Last news in Fakti

26 Септември, 2022 17:55 2 356 9

Минимум 750 хиляди евро за най-скъпото BMW

  • bmw-
  • m4-
  • csl-
  • m4 csl

Очаква се 3.0 CSL да дебютира през ноември

Годината определено може да бъде определена като една от най-интересните за феновете на BMW по цял свят. След като германците освежиха почти цялата си гама и представиха някои нови интересни модели, сега от спортната дивизия на BMW са оставили най-интересното за най-накрая. Както вече вероятно знаете, през следващия месец ще видим XM и новото Z4, а през месец октомври ще затаим дъх за компактното купе М2.

Това, обаче, няма да сложи край на интересната серия на BMW M и през ноември германската компания ще покаже може би най-ексклузивния и със сигурност най-скъпия си модел до момента – 3.0 CSL. Базираното на М4 спортно купе трябва да дебютира в предпоследния месец на годината, а в интернет се появиха слухове за цената на спортния модел. Според информация на BMWBLOG, които се позовават на хора от компанията, цената на 3.0-CSL ще започва от 750 хиляди евро. Това автоматично превръща лекото и спортно купе в най-скъпия модел в гамата на германците.

Това което знаем към момента е, че 3.0 CSL ще бъде базирано на М4 CSL и подобно на него ще предлага единствено със задно задвижване. Основната разлика между двете ще е наличието на механична трансмисия при по-ексклузивния модел, както и вероятно повече мощност. Очакванията са тя да нарасне до 560 конски сили, а в допълнение инженерите да направят промени по окачването, аеродинамиката и разбира се, да намалят теглото.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тия па

    16 0 Отговор
    Който му се дават такива пари , ще кара Ламборгини !
  • 3 Буха ха

    8 2 Отговор
    Който дава такива пари иска да бъде забелязван от два километра и колата му да е с уникален вид и звук, да няма никакво съмнение че минава нещо ексклузивно. В случая дори и познавачите ще се чудят дали това е истинско CSL или селяндурско менте с лепенки и гигантски спойлер отзад
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз, мразещият немски "коли"

    5 2 Отговор
    Толкова ще ми дадат, ако се прежаля да го взема ли? Къде да дам адреса си и банкова сметка?
  • 6 Ром от маалата

    3 1 Отговор
    Е те това е убава кола, бате! Естетика! Като ми дадат помощите за чаветата - веднага я купувам!
  • 7 Трифонов

    2 0 Отговор
    Излишно се напъвате, защото е 100% сигурно, че цената на колата няма да е нещо дори близко до такава сума. До момента, нито един автомобилен журналист или друг вид "познавач" на автомобилната индустрия не е налучкал правилно цената на някой нов за гамата на БМВ модел. И този няма да направи изключение. Колата ще се продава за под 400 хил.лв. А ако е с твърде ограничен тираж, то така и няма да я разберем. Ще обявят, че едва ли не още при представянето всички планирани бройки са поръчани и до съобщаване на цена изобщо няма да се стигне. После ще се появят коли в сайтовете за употребявани автомобили на най-различни цени... те така.
  • 8 БатП

    2 0 Отговор
    Информацията на BMWBLOG се позовава на слухове. Знаете ли всички какво значи слух? Естествено, че няма да струва толкова.
  • 9 Е това Е

    0 0 Отговор
    Какво по сиганско от това да си обрисуваш БМВ-то с БМВ-та вместо еднозначна боя