Last news in Fakti

13 Април, 2022 09:23 3 192 2

Продава се единствената оцеляла кола на Кърт Кобейн

  • dofge-
  • кърт кобейн-
  • dart

Blue 1965 Dodge Dart ще бъде наличен за търг в края на май

Продава се единствената оцеляла кола на Кърт Кобейн - 1

Китарата на Кърт Кобейн, както и последната му кола ще бъдат продадени на търг от компанията Julien's Auctions, която е специализирана в неща, принадлежащи на известни музиканти.

Музикалният инструмент е синьо-зелен Fender Mustang за лява ръка, на който Кърт свири във видеото "Smells Like Teen Spirit". По-интересна, от наша гледна гочка обаче е колата, която е син Dodge Dart седан, който Кърт кара през последните години от живота си.

Автомобилът дори има собствено име - "Baby Blue". Кърт Кобейн и съпругата му Кортни Лав го купуват втора употреба за само 2 500 долара. Към колата е пиложен документ, потвърждаващ собствеността. Заради бившия му собственик, сега този иначе скромен масов модел се оценява на $400 000-600 000.

Продава се единствената оцеляла кола на Кърт Кобейн

Фронтменът на Нирвана, дори като знаменитост, не се стреми да изпъква с луксозни автомобили, а това невзрачно превозно средство му беше скъпо и Кърт неведнъж е казвал, че тази кола е пример за класически автомобилен дизайн от 60-те години.

След смъртта на музиканта колата отива в ръцете на сестра му Ким. Оттогава този Dodge Dart остава практически непроменен. Единствените ремонтни дейности по него са свързани с нов радиатор на охладителната система и сменен резервоар за гориво. Любопитното е, че Ким Кобейн прави част от ремонтните дейности по колата със собствените си ръце.

Запазени са дори регистрационните табели, с които е пътувал Кърт Кобейн. Търгът, на който можете да се закупи тази кола и китарата, ще се проведе от 20 до 22 май, тази година. Между другото, китарата, както може да се досетите, се оценява на доста повече от колата - 600 000 - 800 000 долара.

Продава се единствената оцеляла кола на Кърт Кобейн


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    4 4 Отговор
    СЕГА ПОБЛИКУВАЙТЕ И СНИМКА НА КЛАСИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ ОТ 1965 НА РУСАВТОПРОМ😀😀😀

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀":

    Всъщност точно този додж не е повод за особена гордост. Точно по това време има впечатляващи автомобили. Ако беше избрал Стингрей някак си щях да го разбера, но от наркоман, толкова.