Last news in Fakti

26 Април, 2022 10:45 2 440 3

Новият Range Rover Sport ще е с V8 мотор от BMW

  • range rover-
  • land rover-
  • sport-
  • bmw-
  • v8
Новият Range Rover Sport ще е с V8 мотор от BMW - 1

Марката Land Rover публикува на официалната си страница в Twitter кратък тийзър, посветен на новия Range Rover Sport. Самата кола не е показана във видеото, но беше обявена предстоящата ѝ премиера - тя ще се състои на 10 май 2022 г.

По предварителни данни най-наточеният Range Rover Sport ще получи V8 двигател от BMW, който се монтира в BMW X5 M. Баварският двигател ще замени петлитровия V8 агрегат на Jaguar Land Rover, който автомобилният производител е принуден да спре от производство поради предстоящото затягане на екологичните стандарти в Европа.

За новия продукт е известно, че е базиран на архитектурата MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture), позната вече от петото поколение Range Rover. Двигателят на BMW все още не е официално потвърден, но Range Rover Sport най-вероятно ще го получи.

И така, стандартните версии на Sport ще бъдат оборудвани с редови шестаци от семейството Ingenium с мощност в диапазона от 250 до 400 конски сили, а версията SVR ще получи немския V8, мощността на който ще бъде около 625 сили (вероятно за Range Rover Sport ще бъде намалена до 619 коня). По предварителни данни с такава инсталация най-мощният SUV ще може да ускорява от място до сто за около четири секунди.

Освен това вече са потвърдени модификации с мек хибрид за Range Rover Sport, както и пълноценен хибрид със силов тракт, базиран на трилитров шестцилиндров бензинов мотор и възможност за презареждане от контакт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джоко

    5 0 Отговор
    По- добре късно от колкото никога. Най- доброто окачване за класа със здрав мотор- отлична комбинация.
  • 2 димитър

    3 0 Отговор
    Адски добра комбинация,най бързия двигател в класа си и интересния и открояващ се дизайн на Рейнджа.
  • 3 Komapak

    1 1 Отговор
    Ако ще гледам ускорение си купувам подходяща кола, а не suv с висок център на тежеста. Нищо лично, чиста физика.