5 Октомври, 2021 13:29 8 259 5

Consumer Reports: Най-безопасните автомобили за пътниците на задната седалка

  • автомобили-
  • задна седалка-
  • безопасност
Consumer Reports: Най-безопасните автомобили за пътниците на задната седалка - 1

Американското издание Consumer Reports публикува интересен рейтинг, засягащ най-безопасните автомобили за пътниците отзад. Ресурсът взима предвид колите, които сега се продават нови на американския пазар. Някои от тях се предлага в Европа и у нас и поради тази причина решихме, че това изследване представлява интерес и за нас.

"Когато оценявате задните седалки, трябва да вземете предвид всички пътници, които ги използват - това са деца, юноши и възрастни. Нашият анализ показа, че много автомобилни производители не обръщат достатъчно внимание на устройствата за безопасност на пътниците отзад", казва Емили Томас, инженер по автомобилна безопасност в Consumer Reports.

За моделната 2021 година пълноразмерният микробус Toyota Sienna е обявен за най-добрата кола от гледна точка на безопасността на пътниците отзад, той е награден с 69 точки от 100, което означава, че според всеки от 6-те критерия, колата е оценена като добра или много добра.

Второто място е за новото поколение кросоувър Nissan X -Trail - 66 точки. "Бронзът" отиде при кросоувъра Ford Bronco Sport - 61 точки. Сред автомобилите от моделната 2022 година лидери са кросоувърът от най-новото поколение Nissan Pathfinder (66 точки), компактната Honda Civic (66 точки) и кросоувърът Mitsubishi Outlander (52 точки).

Най-лошият автомобил в класацията за моделната 2021 година е седана от бизнес класа Genesis G80 (луксозната марка на Hyundai) - 24 точки, а за автомобилите от моделната 2022 година - компактният кросоувър на Volkswagen Taos (31 точки). VW-то е модел, който не се продава в Европа, но е близък и позициониран точно между кросоувърите Tiguan и T-Cross.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Схахахаха

    5 1 Отговор
    Немците пак последни на дъното
  • 2 Д фен

    6 1 Отговор
    За Фал цваген или нищо или лошо
  • 3 japan

    4 0 Отговор
    само японските коли предлагат качество и надежнос. Фолцвагините са по зле и от Дачия!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 факт

    1 0 Отговор
    За близо 40 години от появяването на първия еърбег до сега тези хора така и не поставиха фронтални еърбези за пътуващите отзад и СТРАНИЧНИ СРЕДНИ (между шофьора и пасажера до него )! При челен удар пътуващия отзад си пръска манерката в седалката отпред и е чао !Колко милиона още трябва да умрат за да се светнат тези "инженери" да сложат споменатите на тези места възглавници ?