Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 11:13 4 174 9

Cupra празнува четири години и обяви важни новини

  • cupra-
  • seat-
  • leon-
  • formentor-
  • born

Компанията иска да удвои продажбите си през тази година и да представи две нови ел. коли

Cupra празнува четири години и обяви важни новини - 1

Преди четири години спортното подразделение на Seat, наречено Cupra се отдели като нова марка, която да произвежда по-интересни версии на испанските коли, а също така и свои разработки, без еквивалент от Seat. Навръх годишнината си, от компанията обявиха и няколко новини с които да зарадват своите почитатели.

Cupra празнува четири години и обяви важни новини

През 2022 година от компанията си поставят за цел да достигнат до двойно повече клиенти в сравнение с 2021 година и да удвоят продажбите си. За сравнение, през изминалата година от Cupra са продали 79 300 автомобила, което е със 189% повече спрямо 2020 година, споделя шефът на марката.

Cupra празнува четири години и обяви важни новини

От марката не смятат да спират до тук и планират да представят две нови електрически коли през следващите години. Това ще бъдат Tavascan, който ще бъде показан през 2024 година и серийната версия на концепта UrbanRebel през 2025 година. Двата модела ще бъдат базирани на MEB платформата на марката и ще се присъединят към настоящите Cupra Born, Leon, Ateca и Formentor.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 журанлюга

    16 1 Отговор
    "да произвежда по-интересни версии на италианските коли," - само дето са испански колите, но здраве :)

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 някой

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "журанлюга":

    Италиански са спагетите ...

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "журанлюга":

    Купра беше създадена да конкурира Алфа Ромео и Ланча , че дори Мазерати , "разбирачо " !! Както Сеат трябва да е бюджетната марка срещу Фиат , Пежо и Ситроен !!! Щото Фолксваген още си въобразява , че е "премиум" !!

    Коментиран от #4

  • 4 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Автора си коригира статията , професоре ....

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "някой":

    Автора да коригира каквото ще ! Ако имаше малко "функционална грамотност " , можеш веднага да намериш в нета кога , защо и с какъв таргет е създаден бранда Купра !
  • 6 Ужас

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "журанлюга":

    Може пък наистина да искат да са като италианските. Защото аз карах Форментор. Ами, нито вървеше като за 300к.с., нито материалите бяха за огромната му цена. По скоро бяха като за Дачия.

    Коментиран от #8

  • 7 Човек учещ френски

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    А минетите какви са
  • 8 Пако

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ужас":

    И аз тествах Форментор с 310 коня..много зле,нито тяга,нито интериор,само седалките ставаха,всичко друго евтина пластмаса и калпава сглобка.

    Коментиран от #9

  • 9 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пако":

    Возиха ме на езеро до Вал дизеер с купра. Беше уникално прежиивяване.... За съжаление не съм млад. Иначе бих си я купил с удоволствие. Нищо че съм заклет враг на всичко немско.