Last news in Fakti

12 Април, 2024 10:56 1 588 4

Bugatti приключи с тестовете на Bolide

  • bugatti-
  • bolide-
  • тестове

Първите доставки се очакват до края на тази година

Bugatti приключи с тестовете на Bolide - 1

Най-новият шедьовър на Bugatti - Bolide - ще бъде пуснат в производство след продължителни тестове и симулации.На цена от 4 000 000 евро за брой и в ограничен брой от само 40 бройки, тази мощна машина е готова да достигне до клиентите в рамките на няколко месеца, въпреки че Bugatti не е посочила точна дата на доставка.

Макар от Bugatti да разкриват времето за сглобяване на всеки модел, компанията е направил корекции в мощността. За разлика от концепцията от 2022-ра, която можеше да се похвали с впечатляващите 1850 к.с. и 1850 Нм с високооктаново състезателно гориво, клиентските версии на Bolide ще произвеждат 1600 к.с. и 1600 Нм със стандартно гориво. Bolide дава приоритет на уменията в завоите пред скоростта на правите, като постига максимална скорост от 380 км/ч.

Изработен около лек монокок от въглеродни влакна, разработен в сътрудничество с Dallara, Bugatti Bolide включва титаниева сплав от аерокосмически клас за различни компоненти, включително 3D-отпечатани титаниеви спирачни апарати и части от окачването. Bolide бележи края на ерата на W16 на Bugatti, като предстоящата премиера на двигател V16 с хибридизация е планирана за юни 2024 г., а серийното производство се очаква да започне през 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    2 2 Отговор
    Такива коли не стават за каране. Трябва минимум полупрофесионалист за над някакви конски сили.

    Коментиран от #2

  • 2 Адекватен

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Не стават защото нямаме пътища и пари за такива коли , иначе всеки селски бек с голф ще я бримчи и държи оборотомерът в червената зона а спирачните дискове ще светят.

    Коментиран от #3

  • 3 куролиращ мустак

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адекватен":

    Този модел е за писта, няма разрешение за пътя
  • 4 Факт

    0 0 Отговор
    Жалка количка