Last news in Fakti

3 Юли, 2022 13:12 98 408 39

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части

  • автомобилът на старо-
  • надеждни коли-
  • евтини резервни части
3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части - 1

Предвид нашия доста застаряващ автопарк, надеждността на автомобила винаги излиза на преден план. А също и наличието на резервни части, защото дори и най-„дълговечната“ кола се нуждае от поддръжка. За щастие има екземпляри на пазара за употребявани автомобили, които са максимално опростени и същевременно надеждни. сега акцентираме на три от тях.

Като начало, нека кажем какво, според нашето разбиране, означава надеждна кола. Това е автомобил, който е с възможно най-опростен дизайн, без сложни системи и с минимално количество електроника. Колкото по-малко такива елементи, толкова по-добре, защото просто няма какво да се счупи от техническа гледна точка. Фокусирайки се върху тези неща избрахме въпросните коли.

Dacia Logan

Бърза справка в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg показва, че Logan от второ поколение е популярен на вторичния пазар и то именно заради своята надеждност. Под капака на седана е добре да има има 1.6-литрови двигатели: K7M (82 к.с.) и K4M (102 к.с.).

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части

И двата агрегата са безпроблемни и издържат на нискокачествено гориво. Малките проблеми започват с приближаване на пробег от 150 000 км, но те не са критични. Ходовата част също не създава проблеми. И има повече от достатъчно резервни части, а цената им съвсем не е висока.

Hyundai Elantra

Тук става дума за една по-непопулярна у нас кола - петото поколение на Elantra. Сред нискобюджетните и евтини за поддръжка надеждни и максимално опростени коли обаче тя е истинска бизнес класа. Да, автомобилът има особен външен вид, но изжлеждащ добре максимално опростен салон. Предвид нашаите предпочитания в случая, това може да се причисли към плюсовете на модела, тъй като цената на седана е достъпна, а надеждността му е отлична.

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части

За предпочитане са четирицилиндровите бензинови двигатели с обем 1.6 литра и мощност 132 конски сили и 1.8-литровият агрегат със 150 конски сили. Единствената опасност тук е, че доста от тези коли са със запушени катализатори. Що се отнася до „автоматика“, то той също не е за препоръчване. Механичната трансмисия е здравото окачване ги правят безпроблемни.


Ford Focus

Според mobile.bg, третото поколение , подобно на румъския Logan, е доста популярна кола. Под капаците на тези Ford-ове работят бензинови двигатели с обем 1.6 литра (105 к.с.) и 2 литра (160 к.с.), като именно тези два агрегата са най-надеждни. Основният проблем на по-големия агрегат е запушването на горивните инжектори.

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части

По-малкият е по-надежден, затова ви съветваме да го имате предвид. Просто изберете екземпляр със "стегнато" окачване и с ръчна скоростна кутия. И никакви "роботи", иначе ще извади последните и пари от джоба си. Също така отбелязваме, че има много резервни части за Focus, така че определено не трябва да очаквате недостиг и високи цени за тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селския

    105 32 Отговор
    Жигулката в гаража ми е по надеждна и на дали има по опростена от нея..............

    Коментиран от #2

  • 2 ЦекоМинев

    95 13 Отговор

    До коментар #1 от "Селския":

    Сигур ама я караш веднаж на високосна до съседното село. Свтомобилите стават все по недостъпни и хората с ниски доходи да му мислят.

    Коментиран от #5

  • 3 Жоро

    20 64 Отговор
    Все грозни таралясници. Не мерси по добре пеш

    Коментиран от #25

  • 4 Мдаа..

    84 10 Отговор
    И мамалигите са част от триото,респект..Ние тука само руски дипломати гоним,то не се иска инженерна мисъл за това.Поне чушкопека да бяхме завършили,шест танкера "професори" имаме,какво конструираха за 32 години пък те?!

    Коментиран от #13

  • 5 Копипасте

    33 9 Отговор

    До коментар #2 от "ЦекоМинев":

    С жигулката вместо магаре на село си е евтиния безспорно и отвсякъде! Не ти трябва сервиз и майстор за смяна на свещи, кабели, капачка на делко, масло и маслен, горивен и въздушен филтри! И набързо даже и центровка ще врътнеш, ако не са ти в -- ръцете и главата и поне малко от малко вдяваш! Карбуратора Weber и той не е чудо невиждано! Скъпо е да смениш акумулатора щото плюса и минуса са обратно на масовото днешно производство! И да - безспорно, че за днес жигулките с тоя червяк на кормилото са си гимнастика и стават само за селски магарета, но и не се разхождаш из град яхнал селското си магаре! Нали?!

