Last news in Fakti

30 Май, 2022 15:10 2 012 2

Toyota и Stellantis „стиснаха ръце“

  • toyota-
  • stellantis-
  • fiat-
  • ducato

Двете компании ще си партнират в проект за лекотоварен автомобил продаващ се и в електрическа версия

Toyota и Stellantis „стиснаха ръце“ - 1

Stellantis и Toyota разшириха действащото си партньорство и обявиха, че ще разработят нов лекотоварен автомобил. Това не е първият път в който двете компании си съдействат за подобен проект, но този път обявиха, че моделът ще бъде направен и в изцяло електрически вариант.

Toyota и Stellantis „стиснаха ръце“

Към момента компаниите все още не споделят повече информация около проекта, но знаем, че производството ще бъде гарантирано от Stellantis, докато Toyota ще отговаря за продажбите в Европа. Неназованият към момента модел ще бъде произвеждан в заводите в Полша и Италия.

Toyota и Stellantis „стиснаха ръце“

Очакванията са серийното производство да стартира през 2024 година, а според предварителни неофициални данни, новият лекотоварен автомобил ще бъде пряк наследник на популярния Ducato. Ако това се окаже вярно, то това ще е първият модел на Toyota в този сегмент и пряк конкурент на модели като Transit и Crafter.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе чакам............

    1 1 Отговор
    Дачия и Шкода да направят микробус
  • 2 Авторе я кажи да си стиснем ръцете

    7 0 Отговор
    Авторе я кажи тия двете фирми по колко пъти да си стискат ръцете след като те и сега бусовете им са едни и същи. Бусовете Фиат/Ситроен/Пежо и Тойота са един и същ (Фиат) с различни емблеми.