и пълната премиера на първия електрически Genesis.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    18 2 Отговор
    Бива бива. Дано и цената му да бива, че да мога след 20-тина годинки да си го купя на старо.

    Коментиран от #2

  • 2 Пурко

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Да бива да бива .... колко да бива!?! Има няма около 150-180000 лв. с всички екстри!

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    8 1 Отговор
    Арматурното табло явно е взето от някоя обикновена бензинка, а на него небрежно е облегнат един дъъъълъг дисплей.
  • 4 5368

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Hyundai Kona струва около 99 000 с абсолютно всички екстри, така че това няма как да струва повече от 120 000, защото никой няма да си го купува. От един завод са и с едни материали ги правят... Всеки може да се качина на Kona в София и Пловдив и веднага ще види, че са едно и също!

    Коментиран от #5

  • 5 Пурко

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "5368":

    Не е точно така! Първо това ще е доста по-голямо от Кона с по-голяма батерия и по-луксозно изпълнение понеже е Генезис и материалите са изработката са съвсем различни! Така че не се надявай на разлика от 20000 лв. само! Доста по-скъпо ще бъде!
  • 6 бай онзи

    1 0 Отговор
    префасонирана Kona, личи си от километри
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ивоотвн

    1 0 Отговор
    Хубава кола е, бъдещето е в електрическите коли, има си и спецификации в Electric Vehicle Specs electricvehiclespecs . com