Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 09:52 3 833 19

И Mercedes-Benz е заподозрян в изкривяване на резултатите от тестовете на дизелови двигатели

  • mercedes-benz-
  • дизелгейт

Експертът смята инсталирането на някои устройства за незаконно

И Mercedes-Benz е заподозрян в изкривяване на резултатите от тестовете на дизелови двигатели - 1

Експертът по автомобилен софтуер Феликс Домке, нает от американската адвокатска кантора Milberg, обвини немския автомобилен производител Mercedes-Benz, че използва осем устройства, които допринасят за значително подценяване на реалните емисии на азотни оксиди в дизеловите двигатели, отговарящи на екологичния стандарт Euro 6.

Пред Deutsche Umwelthilfe експертът твърди, че германският автомобилен производител използва осем устройства в Mercedes-Benz E-Klasse с дизелов двигател, които понижават действителното количество вредни емисии по време на сертификационни измервания. Шест от тях са свързани с каталитичния конвертор на автомобила, а други два - със системата за рециркулация на отработените газове.

Експертът счита използването на тези устройства за незаконно, тъй като те могат да бъдат използвани за изкривяване на резултатите от лабораторните изследвания за съдържанието на вредни емисии. Домке твърди още, че всъщност съдържанието на азотен оксид в отработените газове е с 500 процента по-високо от допустимата граница в реални условия.

Експертът посочва и, че едно от устройствата, по-специално, „намалява значително количеството впръсквано AdBlue, което е необходимо за неутрализиране на азотните оксиди в каталитичния конвертор“. В същото време от германската федерална администрация за автомобилен транспорт заявиха, че са запознати с наличието на тези устройства и не ги смятат за незаконни. Mercedes-Benz също отрича, че резултатите от теста са били подправени, като твърдят, че това са OEM компоненти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    7 2 Отговор
    Аз пък си помислих, че са изкривили някоя мотовилка ;))))
  • 2 сектант

    6 8 Отговор
    обичам дачия
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    18 7 Отговор
    Можеха да отчетат замърсяването от електромобили когато зареждат с МРЪСЕН ТОК ( от ТЕЦ) ‼️

    Коментиран от #8

  • 4 Пилот на Ферари

    11 5 Отговор
    Това се знае отдавна. Единствено май само БМВ от германските производители не е обвинено в манипулации.

    Германците се оказаха най големите мушенгии в това отношение. Докато другите хвърляха пари за развитие и разработки за да отговорят на изискванията , Германците се занимаваха с манипулации.
  • 5 Някой

    10 6 Отговор
    Е, то и Тесла може да бъде заподозряна, че изкривява резултатите за екологичност на производството на колите си. Ама е неполиткоректно, някак си...
  • 6 Японеца

    15 10 Отговор
    Дизелът трябва да бъде забранен! Това е най-належащо за момента! Саденето на дървета, ще подобри климата. Справка Франция, Макрон!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Стига да кажеш за какво да се използва ‼️ Защото явно не знаеш , че от петрол няма как да добиваш само бензин ‼️

    Коментиран от #14

  • 8 сус бе

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    къде го в развитите държави като Франция Сащ и Русия тока идва от Аец тва да ненти е изостаналата ко чина германия

    Коментиран от #12

  • 9 беше

    9 4 Отговор
    Ако преди 50 години Пежо и Мерцедес не бяха почнали да слагат тракторни двигатели в автомобилите си, нямаше да има дизелгейт и изразходване на милиарди да бъдат култивирани нафтовите мотори през годините. Нямаше да има повод зелените тоталитаристи да настояват за електрификация. Щяхме да си караме евтиния и практичен отомотор на различни горива,а не батерия на колела.
  • 10 Пилот на Ферари

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Автомобилите са само малка част от дизеловите двигатели. Какво ще правим с тракторите , Комбайните ,Камионите и цялата останала селскостопанска техника , която потребява 3/4 от дизеловото гориво ?
    Отделно кораби , локомотиви и т.н.

    Коментиран от #15

  • 11 Госта

    6 7 Отговор
    Абе глупаци,не виждате ли,че все говедари ровят и намират “нередности”.Ако продължавате да вярвате като овци,скоро ще карате единствено бензинови миксери и ще ви пукат ушите от плащане,ама то от джендъри какво мислене…
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "сус бе":

    В Кочина е било образУванието ти ‼️ Иначе нямаше да има "Аец, Сащ и х
    германия" ‼️
  • 13 Komapak

    5 3 Отговор
    Това с adblue си е чиста товарителница. Ама нали сме ЕКО....
  • 14 Иванов

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Има достатъчно трактори, камиони и рейсове . За леки коли трябва да е забранен. В големите градове дизеловите коли са най- големия убиец на хора . Сажди, азотни окиси - тва е супер отрова.
  • 15 Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пилот на Ферари":

    Колко комбайни си видял в града , под прозореца ти ? Щото колите са хиляди, стотици хиляди.
  • 16 Турбодизел

    0 1 Отговор
    Сега какво, някаква еврейска кантора ще цица кинти от най-коравата немска фирма- доайена на автомобилното производство? Аре кротнете се бе хора. Холокоста беше преди почти 80 години, па секо нещо си има неква давност бе.

    Коментиран от #19

  • 17 Гондолов

    3 1 Отговор
    Най-обидното на днешно време е, че една полуграмотна клика/пасмина от наследници на криминално проявени боклуци примесена с негърско семе "за цвет" дава наклон на целия останал свят. Междувременно железниците на тия поплювковци са почти на 100% на дизелова тяга, автомобилите им горят средно 2 пъти над това, което гори останалия свят и изобщо Тръмп излезе от всякакви Еко-конвенции и си правят каквото си искат, ама за другите не може. Време е ВВП да натиска кнопката и да се приключва с тоя фарс.
  • 18 Alabala

    4 0 Отговор
    Искрено се надявам да ги осъдят на глоба, която да ги фалира завинаги, та да се отърват много хора от ширпотребата, която предлагат.На феновете на марката им изказвам най-дълбоко съжаление, заради това че са станали жертви на трилъчевата измама!
  • 19 Alabala

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Турбодизел":

    Искрено се надявам да ги осъдят на глоба, която да ги фалира завинаги, та да се отърват много хора от ширпотребата, която предлагат.На феновете на марката им изказвам най-дълбоко съжаление, заради това че са станали жертви на трилъчевата измама!