    Коментиран от #6

  • 6 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    27 22 Отговор

    До коментар #5 от "Копипасте":

    Я СЕГА АЗ ТЕБЕ ДА ТЕ ПИТАМ , ТИ ЗАЩО СПОРИШ С ТАКИВА ХОРА С НОВИТЕ ПАРИ ДОШЛИ НА ТОЯ СВЯТ , СИГУРНО И БАЩА МУ МОЖЕ ДА ГО Е ПРАВИЛ У ЖИГУЛКАТА АМА ТОЙ ГОРКИЯ НЕ ЗНАЕ , КАРАЙ СИ ЖИГУЛКАТА НА СЕЛО БЕ БРАДЧЕ И СИ ТРАЙЧО КОСТОВ , С ТАКИВА НАГЛАВА НЕ МОЖЕШ ДА ИЗЛЕЗНЕШ ВСЕ ТЯХНОТО ДА Е!!!!!😄🤣😃😂😁😀👍!!!.

    Коментиран от #7

  • 7 Копипасте

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА":

    Писането с главни букви е признак! И не е като да излезеш на мегдана/площада насред селото/града и да крещиш! Нали?!

    Коментиран от #11

  • 8 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    8 28 Отговор
    ГЛЕЙ ТЕ СА МОМЦИ МОЙТО МНЕНИЕ КАКВО Е , ЗА ДАЧИЯТА И ЕЛАНТРАТА СЪМ САГЛАСЕН , НО ЗА ОНЯ С ФОКУСИТЕ НЕ , КОГА СИ ВИДЕЛ ЗИМЪСКА ФОРД И СИГАНИН ДА РАДИ ?, ОТГОВОРА Е НИКОГИШ , ЕЙ ТОВА ГО КАЗВАМ С ИРОНИЯ БЕ БРАДЧЕ , ДА НЕ УБИДЯ БРАДЧЕДИТЕ И ФОРДАДЖЙИТЕ!!!!😄🤣😃😂😁😀👍👍👍👍!!!.
  • 9 Един

    56 3 Отговор
    Преди 8 години купих една Хонда Джаз от 2002-ра,италианка с неясно минало.Карах я 4 години като за това време се наложи смяна единствено на предните накладки.Купих си друга кола но не исках да продавам Хонда-та и я оставих в подземния паркинг където работя и стоя там до преди 4 месеца.Скоро дъщеря ми взе книжка и получи колата като подарък за 18-тия рожден ден и въпреки,че все още потегля на подскоци и цели всяка дупка засега няма никаква нужда от каквито и да е ремонти освен една дълбока драскотина на задната броня.

    Коментиран от #35

  • 10 АБВ

    14 22 Отговор
    Те са толкова зле че като се развалят не им трябват резервни части направо ги хвърлят за скрап
  • 11 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    15 10 Отговор

    До коментар #7 от "Копипасте":

    Е ТО ТАКА ДЕ АМА ГО ПИША ДА ПРОГЛЕДНАТ ДРУГИТЕ С НОВИТЕ ПАРИ И МАЛКО ПОНЕ ДА СЕ ЗАСРАМЯТ КЪМ НАЗЕ ПО СТАРИТЕ , И ОСОБЕННО ТАКИВА ЛЕГЕНДИ КАТО МЕН И ОЩЕ РАЗНИ ДРУГИ КОЛЕГИ ОТ ВСЯКЪКВА ГИЛДИЯ , МЕН СПЕЦЯЛНО НЕ МИ ПУКА ДАЛИ ЩЕ СЪМ В ТРАБАНТЧЕ В ТРАМВАЯ , В БЕНТЛИ ИЛИ КАРУЧКА С 4РИ КОПИТНИТЕ , КОЛАТА Е СЪЗДАДЕНА ДА ТИ ВЪРШИ РАБОТА ОТ ТОЧКА А ДО ТОЧКА Я И ОБРАТНО И ДА ИМА ПРЕДИМСТВО В СЕМЕЙСТВОТО ТИ КАТО ВАША ПРИДОБИВКА , ЗА ДА МОЖЕ ДА ТИ СЛУЖИ ВЯРНО ДЪЛГИ ГОДИНИ !!!👍👍👍👍🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!.

