Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 13:00 2 473 6

Ford ще се пробва отново с електрически Focus

  • ford-
  • focus-
  • focus ev-
  • електрически

Дизайнерът на марката за Европа подсказа за бъдещо завръщане на модела

Ford ще се пробва отново с електрически Focus - 1
Снимки: Ford

Електрическата версия на Ford Focus се появи в края на 2011 година в САЩ, а през 2013 година започнаха и първите продажби на модела в Европа. Очаквано или не, те приключиха през 2018 година, а главният виновник за това бяха слабите продажби, достигащи малко над 9 хиляди в Америка за целия период на производство.

Ford ще се пробва отново с електрически Focus

Изглежда, че от Ford все пак ще се пробват отново с електрическия Focus в следващите години или поне така можем да съдим от думите на дизайнера на марката за Европа - Мурат Гюлер. Той не сподели особени детайли за плановете на компанията, но обяви, че всички представят електрически коли в момента и от Ford също ще покажат няколко в бъдеще.

Ford ще се пробва отново с електрически Focus

Не е ясно дали електрическият Focus ще бъде изграден на нова платформа или ще използва тази от модела с конвенционален двигател, както бе при първата електрическа версия. При нея батериите бяха разположени в задната част и заемаха част от багажника, а електромоторът бе поставен на мястото на двигателя с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъмерикън мъсъл

    11 3 Отговор
    Убиецът на гоУфф
  • 2 Сър

    12 15 Отговор
    Карам само ел. коли. Тихо, приятно, комфортно, спокойно. По-пъргави са от двг, по-бързо спират и най-вече - намалени разходи и загуба на време по поддръжката им в сервизи за обслужване.

    Коментиран от #5

  • 3 Аферим

    5 7 Отговор
    И какъв ще е фокусът?🤣🤣🤣

    Коментиран от #4

  • 4 изидорус

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Аферим":

    Фокусът е както винаги!Да запали!

    Коментиран от #6

  • 5 А категория

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сър":

    за тролей или електрокари и мотокар имате ли?
  • 6 Бруно

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "изидорус":

    Форд е много подценена марка в България,за разлика от премиум бранда.По стечение на обстоятелствата се сдобих наскоро с Форд Мондео 2.0 ТДди 115к.с.Еми от 31 лични досега автомобили в периода 1991г до сега на това Мондео просто няма какво да се смени освен маслото.Двигател с верига,но не като днешните коли-едноредова.Доволен съм много-лично мнение.