Last news in Fakti

24 Август, 2022 12:33 1 600 5

Обмисля се въвеждането на специални шофьорски книжки за суперколи

  • суперколи-
  • книжка-
  • шофьорска книжка

Подобна мярка бе предложена в Южна Австралия

Обмисля се въвеждането на специални шофьорски книжки за суперколи - 1

Премиерът на Южна Австралия Питър Малинаускас е предложил нова мярка, която има за цел да намали инцидентите със суперколи по улиците. В своята мярка той предлага специална категория за шофиране на мощните и скъпи коли, която да бъде издавана след преминаване през специален курс, подобен на този при моторите и камионите.

Заедно с това предложение, премиерът предлага и премахването на възможността за изключване на системите за стабилност на тези коли. Решението идва след няколко инцидента с участието на суперавтомобили и смъртта на няколко души при тези катастрофи.

Очаква се решението за това дали тези мерки ще бъдат приети да се вземе до края на годината от парламента, но към момента то се подкрепя от по-голямата част от гражданското общество.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 2 Отговор
    това означава ли, че няма да имам човешкото право да карам новия Бигстър на Дачия?
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Крайно време е да се въведе удостоверение и глоби за много категории‼️
    Щом може да пзи равновесие- може да кара велосипед където и както реши ‼️‼️‼️
    Неговите права свършват, когато нарушава моите права ‼️
    Вървя си по тротоара , а някакви вело••дали ми звънкат да се отместя, карам в града дори с десет километра над ограничението , а някакъв извънземен от СКУТЕРИАН ме прелита с неговия транспорт ‼️‼️‼️
    И всичко това е "НОРМАЛНО" 🤔🤔🤔

    Коментиран от #3

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Минусчев , ако облекат бяла манта, сложа стетоскоп на шията и хвана скалпел, ще ме признаеш ли за хирург, ще дойдеш ли да те оперирам 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 4 наглед нищожен детайл

    3 1 Отговор
    Оказва се, че лафа "Само кивитата са по-тъпи от кенгурата" не е никак случаен. За какви специални книжки се говори, когато всеки производител на супер, хипер и..."последният да затвори вратата" спортни коли организира специални курсове как се управлява всеки един модел от неговата гама? Например Ферари организира алинклузив уикенд на тяхната писта и срещу 7000 евро ти показват как да си караш машината. Всички останали производители имат такива програми! За какво ти е специална книжка като е достатъчно да ти поискат сертификата, че си минал такъв курс при производителя и.. voilà!?
  • 5 Сантиментален гъзар

    0 0 Отговор
    Карачите карат всичко , навсякъде , при всякакви условия.