Last news in Fakti

16 Юни, 2022 09:54 2 292 6

Може ли BMW M240i да победи Audi RS5? (ВИДЕО)

  • audi-
  • rs5-
  • rs-
  • a5-
  • bmw-
  • m240i-
  • m2-
  • m240

"Малката“ М-ка се изправя срещу най-наточеното А5

Може ли BMW M240i да победи Audi RS5? (ВИДЕО) - 1

Въпреки, че вече видяхме част от новото BMW M2, то дебютът на модела ще се състои през следващите месеци и към момента най-наточената версия на купето 2 Series е М240i xDrive. Спортното купе се изправя в директна битка срещу най-наточеното A5, носещо инициалите RS. В поредното видео на CarWow последното поколение RS5 се изправя срещу BMW M240i xDrive в състезание на 402 метра, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките.

Може ли BMW M240i да победи Audi RS5? (ВИДЕО)

BMW M240i xDrive се задвижва от 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили и максимален въртящ момент от 500 нютон метра. Те се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия с 8 предавки. Единственото предимство на двувратото купе е в теглото, което е точно 1690 килограма.

Може ли BMW M240i да победи Audi RS5? (ВИДЕО)

От друга страна, Audi-то разполага с 2.9-литров бензинов двигател с мощност от 450 конски сили и максимален въртящ момент от 600 нютон метра. И тук задвижването се предава към четирите колела, посредством Quattro системата на компанията. Четиривратото купе „удря“ стрелката на кантара на 1735 килограма. Кой ще победи, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    2 10 Отговор
    И двете наточени колички дишат прахуляка на Теслата.
  • 2 Служител

    7 2 Отговор
    Дори и да може, е доста по грозно от аудито .. относно коментар @1 нека теслата е по бърза до 100, но от София до Варна, ще и диша прахта на всички останали :D

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Каква София Варна

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Служител":

    Това са спортни автомобили. Нещо пропусна пистата, че като гледам, тежат колкото Тесла модел 3.

    Нали електрическите автомобили тежали колкото слон. Тези защо тежат толкова, като са бензинови и то спортни и съответно олекотени?

    Да не се окаже, че с новите отляти алуминиеви шасита/каросерии е структурна батерия Tesla модел У въпреки че е SUV, да стане по лек от тези спортисти и да е с по-нисък център на тежестта и да взима лосовия тест по-бързо от тях?
  • 4 Дрън-дрън

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Служител":

    От София до Варна има ограничение на скоростта и в предложението ти няма особена логика, защото дори bugatti veyron ще изгуби състезанието, защото ще трябва да спре да зарежда два пъти, а някоя малолитражка ще мине това разстояние с един резервоар.

    Аз обаче ти предлагам друго по-смислено състезание, което е много по-важно за 99% от шофьорите особено в последно време.

    Ако заредиш за 15 лв най-икономичната малолитражка с най-евтиното гориво по избор - газ бензин, метан, дизел - каквото си избереш.

    Тръгват заедно с най-мощната и лакома Тесла модел S Plaid с над 1000 коня за Слънчев бряг.

    Сумата не е избрана случайно, защото за 15 лв се зарежда напълно батерията на теслата от контакта в гаража.

    Слънчев бряг също не е избран случайно, защото теслата ще стигне без да се налага да зарежда, а това е най-дългото пътуване за годината на повечето българи.

    Както виждаш съм избрал най-лошият сценарий за електромобил - с най-голям разход на гориво и най-голяма мощност.

    Докъде ще стигнеш с 15 лв гориво? Ще успееш ли да стигнеш поне до Пловдив и с каква скорост? Дори турбо с баничарката с влачене с 90 км в час по магистралата за да постигне 4,5 разход на 100, няма да успее да стигне от София до Пловдив с 15 лева, да не говорим за магистрална скорост!

    А тези двата автомобила от статията докъде ще стигнат с 15 лв?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Няма по

    1 0 Отговор
    Отвратителен човека този репортер