Last news in Fakti

11 Април, 2024 13:57 4 768 11

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq

  • skoda-
  • kodiaq

Обновеният кросоувър вече има елементи от дизайнерския език Modern Solid

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq - 1

Skoda Kodiaq получава нови елементи по външния си дизайн, модерни технологични решения, повече пространство в кабината и разширена гама от двигатели. Налична е и plug-in хибридна версия.

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq

Освен това флагманът на Skoda отново увеличава размерите си и вече има елементи от дизайнерския език Modern Solid. Новият Kodiaq е оборудван с най-съвременни информационно-развлекателни системи, включително опционален 13-инчов екран и head-up дисплей и интегриран ChatGPT.

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq

Новата Skoda Kodiaq разполага и с LED матрични фарове от второ поколение и предна решетка с хоризонтална светлинна лента. В интериора текстилът и кожата отразяват акцента върху издръжливостта.

За първи път като опция се предлага проекционен дисплей. Скоростният лост вече е монтиран на кормилната колона. Дебютират и последните поколения LED матрични фарове със значително по-висока светлинна мощност, както и системата за динамично управление на шасито (DCC PluS).

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq

Новият Kodiaq се предлага с два дизелови и два бензинови двигателя с мощности, вариращи от 110 kW (150 к.с.) до 150 kW (204 к.с.). Ново попълнение в гамата е Kodiaq iV, оборудван с plug-in хибридно задвижване. Той предлага мощност от 150 kW (204 к.с.) и пробег от повече от 100 километра само на ток.

В допълнение, 1.5 TSI с мощност от 110 kW (150 к.с.) бележи дебюта на меката хибридна технология в Kodiaq. Най-добрите двигатели 2.0 TSI с мощност 150 kW (204 к.с.) и 2.0 TDI с мощност 142 kW (193 к.с.) са стандартно оборудвани със задвижване на всички колела. Силовите агрегати на новия Kodiaq винаги се комбинират с автоматична скоростна кутия DSG.

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 3 Отговор
    моШни са ама трябва в бюджета да има МАЗНИНКА за тях

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Край

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Тая на паласките и по бутовете не става ли...
  • 7 123

    3 4 Отговор
    Като прочера мощни двигатели, и влеза и видя 1.5 и 2.0... И то 150 и 200 коня, даже 200-те коня е 4х4 стандартно, за да е по-тежък и тромав този кодиак, който всъщност е страхотен! Избора на двигатели го спъва, но какво да правят от Шкода, като са от ваг двигатели.

    Коментиран от #8

  • 8 Име

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    За "новото нормално" са си доста мощни
  • 9 МоШни

    3 2 Отговор
    Са ви тъпите мозъци в редакцията (моЩни) е правилно.ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН МА ВИЕ В РЕДАКЦИЯТА СИ ОСВЕН ДА ДЕЗИНФОРМИРАТЕ И ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ДРУГО НЕ СТЕ ОГРАМОТЕНИ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Къде отиваш

    2 0 Отговор
    Дааа, както пише колега, колата е добра, на двигателите я спъват. Имам Шкода с 200кс бензин. 3та година вече. Много прилична като возия, пространство, усещане на колата. Отначало очаквах повече от 200кс двигател. После свикнах, че 200кс не са чак толкова много за тежкото купе, а когато е натоварена с 4 човека и багаж…върви си добре, не е като да и липсва мощност, но определено се усеща, че трябва да се съобразявам когато искам да изпреваря. Особено по баир. Жалко че не слагат 2.0TSI с 300кс. Не съм карал такъв двигател, но би трябвало да е по-добре.