Last news in Fakti

22 Август, 2021 10:30 4 013 5

Откриха оригиналния Aston Martin DB5 от филмите за Джеймс Бонд

  • aston martin-
  • james bond-
  • джеймс бонд

Колата бе открадната преди 25 години от летище

Откриха оригиналния Aston Martin DB5 от филмите за Джеймс Бонд - 1
Снимки: Aston Martin

Една от най-добре познатите коли във филмовата индустрия, сивият Aston Martin DB5 от сериите Goldfinger и Thunderball бе открадната от частен хангар на летище във Флорида през 1997 година. От тогава следите на автомобила се губят, но според информация на Telegraph, колата скоро е засечена в частна колекция в Близкия Изток.

Откриха оригиналния Aston Martin DB5 от филмите за Джеймс Бонд

Според един от сътрудниците на Telegraph, кола със съвпадащ VIN номер се съхранява в колекция. „Много от важните автомобилни колекционери са в тези държави и имам основанията да смятам, че колата може да е в един от тях и да е разменяна между тях. Надявам се, че притежателят ѝ ще се предаде сам, преди да кажа кой е той. Това е моята политика, когато се отнася за откраднати вещи.“

Откриха оригиналния Aston Martin DB5 от филмите за Джеймс Бонд

Последната официална продажба на филмовия автомобил бе през 1986 година, когато Aston Martin-а се продаде за 235 хиляди евро (585 хиляди евро в днешни дни). Според експерти в момента цената на колата може да надвишава 20 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 9 Отговор
    20 милиона евро за железа и кожа !!! Това е извън всякакви граници !!! Какво го топли собственика на този автомобил ? Ще го заровят в него ли ??? Това трябва да бъде прекратено !!! Подземните богатства не бива да бъдат ЧОСТНА СОБСТВЕНОСТ за да си купиш автомобил !!!
  • 2 Пламен

    12 0 Отговор
    1986 година-235 хиляди Евро. Кои държави през'86год.бяха въввели €?

    Коментиран от #5

  • 3 Komapak

    6 3 Отговор
    Aston Martin бяха история. Вече има доста по-длбри. Лежейки на стари лаври и само консумирайки името и марката не върши работа. Не спирам да се възхищавам на Кристиан фон Кьонигсег. Луди ги прави всички за нккакви пари и без никой зад гърба му. Само адмирации и възхищение!

    Коментиран от #4

  • 4 Мъка английска

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Така е,луди пари,а колата посредствена(за исканата сума разбира се)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.