Last news in Fakti

15 Юни, 2022 10:33 3 014 2

Най-бързата Fabia дебютира с 291 конски сили и 4х4

  • skoda-
  • fabia-
  • rs-
  • rally

Състезателната RS Rally2 е тук, за да продължи шампионската история

Най-бързата Fabia дебютира с 291 конски сили и 4х4 - 1

Skoda представи четвъртото поколение Fabia преди малко повече от година, а малко след това за първи път загатна за състезателната версия на модела, базирана на новото поколение. Новият състезателен автомобил бе представен късно снощи с много промени, повече мощност, по-добра аеродинамика и надежди за още повече успехи и подиуми.

Най-бързата Fabia дебютира с 291 конски сили и 4х4

Fabia RS Rally2 е базирана на същата MQB A0 платформа като стандартния модел, но това съвсем не означава, че двете коли са идентични. Състезателният автомобил разчита на 1.6-литров бензинов мотор с 291 конски сили и максимален въртящ момент от 430 нютон метра. Той задвижва четирите колела, а трансмисията е секвенциална с пет предавки. Двигателят е базиран на по-големия 2.0-литров TSIмотор, но с намален обем, за да покрие регулациите за състезания.

Най-бързата Fabia дебютира с 291 конски сили и 4х4

Промените в сравнение със серийния модел не спират до тук. Версията за писта е оборудвана с механични преден и заден диференциал с електро-хидравлично управление, което да ги изключва при дърпане на ръчната спирачка. Шасито е подсилено и променено, а спирачките са в размери до 355мм отпред и до 300мм отзад. В зависимост от конфигурацията, колата се предлага с размер на гумите и джантите до 18 цола. Предното и задното окачване разчитат на специално проектирани MacPherson-и за по-добро поведение.

Най-бързата Fabia дебютира с 291 конски сили и 4х4

Външно промените също са много, като откриваме нова броня с по-големи отвори за въздух и по-широки раздувки, огромни калници отпред и отзад, както и голямо крило над задното стъкло. На тавана е монтиран въздуховод, а в зависимост от конфигурацията могат да бъдат поръчани и допълнителни елементи.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурд

    4 9 Отговор
    това да бие Хюндай Тойота и Форд?
  • 2 Последните

    3 2 Отговор
    ще станат първи.Закон на вселената.Както първите последни.Съдба.Кои разбрал-разбрал.