Last news in Fakti

21 Юни, 2022 18:20 1 205 2

Hyundai загатна за появата на Ioniq 6 (ВИДЕО)

  • ioniq-
  • ioniq 6-
  • hyundai

Електрическият седан ще бъде представен съвсем скоро

Hyundai показа силуета на втория модел, който ще се присъедини към електрическия бранд Ioniq, продължавайки номенклатурата на Ioniq 5. Формите на новия Ioniq 6 бяха представени в кратко видео, което ни показва познати черти от концепта Prophecy, който видяхме през месец март 2020 година. Именно от там черпи вдъхновение и седанът, чиито аеродинамични форми трябва да влияят положително върху пробега.

Цялостната обла форма е доказателство за това, като върху багажника можем да открием голям спойлер и интересен дифузьор в долната част. Светлините са ни познати от тези при Ioniq 5 и Staria с технология наподобяваща пиксели. Огледалата в страничната част вероятно ще са заменени от камери, а в интериора ще видим поне четири екрана, част от които ще служат за инфотеймънт системата и приборите пред водача.

Ioniq 6 е построен на платформата E-GMP, която можем да открием още при Ioniq 5, KIA EV6, Genesis GV60 и други. Една от опциите за задвижване включва 73кВч батерия в комбинация с един електромотор с мощност от 215 конски сили или два електромотора със системна мощност от 308 конски сили. Пробегът с едно зареждане ще бъде около 480 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    0 0 Отговор
    Корейските Автомобили са НЕПРЕСТИЖНИ Автомобили и такива ще си останат.

    Коментиран от #2

  • 2 Абвг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Нали не вървиш пеша. Според мене корейците са сравнително добри. А за престиж си трябва и престижна заплата дай боже на всеки обикновен българин.