Last news in Fakti

3 Март, 2013 12:00 15 258 20

Руският вицепремиер сменя BMW с Тигр

  • тигр-
  • дмитрий рогозин

Вицепремиерът на Русия и началник на Военно-промишлената комисия Дмитрий Рогозин ще замени служебното си BMW с VIP-версия на армейския всъдеход Тигр, съобщава "За рульом". Возилото ще бъде оборудвано с руски двигател и ще бъде доставено до края на годината.

Рогозин се похвалил с новата си придобивка още в края на 2012 г. Тогава малцина взели намерението му да смени служебното BMW с Тигр на сериозно. Руският вицепремиер поръчал армейския всъдеход като частно лице, а не като представител на правителството. Возилото няма да бъде бронирано.

Неотдавна Русия се отказа от покупката на голяма партида западни бронирани автомобили. Предвижда се вместо това армията да получи Тигр-и.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Руснаците могат да си ги произведат, а не да дават пари за вносни. За разлика от нас те не са луди.

    Коментиран от #3

  • 2 ддд

    1 0 Отговор
    Те и нашите може да си поръчат Ловешки Волекси и Х5 джипове,но купуват Мерцедес,Ауди,ФВ - възможно най-скъпите и луксозни. При все че човека си го е поръчал частно,а тук кметовете си купуват Скласи с общинските пари. Дано повече хора да се замислят и да спрат да правят така, дано, дано, дано.
  • 3 pacoran

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    За разлика от нас те гледат да развиват тяхнята си икономика а ние чуждата тва е недостатък на ЕС
  • 4 хитлер

    1 0 Отговор
    така трябва да бъде-подпомагат собственото си производство,а не да дават парите си на чуждите компании...в българия това кога ще стане? май няма да е скоро след като си даваме г.за за нещо чуждо а нашето го отричаме
  • 5 Тео75

    0 1 Отговор
    Русия не е в НАТО и е разбираема какво прави,а и може да си го позволи.Иначе Тигр-а не мяса на кво прилича,100% ще гори много,очаквам и да е трошлив.Да си играят на патриоти и националисти като искат руснаците.
    Собственото производство като вместо коли прави каруци няма смисъл да се подкрепя.
    Аиде стига сме се прехласвали по руските простотии 45 години вище до къде ни докараха-23 години не можем да се откочим от тях и да се оправи държавата!

    Коментиран от #9, #17

  • 6 ...

    1 0 Отговор
    Признавам го ако си сложи и газова уредба :) Иначе машинката си я бива...
  • 7 малее

    0 0 Отговор
    тука има повечко http://www.youtube.com/watch?v=EsV7mv7Au8o
  • 8 Ванко

    0 0 Отговор
    Само великите политици и управници в България трябва да возят задници в мерцедеси и бмв, другите марки са за простолюдието и съответно под достойнството им!
  • 9 консуматор

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тео75":

    май не си инфирмиран изобщо мой човек!В Русия за 2011 за 23 млрд $ са закупени нови МПС. От тези 23 млрд руснаците са купили за 18млрд$ са продадените не руски марки-ВАГ, Мерцедес, Нисан, Рено, Шевролет, които са сглобени в Русия.Само 2.5млд$ т 23млрд са продадените чисто руски марки там. Дори бразилската полиция и спец части си поръчаха от тях само,че бронирани т.е. военно изпълнение.
  • 10 Не става.Трошлив кбоклу

    1 0 Отговор
    Oще 100 години им трябват на руснаците да стигнат до Дачия, камо ли за останалите коли?

    Коментиран от #11, #18

  • 11 112

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Не става.Трошлив кбоклу":

    ти пък много разбираш.дачия какво е-рено
    лада кранда-рено....търчи на село да се запознаеш с домашните любимци и да питаш "това теле коч ли е"
  • 12 СССР

    0 1 Отговор
    можете само да завиждате това е наследника на стария уаз който специялно до гост 10 още се ползва и не се е строшил като мерцедес или ровър както ти се иска а тоя новия тигър ще те надживее запомни това
  • 13 СССР

    0 1 Отговор
    още никой не е задминал руснаците по воена техника
  • 14 nikito_blend

    1 0 Отговор
    Тоя Тигр като го гледам може да мине върху БМВ без проблеми.
  • 15 Митко

    1 0 Отговор
    Браво на руснаците. Държавата трябва да подкрепя родния бизнес и нашите депутати трябва да се движат с автомобили родно производство, а те гледат само лукса, нали не дават пари за тях, а ние баламите им ги копуване
  • 16 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #5 Тео75

    казвал съм хиляди пъти наподобни тебе индивиди , като не знаеш, като не си виждал, като не си пипнал и още като не си карал , не исказвай генерални мнения. Замълчи си и не пиши глупости. Тигъра бил трошлив. Глупости на N-та степен. Тигъра може да има други недостатъци (според руските военни има какво да се желае откъм противоминна защита) , но пък трошлив. Окачването е заимствано и е с елементи от окачването на БТР-80, което е доказано с годините и само ”ВЕЛИК КАПАЦИТЕТ” като тебе може да нарече ТРОШЛИВО. Ако смяташ да продължаваш с подобни глупости по-добре недей.
  • 17 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тео75":

    Преди 23 години ни спряха кранчето на суровини на аванта. Прекъснахме икономически отношение и голяма част от фабриките фалираха. Ние сами си причинихме тая мизерия както и сами си избирахме тиквениците дето ни управляваха и управляват. А руснаците вече са забравили за нас, още по малко им пука за нас. Ако се огледаш доста други бивши соц държави ни задминаха с много, пък нали руснаците и тях били поробили, А?
  • 18 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не става.Трошлив кбоклу":

    като не знаеш, по добре си трай. Тигр бил трошлив!!!! боже..... какви има на тоя свят.....
  • 19 никой

    0 0 Отговор
    Така ни бяха "спрели кранчето", че като оправихме сметките ни дължаха 100 милиона долара.
    Циганиха се 10 години и не ги плащаха и накрая другарят Гоце им ги опрости...
    Толкова по въпроса за "авантата"

    По въпроса за това как са ни задминали другите соц страни:
    Ами задминали са ни защото нямат руска пета колона която да точи по 10 милиарда за 4 години в посока Москва
    Ако не си в час чети за платените за белене пари срещу една голяма дупка в земята


  • 20 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #19 никой

    И срещу какво ни дължаха 100 милиона долара , срещу една композиция домати и чушки и още една с компоти от праскови и консерви имамабаялда.