Last news in Fakti

4 Юли, 2022 09:49 3 513 3

BMW разкри строго секретни M прототипи (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m-
  • музей-
  • прототипи-
  • csl

Сред тях са кабриолетът M5 и необичайни версии на Z3 и 8-Series

BMW разкри строго секретни M прототипи (ВИДЕО) - 1

Като част от юбилея на подразделението BMW M, което празнува своята 50-годишнина през 2022 г., германският автомобилен производител отвори, макар и виртуално, уникално хранилище на своите прототипи. В две видеа марката първо показа прототипите на моделите от най-екстремната линия CSL, непознати за широката публика, а в новата история показа експонатите от изложбата „BMW M. Най-мощната буква в света“ , посветен на 50-годишнината на BMW M, във фабричния музей на марката в Мюнхен.

Във видеото Ханс Ран, ръководител на отдела за прототипи и концепции на BMW, показа прототипа BMW M8 от серията E31 по време на видео обиколка - аленото купе се различава от серийните екземпляри със специален аеродинамичен комплект и въздухозаборници зад вратите, които подават въздух към модифицирания 6 -литров V12 мотор със система за смазване със сух картер, който служи за основа на двигателя на състезателния автомобил в Льо Ман. Но в крайна сметка сериен модел не се появява на пазара.

Не е в производство и другата звезда от видеото BMW Z3 M Roadster, който е оборудван с 5.4-литров V12 мотор от 8-Series. Построен през 1999 г., инженерите се отказват от сериен вариант на жълтия роудстър заради прекомерна мощност и небалансирано тегло - причини, поради които пътят на модела към конвейера е затворен.

Но най-необичайният прототип от видеото е тъмно лилавото BMW M5 от поколението E34, което на времето се произвеждаше изключително като седан и комби. Но това не пречи на инженерите да направят експериментално каросерия с две врати с отворен покрив. За прототипа на кабриолета са направени много уникални части, но технически това е същото BMW M5 E34, което се предлага за продажба. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един на 54

    5 7 Отговор
    Не случайно хората казват : Бърка Масло с Вода!
  • 2 Голям праз

    6 0 Отговор
    Скоро Русия разсекрети прототип на Москвил 412 с ядрен реактор който с 1кг уран е можел да обиколи не земята а галактиката но след аварията в Чернобил замразили проекта.

    Коментиран от #3

  • 3 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голям праз":

    Пардон-Москвич