    Коментиран от #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русофоб

    26 24 Отговор

    До коментар #4 от "Мдаа..":

    Да ,ама мамалигите отдавна разбраха ,че трябва да си приятел с Америка за да има инвестиции.
    А тук такива като теб още си мечтаят за вечната и нерушима дружба с по-,голямият брат на българският слон.
  • 14 Гош

    19 20 Отговор
    Точно тези кочини без фокуса за нищо не стават и не разбирам как може някой да ги дава за еталон. Дачия Логан е боклук на боклуците, Дачия Докер е най яката Дачия, дори да семъчи човек да я счупи ще му е трудно. Хюндая най добре го знаят таксиджийте и реват като вдовици за нуй. Фокуса е средна работа.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Учуден

    50 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гош":

    Плюеш Логан а хвалиш Докер при положение,че двигателите,окачването и дори таблата са еднакви.
  • 17 Мастор

    20 25 Отговор
    Точно тия коли не са надежни .Форд и циганин умират на пътя.
  • 18 ГОЛЯМ СМЯХ

    34 3 Отговор
    а ние като сме толкова големи капацитет и какви коли произвеждаме че не се щам?

    а ние сме само потребители, ама иначе с големи претенций кои каква кола можел да направи

    ние вече и каруца за сакато магаре не можем да произведем! толкова сме зле, но диванни тролове с лопата да ги ринеш!
  • 19 Леца

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мечо":

    Научи се за пишеш.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Петър

    18 9 Отговор
    Преди много години имах Форд фокус. По ненадежна кола не съм имал.
  • 22 Хакуна матата

    47 4 Отговор
    Гледайте клипа на онзи пич дето от раз пали бракуван, ръждясал до неузнаваемост, пълен с паяжини Москвич "осмак", и тогава ми говорете за надеждност! Колите, стига да искаха, могат да ги направят доста по-здрави, но живеем в консуматорски свят, в който е важна печалбата, а кола, която не се чупи, не носи голяма печалба!
  • 23 Баткоо

    2 12 Отговор
    Кви са тея миксери бе!?!?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Разсъждаваш като блондинка

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Разсъждаваш като блондинка.
  • 26 Господине

    7 9 Отговор
    А какво ще кажете за, издръжливостта на,, дефендър,,....?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бате Иво

    9 3 Отговор
    За какво са ти части
    Отиваш в квартал Сухата река
    Бай Янко беше стар вече ама все е предал занаята на някого
    А относно коментара на колегата за осмака пълна подкрепа
    Там единственото слабо място беше текстолитовото зъбно колело на ангренажа
    Ама и то от дъжд на вятър превърташе
  • 29 Фау Ве

    15 2 Отговор
    По тази логика да си купи човек Лада Нива - буквално вечен дизайн и ремонти на цената на резервоар гориво :Р
  • 30 оня с коня

    17 3 Отговор
    Статията е "Платен материал" от автокъщите с надежда да пробутат въпросните Боклуци от Снимката на Най-бедната част от населениеито.Да,обаче на това Население Коли не му трябват,щото няма къде да ходи предвид Поскъпване на Живота.

    Коментиран от #31

  • 31 Мук

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "оня с коня":

    Ти поне си имаш кон, ми ние или пеш или колело.......хихихихи
  • 32 Ал Тъпоне

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА":

    Няма по-наежна кола от тази, която можеш да поправиш на пътя, а вече престарелите модели Жигули и Ладички са точно такива. Бодни им едно газово и си 6. Само по-новите с карбуратора Озон са капризни при нагласянето с газта, но те това тези с крадените пари, които си купуват втора употреба лъскави западни возила го не разбират.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дсса

    2 1 Отговор
    За Дачия може да е вярно, за другите НЕ!
  • 35 Почти

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Един":

    Да ти разкажа ли за един колега с такъв джаз как на магистралата целия заден мост се откъсна от купето. Размина им се само с един счупен крак, спукани ребра и натъртвания. Иначе верно е здрава ама докато не ръждяса
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.