Last news in Fakti

3 Април, 2022 12:00 4 275 7

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове

  • bugatti-
  • centodieci-
  • chiron

Ексклузивният модел скоро ще зарадва първите си собственици

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове - 1

Bugatti празнува 110-тата си годишнина и поради тази причина от френската марка решиха да отдадат чест на един от най-способните суперавтомобили на 90-те години – Bugatti EB110. С представянето на Centodieci през 2019 година, френската компания ясно показа, че вдъхновението за модела е именно от този модел, а след две години тестове и изминаването на 50 хиляди километра, ето че специалният автомобил вече е готов да влезе в производство.

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове

От него ще бъдат направени едва 10 екземпляра, всеки от които струва поне 8 милиона евро, а от Bugatti обещава всички доставки да бъдат завършени до края на 2022 година. По време на тестовете, Centodieci е изминавал по около 1200 километра на ден, преминавайки през всякакви условия и маршрути, включително шофиране на писта, в градски условия, по магистрали в топло и студено време.

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове

Последният тест е проведен на пистата Nardo в Италия, където колата успешно достига максималната си скорост от 380км/ч. Тя е постигната благодарение на 8.0-литровия W16 с 1600 конски сили. Въпреки ниския тираж в който ще се произведе модела, философията на Bugatti гарантира, че всичко ще е изпипано до последния детайл и колата ще премине през многобройни тестове, които да подсигурят това.

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    13 6 Отговор
    Напълно ненужни тестове. Този автомобил седи в гараж и се показва, не се кара.
    Да му навъртят максимум 1000км за целия живот.
  • 2 Ти да видиш!

    11 1 Отговор
    Това сега като реклама ли трябва да го приемем или като антиреклама?

    Да си купиш автомобил за 8 милиона долара, който видиш ли щял да изкара цели 50 хиляди километра!

    Цели две години правили тестове, като минавали по 1200 км на ден? Ама верно ли? Всеки второкласник ще сметне, че само за 40 дни ще навъртят 48 хиляди километра, ако карат по 1200 км на ден.
  • 3 Сега разбрахте ли?

    6 5 Отговор
    Ето защо тази марка вече е собственост на Mate Rimac. Ако не бъркам даже вече се казва Bugatti-Rimac.

    Rimac Nevera който е изцяло проектиран и произведен от хърватина е много по-бърз автомобил и след 50 хиляди километра тъкмо ще се е "разработил" и можеш да си го караш за ежедневен автомобил, защото ако не караш със скорости над 300 километра, заради които се налага честа смяна на гумите, на практика няма какво да му обслужваш и ако пренебрегнем първоначалната цена, ти излиза по-евтино на километър, отколкото 20-годишен golf.

    А това bugatti не е по силите за поддръжка дори на милионери, които го купуват и го държат в гаража като музеен експонат. Малцина са тези които си позволяват да ги карат.
  • 4 Мхм

    6 3 Отговор
    Отвратително е
  • 5 Руски медвед

    7 1 Отговор
    За толкова пари ще си купя малък бизнес самолет
  • 6 Борис Бойков

    3 0 Отговор
    Вече поръчах по един за мен и НаталитУ 😍🥳
  • 7 Дааа

    2 0 Отговор
    МНОГО Грозна Бричка...