Last news in Fakti

17 Юни, 2022 10:44 15 979 5

Бронирана Toyota Land Cruiser 300 бе взривена с гранати. Вижте резултата (ВИДЕО)

  • брониран автомобил-
  • toyota-
  • land cruiser 300-
  • inkas

Protected SUV получи два сертификата за безопасност наведнъж

Бронирана Toyota Land Cruiser 300 бе взривена с гранати. Вижте резултата (ВИДЕО) - 1

Канадската компания Inkas, която е специализирана в производството на бронирани автомобили, представи версия на всъдехода Toyota Land Cruiser 300, защитена по европейски стандарт VR7. Фирмата демонстрира серия от балистични тестове на автомобила, изпитвайки здравината на каросерията по време на експлозии и защитата на пътниците в салона. Защитата на всъдехода беше изпробвана на полигона с помощта на 15 килограма тротил, няколко гранати и мини, както и снайпер.

Защитените превозни средства VR6 и VR7 са способни да издържат на огнестрелни оръжия с калибър 7.62, включително автомат Калашников, снайперска пушка SVD и картечница M60. Също така автомобилите са защитени от бронебойни куршуми, противопехотни мини, експлозии на гранати под дъното и на покрива.

Външно Land Cruiser 300 не се различава от стандартната версия на модела. Наличието на подобрения се доказва само от авариен люк на покрива на автомобила. Автомобилът обаче разполага с брониран корпус, дъно и стъкла, резервоар за гориво и защита на акумулатора, както и подобрени спирачки. За да гарантират безопасността на всъдехода, експертите проведоха реални балистични и експлозивни тестове.

По време на тестовете Land Cruiser 300 издържа експлозията на 15 килограма тротил, експлозията на шест гранати, разположени на покрива и още четири под тялото. Освен това всъдеходът беше взривен от две мини, както и на изстрели от снайперска пушка и автоматични оръжия. Общо в колата бяха изстреляни 780 куршума от различен калибър.

Въпреки всичко това, манекените в салона на всъдехода издържаха изпитанието. Истинските пътници в колата не биха пострадали в случай на нападение. Въз основа на резултатите от теста бронираният автомобил получи немския сертификат за устойчивост VPAM VR7 и сертификата за безопасност STANAG4569, разработен от НАТО. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    21 1 Отговор
    Екстра е
  • 2 Некой си

    6 10 Отговор
    Ееееее, що Ленд Крузер, а не Сайбъртрек?
    Не мога да ги разбера, какво не им харесват на електричките, та все на бензинояди налитат тези с МНОГОТО пари и риск за живота.
  • 3 Им бе цилус

    17 6 Отговор
    М.. да, Бойко може вече да бъде спокоен. Направо да поръчва две такива. Вчера се олъщил на Витиня, и се хили. Ма, никой не казва, че е имал още поне десет коли"охрана" около него. Купувай Бойко, ще ти трябват.

    Коментиран от #5

  • 4 Дебелия

    3 1 Отговор
    Ако се постави детонатор между гумата и ламарината ще фърчи много.
  • 5 Буха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Им бе цилус":

    Тулупа е станал толкова дебел, че може да влезе вътре само през задната врата на Жибката