Last news in Fakti

4 Август, 2022 10:45 2 934 3

Кражба на коли за забавление - новата опасна мода в TikTok се разраства

  • кражби на коли-
  • kia-
  • huyndai-
  • tik tok
Кражба на коли за забавление - новата опасна мода в TikTok се разраства - 1

Миналия месец се появи информация за въпросната "мода" сред потребителите на TikTok, но явно властите не ѝ обърнаха сериозно внимание и тя все повече започва да се разраства.

Сега, американският портал Carscoops отново обръща сериозно внимание за разпространението на нови нелегални младежки забавления. Според източника подобно "предизвикателство" е било пуснато от потребители на мрежата TikTok. В САЩ вече са забелязали прилагането му в реалния живот.

В мрежата се разпространяват видео инструкции за кражба на автомобили. И първоначално всичко започва с корейските модели на марките- Kia и Hyundai.

А тийнейджъри на възраст между 14 и 17 години най-често се занимават с въпросните престъпления, като правят това единствено заради клип за социална мрежа. Още повече, че автокрадците нямат нужда от колата. Крадат я само за да се посочат и снимат.

В някои щати разпространението на тенденцията се потвърждава и от полицейска статистика. Например само в един от градовете на Флорида през последните две седмици половината от откраднатите автомобили са от двете корейски марки.

А полицията в Минесота регистрира увеличение на кражбите на автомобили Kia с повече от 1300% в сравнение с миналата година. Отбелязва се също, че жертвите на кражби са предимно автомобили без механични заключващи системи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо ви

    13 0 Отговор
    Трябва да играе тоягата, а не тик–так!!! Откарайте ги две години да трошат камъни, да си платят крадената кола, и ще им мине мерака.....И в Америка имаш право СПОКОЙНО, да застреляш крадеца!
  • 3 някъде далеч

    7 1 Отговор
    Да отгатнем ли етническата принадлежност на тия индивиди между 14 и 17 години? Или няма как на черното да кажеш бяло ? Дотук с постиженията на човечеството..