Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 12:33 4 080 10

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • 2024

Skoda представи официални тийзъри на обновения модел

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia  - 1

Публикувани са официални тийзъри на Skoda Octavia 2024. Масовият модел от C-клас ще претърпи актуализация и ще бъде представен на 14 февруари. Подробностите за него бяха разкрити на официалния сайт на Skoda.

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

Тийзърите показват кабриолет и комби версии на Skoda Octavia 2024. Основната им разлика са новите фарове с матрична оптика и оригинални стреловидни светлини. Освен това радиаторната решетка е увеличена, броните и светлините са обновени.

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

Чехите показаха и наточената Skoda Octavia RS с по-агресивна предница и уголемени джанти. Тя ще бъде представена заедно със стандартния модел. Интериорът на Skoda Octavia 2024 не беше показан в тийзърите. Очаква се сензорният екран на мултимедийната система да бъде увеличен.

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

Най-вероятно новата Skoda Octavia ще запази бензиновите турбо двигатели от 1.0 л (110 к.с.), 1.5 л (150 к.с.) и 2.0 л (190 к.с.), както и 2.0-литровите турбодизели със 115, 150 и 200 к.с. . Версията RS ще стане по-мощна - мощността ще се увеличи до приблизително 265 сили.

Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

Освен това за Skoda Octavia 2024 се подготвят нови plug-in хибридни силови трактове, включващи 1.5-литров бензинов турбо четирицилиндров двигател и електрически мотор. Те ще бъдат по-мощни, а увеличената батерия ще позволява изминаването на по-голямо разстояние само на ток.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандански

    9 1 Отговор
    Главата ви е Кабриолет. Какъв кабриолет на Октавия?
    Хечбек и комби - друго няма да има.
  • 2 СССР Москвич

    6 6 Отговор
    Много грозна кола, няма нищо китайско в нея
  • 3 Мнение

    23 1 Отговор
    Отличен семеен автомобил с огромен багажник и много добра динамика. Браво на чехите!

    Коментиран от #4

  • 4 някойситам

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    И да, и не... преди 2 седмици си взех чисто нова октавия, дизел, 4х4, ниво селекшън... Има някои моменти, които са по-зле от някое рено, като например качеството на пластика на задните места, липса на елементарни функции като контрол на слепите зони, не най-удобна мултимедия (без физически копчета), и камера за задно виждане, което е безумно за 60 + хиляди лева автомобил с високо ниво на оборудване. Отделно ще добавя посредствена музика, лоша шумоизолация и евтина еко кожа на волана... Но като цяло, колата има и силни страни: много приятен разход, возия, динамика, матрични фарове... Като цяло, колата е ок...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 някойситам

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "някойситам":

    Имах предвид отсътствие на каквато и да било камера за задно/странично виждане... което е лудост... а ако реша да сложа допълнително, гаранцията отпада ))) страхотно :)
  • 6 Мишо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "някойситам":

    Благодаря за интересния коментар. Странно, че няма камера за задно при тия пари. Иначе 4x4 прави колата още по-сигурна зимата и при проливен дъжд! Според мен в момента няма реална конкуренция на Октавията. Нито Мазда 6 ще се произвежда, а новото Камри е огромно...

    Коментиран от #7

  • 7 някойситам

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    Другото е че всички 4х4 в България са с многоточково окачване, другите (с предно) са с макфърсон.
    Заради многоточковото окачване и относително дебела гума (205/55/17), вози меко :)
  • 8 знаем знаем

    6 2 Отговор
    Винаги са много хубави на концептуална рисунка - после ... на улицата ... копи пейст на ауди
  • 9 Е46ца

    3 1 Отговор
    Това ли е официалното , някакви картинки.Сигурно на живо пак няма да има нищо общо , ще е някакъв динозавър.
  • 10 Турбодизел

    4 2 Отговор
    ....ми тя като старата ще си изглежда :-)